Nie moge nic zjesc

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Doogi

Nie moge nic zjesc

Postby Doogi » Sat Nov 12, 2005 1:14 pm

Mam problemy z jedzeniem. Wczesniej mialem pstrąga tęczowego i jak chcialem go zjesc to wyskakiwal blad. W koncu wyczytalem aby go zjesc trzeba go przyrzadzic wiec go uwedzilem dostajac: 20 gram wędzony pstrąg [smoked trout]. Ale gdy probuje go zjesc wyskakuje mi ten sam blad co wczesniej z surowym pstragiem, tzn. "ERROR: Nie możesz zjeść żeby odzyskać utracone siły.=". Wyczytalem w FAQ ze ten komunikat moze oznaczac ze to co probuje zjesc moze nie byc jedzeniem (?), ale w tym przypadku to chyba wykluczone.
Jak tak dalej pojdzie to moja postac umrze z glodu chociaz w inwentarzu ma jedzenie :'(.
KilDar

Postby KilDar » Sat Nov 12, 2005 1:30 pm

jak ma w inwentarzu jedznie, to nie umrze z głodu...
jedzenie następuje automatycznie każdego dnia o tej samej porze
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Doogi

Postby Doogi » Sat Nov 12, 2005 8:26 pm

Wczesniejszy problem rozwiazal sie sam, gdyz zobaczylem ze postac automatycznie zjadla pstraga, ale i tak wielkie dzienx za odpowiedz:).

A jest ze snem. To sie wykonuje automatycznie czy trzeba wykonac jakis projekt. A moze gra w ogole nie uwzglednia snu/odpoczynku?
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Nov 12, 2005 8:39 pm

uwzglednia odpoczynek ale zazwyczaj dzieje sie to automatycznie
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Nov 13, 2005 2:53 am

Postać odpoczywa gdy nic nie wykonouje. Jednak nawet gdy wykonuje jakiś projekt to i tak zmęczenie nie narasta bardzo mocno więc można je olać. Zmęczenie wzrasta drastycznie gdy postać atakuje inne postacie. Ale gdy postać jest bardzo zmęczona po walce to i tak jej zmęczenie będzie opadało, nawet gdy pracuje ;) Troche to dziwne, ale tak jest, by ułatwić życie :) Wskaźnik zmęczenia jest tylko po to by utrudnić życie złoczyńcom którzy chcieli by za jednym zamachem zaatakować całą wioskę. Gdy zmęczenie jest coraz większe to skuteczność walki i wykonywania projektów spada proporcjonalnie do zmęczenia. Używanie mebli takich jak np. krzesła albo łóżka zmniejsza zmęczenie szybciej niż normalne odpoczywanie.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Doogi

Postby Doogi » Sun Nov 13, 2005 9:47 am

Wilkie dzinx za pomoc 8)

Return to “Ogólna pomoc”