Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Tak. Winą jest jakieś niepotrzebne coś ściągane z jakiejś innej nieznanej nikomu strony co się ściągnąć nie może i dopiero po stwierdzeniu tego faktu jest ten element olewany i strona kończy się ładować.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- poziomek90
Greek wrote:Tak. Winą jest jakieś niepotrzebne coś ściągane z jakiejś innej nieznanej nikomu strony co się ściągnąć nie może i dopiero po stwierdzeniu tego faktu jest ten element olewany i strona kończy się ładować.
Informatyk jak w mordę strzelił!

Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski
-
Nie wiem czy to miejsce na takie pierdołowate błędy (językowe), ale zacząłem się przyglądać dokładniej opisom ubrań, bo zauważyłem jeden błąd. To pomyślałem, że przejrzę coś więcej przy okazji. Oto spostrzeżenia:
- konopny podkoszulek: koszulka z krotkim rękawkiem ... [powinno być "krótkim" a nie "krotkim" zdaje się]
- wianek z lawendy: ręcznie pleciony wianek z fiołkowoniebieskich kwiatków ... [fiołkowoniebieski? Co to jest w ogóle; kolor?]
- jedwabna koszula: ...przylegająca do tułowiu... ["tułów" w dopełniaczu to "tułowia"; np. gorset jest już "dopasowany do tułowia"]
Tyle, więcej nie znalazłem zanim odechciało mi się szukać. Mam nadzieję, że zmotywuję kogoś kto może to poprawić i ma łatwy dostęp do wszystkich opisów (ja muszę sobie na cantryjskich ludzików klikać i wstecz potem, i jeszcze strona się odświeżyć musi).
Jeszcze ogólnie napiszę, że te dłuższe opisy ubrań są dziwnie, niekonsekwentnie porozdzielane. Każdy opis zaczyna się od małej litery, ale jak następuje "przerwa" to czasem jest kropka i od wielkiej litery dalsza część już nie zakończona kropką, a czasem średnik i dalsza część małą literą. Lepiej chyba pisać małymi literami i średnikiem oddzielać albo pełne zdania pisać (zaczynające się od wielkiej litery a kończące kropką).
- konopny podkoszulek: koszulka z krotkim rękawkiem ... [powinno być "krótkim" a nie "krotkim" zdaje się]
- wianek z lawendy: ręcznie pleciony wianek z fiołkowoniebieskich kwiatków ... [fiołkowoniebieski? Co to jest w ogóle; kolor?]
- jedwabna koszula: ...przylegająca do tułowiu... ["tułów" w dopełniaczu to "tułowia"; np. gorset jest już "dopasowany do tułowia"]
Tyle, więcej nie znalazłem zanim odechciało mi się szukać. Mam nadzieję, że zmotywuję kogoś kto może to poprawić i ma łatwy dostęp do wszystkich opisów (ja muszę sobie na cantryjskich ludzików klikać i wstecz potem, i jeszcze strona się odświeżyć musi).
Jeszcze ogólnie napiszę, że te dłuższe opisy ubrań są dziwnie, niekonsekwentnie porozdzielane. Każdy opis zaczyna się od małej litery, ale jak następuje "przerwa" to czasem jest kropka i od wielkiej litery dalsza część już nie zakończona kropką, a czasem średnik i dalsza część małą literą. Lepiej chyba pisać małymi literami i średnikiem oddzielać albo pełne zdania pisać (zaczynające się od wielkiej litery a kończące kropką).
- in vitro...
"fiołkowoniebieski" jest jak najbardziej poprawne.
jestem za pełnymi zdaniami.
jestem za pełnymi zdaniami.
cantr się posypał
-
Paski w opisie postaci są wyżej niż koszula/kamizelka/etc! A można by prosić o przesunięcie tuż nad spodniami/spódnicami? 
Z programistycznego punktu widzenia pewnie przeniesie jednej linijki kodu.

Z programistycznego punktu widzenia pewnie przeniesie jednej linijki kodu.
-
in vitro... wrote:"fiołkowoniebieski" jest jak najbardziej poprawne.
No to niech kolor sobie zostanie.
in vitro... wrote:jestem za pełnymi zdaniami.
A ja za małymi literami i średnikami q:
- Ice-Man
Ice-Man wrote: [bla bla bla]
W grze dalej widnieje 500 gram dziennie za pomocą wędki, tak jak było przed tą zmianą, więc coś mi nie pasuje. Aktualnie robię testy na jednodniowych projektach łowienia więc zobaczę czy to ma związek tylko z poprzednio rozpoczętymi projektami czy także z nowymi.
Mały update:
Stare projekty z przed zmiany wykonuje się z 50% szybkością, jeśli wykorzystywana jest wędka. Nowe są wykonywane już normalnie. Zresztą nie wiem czy kogoś to w ogóle obchodzi ;p
- in vitro...
pewnie dlatego, że zwiększyli bazowe wydobycie dwa razy i jednocześnie zmniejszyli dwukrotnie mnożnik wędki żeby wyszło na zero. stare projekty korzystają ze starego bazowego wydobycia i nowego mnożnika, czyli wychodzi 2 razy mniej.
cantr się posypał
- psychowico
Bardzo możliwe. Zatem olejcie to.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
- lacki2000
psychowico wrote:Bardzo możliwe. Zatem olejcie to.
O, czyżby sikanie już zaimplementowano w zielonym?
Code: Select all
Widzisz jak Zenek sika na coś wyglądającego jak wędka.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- psychowico
Oj tam, trochę inwencji.
Zenek: *sika na coś wyglądającego jak wędka*
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- in vitro...
może mi ktoś powiedzieć po grzyba notatkom i kopertom przycisk użycia w projekcie? jeśli pieczętowanie to projekt to lepiej to zmienić to. żeby było instant.
cantr się posypał
-
Nie mogę anulować tworzenia monet.
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Ja też.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
- psychowico
Nie wszystkie projekty są możliwe do anulowania. W ogłoszeniu na ten temat była konkretna lista, poza nią można jedynie anulować projekty wyłamywania zamków z postępem 0%.