Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Nov 24, 2005 9:56 am

Chyba w Wiki byla lista co sie nadaje do zaspokajania glodu, a co do leczenia ran. A ze zwierzatkami jest taki problem, ze najczesciej jest ich malo. Przez dlugi okres byla sytuacja ze praktycznie wyginely.

Na zwierzatka mozna polowac, ale bardzo latwo moze to doprowadzic do ubicia wszystkich i nie bedzie juz wiecej zwierzatek. Dlatego wiekszosc osad ma zapisy i prawa zakazujace klusownictwa. A polowania sa limitowane i przeprowadzane z uwzglednieniem wielu czynnikow.

Nowy czlowiek, ktory sobie przyjdzie lub sie pojawi i zdzieli wszystkie mozliwe zwierzatka jest bardzo iryujacy. Zwykle konczy w wiezieniu lub dostaje powazne manto :)

Acha. i wedlog zasad gry mozna robic wszystko, krasc, mordowac, klusowac. Nie jest to przestepstwo przeciwko grze. Ale postac w grze ktora to robi moze miec klopoty bo inne postacie moga tego nie tolerowac. A zginac jest latwo jak sie narazi kilku osobom, i to uzbrojonym. :)

O tym co jest jadalne i jakie sa prawa w miejscu gdzie twoja postac przebywa mozesz sie latwo dowiedziec w grze. Zazwyczaj wystarczy zapytac.
Guest

Postby Guest » Thu Nov 24, 2005 10:32 am

nie chcę nikogo zabijać ani niczego kraść, robię to w innych grach:) na razie zwyczajnie chcę sie po prostu najesć, czemu to tak dziwnie jest zrobione że niektóre rodzaje jedzenia nei służą do jedzenia pewnie nikt mi nie odpowie

na wiki zanim ja coś znajdę - to w dodatku jest chyba wszystko po angielsku - to mi postać umrze z głodu. rozumiem więc że istotą tej gry jest zakładanie wielu postaci tak, aby uczyć się nie z zasad ale na swoich błedach, a zwykły podręcznik użytkownika nie został napisany celowo? jeśli tak jest - wybaczcie moją śmiałość - uważam że to nieco zbyt wiele jak na przeciętnego użytkownika, za jakiego się uważam:) no cóż, powodzenia życzę
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Nov 24, 2005 10:53 am

Pudlo. W Viki wszystko jest ladnie opisane, jest do nieglo link ze strony glownej cantr, a potem jak byk jest link do polskiej wersji :)

A co do zywnosci:
http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Mechanika_Gry
Guest

Postby Guest » Thu Nov 24, 2005 1:41 pm

Na moim terene sa: drewno, przenica, dorsz i zywica.
Jes tam rowniez wedzarka

Co z tym mozna robic ?
Dorsze sluza jako pozywienie czy do leczenia ?
Mam tu pozostac czy pojsc gdzie indziej ?
Robert_

Postby Robert_ » Thu Nov 24, 2005 1:45 pm

te surowce pozwola ci przezyc. Czy masz zostac, czy isc to juz twoja decyzja:) Pogadaj z ludzmi, ktorzy tam mieszkaja :)
Zimt

Postby Zimt » Thu Nov 24, 2005 1:55 pm

Podpowiem Ci, ze mozesz sprobowac pokombinowac troche z drewnem, dorszem i wedzarka. Powodzenia! ;)
"I'm just living in my head..."
Guest

Postby Guest » Thu Nov 24, 2005 2:33 pm

Dzieki za pomoc :P
Chyba zostane tu :]
Guest

Postby Guest » Fri Nov 25, 2005 7:12 am

czy np gdzy bedziemy miec 60lat to mozemy umrzec ze starosci :roll: ?
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Nov 25, 2005 9:16 am

Tak gdy bedziemy miec 60 lat mozemy umrzec ze starosci,zas twoja postac jest prawie niesmiertelna-starosc sie jej nie ima.

do postu niżej : to oznacz że bedzie w odleglej przyszlosci,teudno powiedziec kiedy (w tym stanie jest wiele zeczy)
Last edited by w.w.g.d.w on Fri Nov 25, 2005 9:39 am, edited 1 time in total.
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Nov 25, 2005 9:34 am

umieranie jest w fazie implementacji.
Matix

Postby Matix » Fri Nov 25, 2005 12:40 pm

umieranie jest w fazie implementacji

Oto klucz do kamienia filozoficznego, dającego nieśmiertelność w Cantr. Zsabotarzować programistów. Nie będzie umierania ze starości!!!
:twisted: Hahahaha! *Wybucha obłąkańczym śmiechem*
http://www.matix.salon24.pl
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Nov 25, 2005 12:46 pm

Matix wrote:
umieranie jest w fazie implementacji

Oto klucz do kamienia filozoficznego, dającego nieśmiertelność w Cantr. Zsabotarzować programistów. Nie będzie umierania ze starości!!!
:twisted: Hahahaha! *Wybucha obłąkańczym śmiechem*

lepiej, postawic Morolowi cokolwiek on tam lubi pic, i umierali beda tylko anglicy :)
Matix

Postby Matix » Fri Nov 25, 2005 12:49 pm

Ja wiem? Może wogóle załorzymy odpowiednią grupę pacyfikującą działania na naszą niekożyść...
To co? Kto się zapsuje do Porgraming D. ?
:twisted:
http://www.matix.salon24.pl
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Nov 25, 2005 1:13 pm

ja chcialem nie wzieli mnie.
Anonim

Postby Anonim » Fri Nov 25, 2005 1:52 pm

Mnie wzieli, ale chyba nic z tego nie bedzie.

Return to “Ogólna pomoc”