przekaznik

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

przekaznik

Postby robin_waw » Sat Aug 15, 2009 9:21 am

W wiki jest napisane że najmocniejszy przekaźnik ma taki sam zasięg jak najmocniejszy odbiornik.
A mam taką sytuację miasta A , B, C. W mieście A i C jest rozbudowany nadajnik radiowy. Po wybudowaniu w mieście B przekaźnika w mieście C zaczęto odbierać komunikaty z miasta A. Natomiast w mieście A nie słychać miasta C. Dlaczego tak się dzieje ? Skoro sygnał z A dociera do B i jest dalej powielany tak że dociera do miasta C to nadajnik z miasta C powinien tak samo mieć zasięg do B i powinien z B przekazać sygnał do A.
nemo49

Postby nemo49 » Sat Aug 15, 2009 6:58 pm

A mnie ciekawi czy działa przekaźnik, którego budowę w centralnym punkcie wyspy D* zainicjowała moja postać. I czy sprawdziły się moje założenia ,że obejmie on zasięgiem całą wyspę ?
Na priv bym poprosił jeśli ktoś wie .....
Mattan

Re: przekaznik

Postby Mattan » Sun Aug 16, 2009 1:34 pm

robin_waw wrote:W wiki jest napisane że najmocniejszy przekaźnik ma taki sam zasięg jak najmocniejszy odbiornik.
A mam taką sytuację miasta A , B, C. W mieście A i C jest rozbudowany nadajnik radiowy. Po wybudowaniu w mieście B przekaźnika w mieście C zaczęto odbierać komunikaty z miasta A. Natomiast w mieście A nie słychać miasta C. Dlaczego tak się dzieje ? Skoro sygnał z A dociera do B i jest dalej powielany tak że dociera do miasta C to nadajnik z miasta C powinien tak samo mieć zasięg do B i powinien z B przekazać sygnał do A.
Myślę że to po prostu błąd. Może przekaźnik jest uszkodzony.

Return to “Ogólna pomoc”