Zlamanie zasad

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Bahamas

Postby Bahamas » Wed Aug 10, 2005 7:53 pm

Anonymous wrote:
mam nadzieje, że to nie ma nic wspólnego z nagłym ruszeniem postaci z okolic LL do LL i jest to tylko czysty przypadek

Potwierdzam też to zauwazyłam. Cztery osoby naraz ruszyły w kierunku LL. Osoby, ktorych nikt tam nie znał. Wiadomo nie od dziś, że wszelkie szumowiny, męty i łamacze zasad znajdują schronienie u tych "kapłanów" na wzgórzach, ale porozumiewanie się postaci poza gra to skandal! Wiadomo kto za tym stoi i powinien stracić konto. Nic z tym nie robicie i robią się coraz bardziej bezczelni :!: :!: :!:

Ludzie powoli dojrzewaja do tego, ze jest to problem :)
IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
Guest

Postby Guest » Wed Aug 10, 2005 8:36 pm

Anonymous wrote:
mam nadzieje, że to nie ma nic wspólnego z nagłym ruszeniem postaci z okolic LL do LL i jest to tylko czysty przypadek

Potwierdzam też to zauwazyłam. Cztery osoby naraz ruszyły w kierunku LL. Osoby, ktorych nikt tam nie znał. Wiadomo nie od dziś, że wszelkie szumowiny, męty i łamacze zasad znajdują schronienie u tych "kapłanów"

Tak. LL sciaga posilki. Wszelkie menty znajduja schronienie u tych strazniczek i wiedza o tym wszyscy, a nikt nic nie robi.
Hal

Postby Hal » Wed Aug 10, 2005 9:15 pm

Czy ktos moze wreszcie wylaczyc mozliwosc pisania przez "gosci"?
CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Aug 10, 2005 9:24 pm

Zdecydowanie jestem za :twisted:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Aug 10, 2005 9:29 pm

W ten sposób niektórzy są w stanie przyznać się do błędu, jeśli nie będą mogli pisać anonimowo to mogą niestety w grze wyżyć się :/

Chociaż przydała by się jakaś kontrola, bo tak najłatwiej łamać zasady :evil:
Ni Ni Ni Ni!
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Aug 10, 2005 10:04 pm

Anonymous wrote:Potwierdzam też to zauwazyłam. Cztery osoby naraz ruszyły w kierunku LL. Osoby, ktorych nikt tam nie znał. Wiadomo nie od dziś, że wszelkie szumowiny, męty i łamacze zasad znajdują schronienie u tych "kapłanów" na wzgórzach, ale porozumiewanie się postaci poza gra to skandal! Wiadomo kto za tym stoi i powinien stracić konto. Nic z tym nie robicie i robią się coraz bardziej bezczelni :!: :!: :!:

Absolutnie się zgadzam. Jeżeli 4 osoby ruszają jednocześnie to powinno się to zgłosić. A PD powinno to wyjaśnić. Różnimy się tylko w domysłąch. W innym wątku już pisałem o 3 postaciach które poszy wspierać LL. Ty piszesz o 4 których wyprawa do LL jest de facto wyprawą do Zakonu. Jeżeli Cantr będzie sie dalej pogrążało w to bagno to chyba przyjdzie pora zagłodizć postacie i się ewakuować do strefy angielskiej. Polacy wszystko potrafią zepsuć.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Aug 10, 2005 10:07 pm

NiKnight wrote:W ten sposób niektórzy są w stanie przyznać się do błędu, jeśli nie będą mogli pisać anonimowo to mogą niestety w grze wyżyć się :/

Nie ma chociaż kontroli IP ? Pamiętam jak "Ilxen", czyli przedstawiciel(ka) "dobrych" też próbował (a) się kryć pod Guestem.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Aug 10, 2005 10:17 pm

KeVes wrote:
Bezpodstawne oskarżenia! Spotkałem się już z bezpodstawnym donosem na mnie. Przeczytajcie sobie wątek "Zdecydowalismy sie ;) - projekt"

Ja często obserwije nadużywanie ooc przez ludzi z LL. Praktycznie każde zdarzenie jest okraszane komentarzem w stylu: "ooc: oni łamią zasady gry". Albo dochodzi do sytuacji, w której prawidłowo zdobyta w grze informacja, jest chamsko i publicznie , z wykorzystaniem ooc piętnowana jako złamanie zasad. Takie zachowanie jest chyba złamaniem zasad. Robi się syf, na szczęście tylko na jednej wyspie. Nowi gracze mają szczęście że ich postacie są rozrzucone po 3 wyspach i mogą odwrócić głowe od bagna powstającego w dużej mierze dzięki "walce z łamaniem zasad", czyli po prostu wciskaniu wszystkich CRB paru graczom. Tylko nawet jeżeli kazdy by miał 3 aktywne postacie w siedzibie Zakonu, to takich graczy musiałoby być sporo.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Wed Aug 10, 2005 10:25 pm

I przepraszam że tak hurtowo odpowiadam, ale ostatnio mam mniej czasu. W dzienny grafik weszła "wakacyjna" praca. Mógłbym tak jak Kevas odpowiadac na kilka postow w jednym, ale moje wypowiedzi są na tyle długie że kończą się pod Avatarem :wink: Więc nie zaoszczędziłbym wiele miejsca.
PRUT

Postby PRUT » Wed Aug 10, 2005 11:20 pm

Vlouirryan Forest (east)
1254-5: Widzisz jak a man in his twenties opuszcza Vlouirryan Forest (east), drogą do Vlouirryan.
1254-5: Widzisz jak a man in his twenties opuszcza Vlouirryan Forest (east), drogą do Vlouirryan.
1254-5: Widzisz jak a woman in her twenties opuszcza Vlouirryan Forest (east), drogą do Vlouirryan.

Vlouirryan Hills
1254-6: Widzisz jak a man in his twenties opuszcza Vlouirryan Hills, drogą do Vlouirryan.

Przypadek? :roll: Być może. Poprosiłem PD o sprawdzenie, ja sprawdzał nie będę :wink:

Skarbniq wrote:W innym wątku już pisałem o 3 postaciach które poszy wspierać LL.

A ja nie wiem. co to za sprawa?
L.

Postby L. » Wed Aug 10, 2005 11:31 pm

przedstawicielka "dobrych" nie prubowala sie skryc pod nickiem guest poniewaz ukrywala sie pod naza X a tak naprawde nie ukrywala sie tylko zrobila to na prosbe jednego z urzytkownikow ktorzy nie lubia kojazyc postaci z ludzimi dzilajacymi na forum wiec...prosze zagladac do dykusjii w ktorych bralo sie udzial Panie Skarbniq zanim wysunie pan bledne oskarzenia.

wracajac do prawdziwego tematu rozmowy

dla mnie to zawsze byl problem ale puki nie dostaniemy sensownych "narzedzi" do jego zwalczanie mozemy tylko dyskutowac
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Thu Aug 11, 2005 7:44 am

Skarbniq wrote:
Anonymous wrote:Potwierdzam też to zauwazyłam. Cztery osoby naraz ruszyły w kierunku LL. Osoby, ktorych nikt tam nie znał. Wiadomo nie od dziś, że wszelkie szumowiny, męty i łamacze zasad znajdują schronienie u tych "kapłanów" na wzgórzach, ale porozumiewanie się postaci poza gra to skandal! Wiadomo kto za tym stoi i powinien stracić konto. Nic z tym nie robicie i robią się coraz bardziej bezczelni :!: :!: :!:

Absolutnie się zgadzam. Jeżeli 4 osoby ruszają jednocześnie to powinno się to zgłosić. A PD powinno to wyjaśnić. Różnimy się tylko w domysłąch. W innym wątku już pisałem o 3 postaciach które poszy wspierać LL. Ty piszesz o 4 których wyprawa do LL jest de facto wyprawą do Zakonu. Jeżeli Cantr będzie sie dalej pogrążało w to bagno to chyba przyjdzie pora zagłodizć postacie i się ewakuować do strefy angielskiej. Polacy wszystko potrafią zepsuć.

Przepraszam bardzo, ale to niemozliwe, jest chyba. Tylko 1 kapłan jesto poza Siedzibą Zakonu, a żadna osoba z jego Siedziby nie wyszła!

Jest to więc albo przypadek, albo telepatia kogoś z LL.
Stawiam na pierwsze. Samo to, ze w jednej lokacji 3 osoby wyszly razem jako team, a w innej lokacji przypadkowo ktos wyszedl w tym samym czasie nie jest powodem do rzucania oskarzen.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Aug 11, 2005 11:37 am

1253-3: Merlak mówi: "dobry wybor anatolu :) ja gdy wracalem tutaj przez vlyryan chcialem sie spytac czy moge wydobyc troche wapnia i jak sie domyslacie spotkalem sie ze slowami wynos sie sekciarzu , nie chcemy tu takich jak ty , zginiesz jak twoj poprzednik i musialem odejsc :("

O jakim poprzedniku mowa ? Osoby zorientowane wiedza ze tylko jednej osobie z Zakonu grozi smierc. Skad Vlyryan o tym wiedzialo w dniu 1253 ? Przypomnijcie sobie co pisalem pare razy o LL i Vlyryan, a następnie odpowiedzcie sobie sami...

edit: nie ukrywam. jest to reakcja na wczorajsze zarzuty. Chcieliscie konkretow - macie. Dodam jeszcze ze konkretne informacja o ataku na kaplana dotarla do sidziby zakonu wczoraj wraz z postacia Drakona - zgodnie z przepisami. Do Vlyryan dużo wcześniej.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 11, 2005 1:08 pm

Gareth wrote:Mój błąd - miałeś racje :oops: . Ale wcześniej nie wiedziałem że to łamanie zasad. Moja postać robiła to by zaśmiecić las a nie żeby zablokować menu. No cóż, jestem tylko człowiekiem i błedy moge popełniać. Podłożyć głowe pod topór czy czekać na inną kare?

Wstydź się! Jak można takie coś robić? To jawne psucie mechaniki gry. Żeby nikt nigdy więcej nie miał wątpliwości zacytuję fragment wiadomości jaka napłyneła z PD do LD do przetłumaczenia na polski:

Także porzucanie wielu kopii nieedytowalnej notatki nie jest dozwolone, ponieważ jest denerwującym nadużyciem mechaniki gry

Ja myślę, że to czy notka jest edytowalna czy nie i tak nie ma znaczenia, nie można tego robić W OGÓLE :!: I żeby takie akcje się nie zdarzały nigdy więcej! To tak samo jakbyś był zamknięty w pomieszczeniu i byś tysiąc razy pukał do drzwi... Też takie akcje były kiedyś w angielskich lokacjach. Jednak upuszczanie dużych ilości tych samych notatek jest jeszcze bardziej szkodliwe i zaśmieca bazę danych.

Skarbniq wrote:O jakim poprzedniku mowa ? Osoby zorientowane wiedza ze tylko jednej osobie z Zakonu grozi smierc. Skad Vlyryan o tym wiedzialo w dniu 1253 ? Przypomnijcie sobie co pisalem pare razy o LL i Vlyryan, a następnie odpowiedzcie sobie sami...

edit: nie ukrywam. jest to reakcja na wczorajsze zarzuty. Chcieliscie konkretow - macie. Dodam jeszcze ze konkretne informacja o ataku na kaplana dotarla do sidziby zakonu wczoraj wraz z postacia Drakona - zgodnie z przepisami. Do Vlyryan dużo wcześniej.

I tu się mylisz. Jak widać nie masz postaci we Vlyryan i nie jesteś w temacie, albo udajesz. Tej postaci która powiedziała takie coś Merlakowi chodziło o postać która została zabita po tym jak zaatakowała konia. Był to przybysz z Vlyryan Fields (east) i dlatego został uznany za sekciarza. Być może był to szaleniec chcący wywołać konflikt, albo prowokator z Zakonu. Nie wnikam, nie znam szczegółów i pozostawiam to ocenie postaciom w grze. Dodam, że następnego dnia koń (ostatni w tej lokacji) został dobity przez inną, chyba nową postać. Też nie wnikam, czy było to specjalnie... Zakon ma szczęście, że nie zabił tego konia ten który przybył z pól, bo pewnie gorzej było by to odebrane przez mieszkańców Vlyryan.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
marol

Postby marol » Thu Aug 11, 2005 1:27 pm

[wycofane]
Last edited by marol on Thu Aug 11, 2005 2:15 pm, edited 1 time in total.
(SRVPRC)
Image

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”