Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- psychowico
Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Muszę kiedyś zajrzeć w ten kod, to jest niepojęte, że tak długo one się generują. Też mi zjada czasami.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
-
Czy jest możliwe żeby na środku oceanu znajdowała się lokacja? Zero lądu, tylko kolacja i woda dookoła. W sume zawsze chciałem znaleźć takie miejsce, ale wolałbym żeby dało się tam zadokować.
-
Może to bug w wyświetlaniu. Widzisz lokację tylko na mapce czy również w opisie widocznych miejsc? Ja tak często mam, że żeglując na mapce tuż "pod" pomarańczową jest czarna kropka.
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
Z technicznego punktu widzenia - tak. Wizualna mapka nie musi odpowiadać stanowi faktycznemu. Ale dla spójności całego świata powinno tak być, a w praktyce z taką wysepką się nigdy nie spotkałem.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
-
Nie, w opisie widocznych miejsc jej nie ma (a szkoda, bo fajna ryjówka by była), ale to nie jest kropka oznaczająca statek (one są mniejsze i nie sterczą w jednym miejscu). Pewnie to jakaś źle umiejscowiona lokacja. Nie wiem jak to się odbywa wewnątrz silnika cantryjskiego, ale pewnie jak komuś się pomylą współrzędne to zamiast w lesie obok vlotryan taka lokacja może sobie wylądować pośrodku niczego (a że miała być niedokowalna, to się dokować nie będzie dało).
- in vitro...
kryminator wrote:Zero lądu, tylko kolacja i woda dookoła.
tak się zastanawiam, czy to celowe, czy to zarąbisty zbieg okolicznościkryminator wrote:(a szkoda, bo fajna ryjówka by była)
cantr się posypał
-
Niestety, celowe, miało za zadanie wprowadzić trochę rozrywki do mojego kompostu.
- in vitro...
3583-4.04: Statek dokuje w Lokacja.
3583-4.04: Widzisz jak Statek dokuje.
3583-4.04: Statek dokuje w Port1.
3583-4.02: Statek dokuje w Port1.
3583-3.02: Statek dokuje w Port2.
3583-3.02: Statek dokuje w Port1.
nie ma to jak 6 dokowań w 2 godziny. chyba coś jest nie tak.
3583-4.04: Widzisz jak Statek dokuje.
3583-4.04: Statek dokuje w Port1.
3583-4.02: Statek dokuje w Port1.
3583-3.02: Statek dokuje w Port2.
3583-3.02: Statek dokuje w Port1.
nie ma to jak 6 dokowań w 2 godziny. chyba coś jest nie tak.
cantr się posypał
-
Jeśli port jest bardzo blisko morza, to nie trzeba czekać do tury morskiej.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
-
ERROR: Nie możesz ponownie atakować tej postaci jeszcze przez -1 godzin(y) i 32 minut(y).=
The heck? Czas zaczął płynąć do tyłu, czy jak?
- Ice-Man
Czy w związku z ostatnimi zmianami w ilości wyławianych ręcznie ryb zmieniło się również ilość łowiona za pomocą wędki? jedna z moich postaci była w stanie korzystać codziennie z dwóch lub trzech suszarni łowiąc cały czas dorsze, a teraz muszę czekać dwa dni zanim będę mógł nastawić kolejną porcję w suszarniach. Dodam, że postać pracuje ciągle nad tym samym projektem i nie jest zmęczona. Chyba, że zmieniono kolejność w jakiej wykorzystywane są narzędzia i zamiast łowić za pomocą wędki zaczęła łowić za pomocą harpuna.
- psychowico
oxyquan wrote:ERROR: Nie możesz ponownie atakować tej postaci jeszcze przez -1 godzin(y) i 32 minut(y).=
The heck? Czas zaczął płynąć do tyłu, czy jak?
To problem związany z tym, że kolejny atak występuje nie po 24h, a po 24h + najbliższa tura przeliczeniowa (nie projektów, inna). Gdy będę miał czas, naprawię to, błąd jest znany.
Ice-Man wrote:Czy w związku z ostatnimi zmianami w ilości wyławianych ręcznie ryb zmieniło się również ilość łowiona za pomocą wędki? jedna z moich postaci była w stanie korzystać codziennie z dwóch lub trzech suszarni łowiąc cały czas dorsze, a teraz muszę czekać dwa dni zanim będę mógł nastawić kolejną porcję w suszarniach. Dodam, że postać pracuje ciągle nad tym samym projektem i nie jest zmęczona. Chyba, że zmieniono kolejność w jakiej wykorzystywane są narzędzia i zamiast łowić za pomocą wędki zaczęła łowić za pomocą harpuna.
Tak, wędki mniej łowią.. O ile dobrze pamiętam. Chyba był o tym komunikat. Ale szczerze nie mogę tego znaleźć aktualnie na forum.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
- in vitro...
przy wyjmowaniu z pojemnika jest napisane "Dźwiga: g" gdy nie ma się nic w ekwipunku
cantr się posypał
- Ice-Man
psychowico wrote:oxyquan wrote:ERROR: Nie możesz ponownie atakować tej postaci jeszcze przez -1 godzin(y) i 32 minut(y).=Ice-Man wrote:Czy w związku z ostatnimi zmianami w ilości wyławianych ręcznie ryb zmieniło się również ilość łowiona za pomocą wędki? jedna z moich postaci była w stanie korzystać codziennie z dwóch lub trzech suszarni łowiąc cały czas dorsze, a teraz muszę czekać dwa dni zanim będę mógł nastawić kolejną porcję w suszarniach. Dodam, że postać pracuje ciągle nad tym samym projektem i nie jest zmęczona. Chyba, że zmieniono kolejność w jakiej wykorzystywane są narzędzia i zamiast łowić za pomocą wędki zaczęła łowić za pomocą harpuna.
Tak, wędki mniej łowią.. O ile dobrze pamiętam. Chyba był o tym komunikat. Ale szczerze nie mogę tego znaleźć aktualnie na forum.
Był komunikat o zmianie ilości łowionej ręcznie.
The manual gathering rate of cod, pike, salmon and rainbow trout is now 100 grams per day.
W grze dalej widnieje 500 gram dziennie za pomocą wędki, tak jak było przed tą zmianą, więc coś mi nie pasuje. Aktualnie robię testy na jednodniowych projektach łowienia więc zobaczę czy to ma związek tylko z poprzednio rozpoczętymi projektami czy także z nowymi.
-
Czy Wam też strona z formularzem logowania doczytuje się niebywale długo od niedawna?