Pytania różne

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Pies
Programming Dept. Member

Re: Pytania różne

Postby Pies » Tue Feb 04, 2014 8:29 pm

Wydaje mi się, że do pojemników można wkładać przedmioty które mają wagę i same nie są pojemnikami - czyli notatek niet o ile dobrze pamiętam
dwudziestoletni mężczyzna wrote:"OOC: Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ta gra nie szuka więcej graczy."

kaloryfer wrote:This game already has a lot of problems, new players would only bring new ones.
psychowico

Postby psychowico » Tue Feb 04, 2014 8:44 pm

Chyba nie sprawia to żadnych problemów w kwestii mechaniki gry. Fajnie by było, gdyby udostępnić tą kwestię. Chciałbym do sarkofagów wkładać epitafia zmarłych. Pewnikiem więcej zastosowań by się znalazło.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Tue Feb 04, 2014 8:48 pm

Nie da się, bo sposób liczenia zawartości pojemników w chwili umożliwienia chowania przedmiotów był niewłaściwy i psuł się na przykład przy notatkach.
W zasadzie to kilka miesięcy później go poprawiłem i teraz nie ma problemu z umożliwieniem chowania notatek.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
psychowico

Postby psychowico » Tue Feb 04, 2014 8:52 pm

Greek wrote:Nie da się, bo sposób liczenia zawartości pojemników w chwili umożliwienia chowania przedmiotów był niewłaściwy i psuł się na przykład przy notatkach.
W zasadzie to kilka miesięcy później go poprawiłem i teraz nie ma problemu z umożliwieniem chowania notatek.

I'm confused.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Tue Feb 04, 2014 8:56 pm

Trzeba wyrzucić notatki z listy zabronionych obiektów.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
psychowico

Postby psychowico » Wed Feb 05, 2014 8:02 pm

Ok, rozumiem. Byłbym happy, gdyby wydarzyło się to w którymś z najbliższych updatetów.

adamo199412

Postby adamo199412 » Wed Feb 05, 2014 8:49 pm

To z drugiej strony dlaczego by nie ładować żywych osobników do sarkofagów? Na kluczyk i śmierć głodowa :mrgreen:
Sasza

Postby Sasza » Wed Feb 05, 2014 10:17 pm

Genialne :mrgreen:
Można ich przewozić jako niewolników. Taka osoba w sarkofagu nie wie jakie jest jej położenie i nikt jej nie widzi.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
poziomek90

Postby poziomek90 » Sat Feb 08, 2014 12:32 am

Wystarczyłoby umożliwić budowanie stalowych klatek w pojazdach, bo obecnie nie ma jak przewozić niewolników lądem
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
psychowico

Postby psychowico » Sun Feb 23, 2014 1:33 pm

Czy w notatkach można w uzasadnionych przypadkach używać linków do materiałów/stron zewnętrznych?

Frankoniusz

Postby Frankoniusz » Sun Feb 23, 2014 7:00 pm

A jaki to miałby być uzasadniony przypadek?

Myślę i żadnego przykładu nie potrafię znaleźć.
poziomek90

Postby poziomek90 » Tue Mar 18, 2014 6:13 pm

Jeśli mam logi z wielu dni gry wstecz, to czy mogę ich używać jako pamięć absolutna mojej postaci, jeśli dany log rzeczywiście ten postaci dotyczy? Przykładowo postać usłyszała dnia 3800 w radio, że statek X to statek piracki, ale sama sobie tego nigdzie nie zapisała, a dnia 4300 widzi dany statek i czy ma prawo pamiętać z pomogą logów, że jest on piracki?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Marcia

Postby Marcia » Tue Mar 18, 2014 6:23 pm

Tak. Jeżeli postać faktycznie to usłyszała przez radio, można zakładać, że zapamiętała tę informację. Nie musi sobie wszystkiego zapisywać w notatkach, może pamiętać, że ktoś kiedyś nadał komunikat, że to statek piracki.
Oczywiście tylko, jeśli masz to w logach tej konkretnie postaci, nie innej.
adamo199412

Postby adamo199412 » Wed May 21, 2014 12:30 pm

Dlaczego kiedy ubieram długi bawełniany płaszcz to automatycznie zdejmuje mi marynarkę? Analogicznie jest gdy ubieram marynarkę to zdejmuje mi płaszcz. Przecież tak się nosi. Po co mi marynarka z kapeluszem bez płaszcza albo płaszcz bez marynarki?
dekalina

Postby dekalina » Wed May 21, 2014 1:10 pm

Bo i płaszcz i marynarka są w dziale "kurtki". Problem by znikł, gdyby płaszcze przenieść do "peleryn". Czy źle myślę?

Return to “Ogólna pomoc”