pytanie n.t. pozostalego czasu i projektow

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

myszaq

pytanie n.t. pozostalego czasu i projektow

Postby myszaq » Tue Nov 08, 2005 7:04 am

witam!

nie bede oryginalny, mowiac, ze jestem tu nowy i mam kilka pytan, ale coz zrobic - kazdy kiedys zaczynal jak mniemam... ;)

otoz mam nastepujacy problem: bedac swiecie przekonany, ze wartosc 'Czasu pozostało:' jest czasem do zakonczenia tury przeczekalem az wartosc ta spadnie do zera w nadziei ze ukonczeniu ulegnie projekt ktorejs z moich postaci. doszlo do zera i spotkala mnie przykra niespodzianka: przy probie wejscia do ktorejs z moich postaci wypluwa mi:

Code: Select all

ERROR: Przekroczyłeś(aś) maksymalny czas gry na dzisiaj. Proszę wrócić jutro!=

no i swietnie, moj blad. i teraz czy chodzi o 'dzien' w rozumieniu cantr (wg. licznika na gorze strony), czy tez w rozumieniu ogolnopolsko swiatowym (po 2400)?

i jeszcze jedno pytanie: zakladam projekt na dosc zatloczonej lokacji, rozpoczyna sie on, ale nie zostaje automatycznie zaliczony jako wykonujacy go. staram sie dolaczyc i wyrzuca mi, ze maksymalna liczba osob wydobywajacych cos w tej lokalizacji zostala osiagnieta. czy w takim razie moja postac zostala 'zakolejkowana', i w momencie kiedy zwolni sie jakies 'miejsce wydobywcze' moj projekt sie rozpocznie? czy tez mam czatowac az komos skoczy sie projekt i recznie dolaczyc postac do rozpoczatego przez mnia projektu?

(wybaczcie rozmiar posta i tylko dwa pytania w nim. chcialem, zeby wszystko bylo czarno na bialym i nikt mnie nie zjechal za niejasnosci ;) )
Robert_

Postby Robert_ » Tue Nov 08, 2005 7:12 am

1. Kolejne 200 min bedziesz mial okolo godziny 8.00 nastepnego dnia.
Czyli jest to czas do wykorzystania pomiedzy 8.00 a 8.00 nastepnego dnia naszego czasu :)

2. Musisz czatowac i dołaczyc sie recznie do projektu.
myszaq

Postby myszaq » Tue Nov 08, 2005 7:21 am

dzieki :) co prawda polowa wiesci niezbyt opytmistyczna, ale coz zrobic... najwyzej zdechne... :/
lukaasz

Postby lukaasz » Tue Nov 08, 2005 7:47 am

tylko nie czekaj znow 200min jak ci projekty leca, bo czy jestes on line czy nie, one same sie tocza.
a te 200 min to max czasa jaki mozesz byc zalogowany do gry.
Robert_

Postby Robert_ » Tue Nov 08, 2005 9:12 am

Mozesz kogos poprosic o pomoc. Ludzie czasem pomagaja sobie wzajemnie i nie lubia patrzec jak ktos umiera;)
myszaq

Postby myszaq » Tue Nov 08, 2005 6:21 pm

spoko, stwierdzilem ze mam to w nosie i wyruszylem szukac zarcia gdzies indziej ;)

w miedzyczasie narodzily mi sie kolejne dwa pytania (dosc proste i po czesci w temacie, wiec nowgo nie zakladam :) )

1. kiedy nastepuje pora jedzenia (moja postac automatycznie wcina to co ma)?
2. czy te 200 minut, ktore pojawia sie okolo 8-9 rano to jest podniesienie mojego maksymalnego czasu zalogowania na dany dzien do 200 minut, czy dodanie 200 minut do czasu jaki zostal mi z poprzedniego dnia?
Diabelek

Postby Diabelek » Tue Nov 08, 2005 6:26 pm

1. o 20 z tego co pamietam
2. Tak, to jest wyrownanie do 200
Zimt

Postby Zimt » Thu Nov 10, 2005 9:59 am

Niestety, niewykorzystane minuty nie przechodza na nastepny dzien, tylko sie zeruja i co dnia masz rowno 200 minut do wykorzystania. :(
"I'm just living in my head..."

Return to “Ogólna pomoc”