Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

lacki2000

Re: Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Postby lacki2000 » Sat Jul 30, 2011 10:30 pm

koksu wrote:Zadokowałem z morza do przystani i mogę oddokować tylko na jezioro :( jeszcze zobaczę może uda się wrócić na morze przez jakąś inną osadę, ale to chyba błąd...

nie trzeba do nikogo pisać, nie psujcie chłopakowi przygody. Moja jedna postać też to przeżyła i znalazła przejście. Więc się da.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
Mars

Postby Mars » Sun Aug 14, 2011 4:56 pm

Niezaleznie od przegladarki (Opera, IE, Mozilla) nie jestem w stanie umieszczac masowo notatek w kopercie (operacje na wielu notatkach). Po zaznaczeniu wybranych notatek i kliknieciu w koperte, otwiera sie mi pusta zielona strona z napisami Cantr, natomiast brak listwy z wyborem koperty i przycisku do zaakceptowania.
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Aug 15, 2011 2:12 pm

Mam tak samo jak ty
Miasto moje a w nim...
cantr się posypał
wadko

Postby wadko » Tue Aug 16, 2011 10:17 am

Tak jest od jakiegoś czasu. Jak umrze ktoś kto miał mnóstwo notatek to plac jest zawalony i nie mam ochoty tego sprzątać.
poziomek90

Postby poziomek90 » Wed Sep 21, 2011 4:30 pm

Można za błąd uznać 3 nowe postacie tej samej osoby w jednym miejscu w ciągu 3 minut czasu gry?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Mars

Postby Mars » Wed Sep 21, 2011 4:48 pm

Ja trafiłem calkiem niedawno trzema czy czterema spawnami pod rząd w to samo miejsce ale w ciagu jakichś 20 dni. A wyjąąątkowo nie chce mi sie grac w tamtej osadzie...
poziomek90

Postby poziomek90 » Mon Sep 26, 2011 9:16 am

Nowe Uroczysko na Fic, opuszczona osada, na ziemi dwa trupy. Przy próbie pogrzebanie wyskakuje błąd:
ERROR: To ciało nie może zostać pogrzebane, ponieważ jest wleczone przez an unknown person=

Edit:
Kolejny błąd. Dwie zdublowane drogi w jednej osadzie. Jest to osada Boksana (według mapy Kalinana) na Fu, na północny wschód od Portu Gallagher

Image
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
Sasza

Postby Sasza » Thu Sep 29, 2011 3:53 pm

Hej, gdzieś zniknęła tura podróży... :!:

edit: i projektów!

edit2: Cantr nie działa, czyli wiadomo o co chodzi.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Mars

Postby Mars » Fri Sep 30, 2011 8:28 am

poziomek90 wrote:Kolejny błąd. Dwie zdublowane drogi w jednej osadzie. Jest to osada Boksana (według mapy Kalinana) na Fu, na północny wschód od Portu Gallagher
http://img850.imageshack.us/img850/7492 ... ranu1d.jpg

To nie blad. Pewnie psikus tego, ktory "malował" mape.

Z tego co slyszalem, Fu jest tak gigantyczna, ze nie wczytuje sie nawet do edycji, wiec niewiele da sie na niej naprawic...
Aravat

Postby Aravat » Sat Oct 01, 2011 9:33 am

Mars wrote:
poziomek90 wrote:Kolejny błąd. Dwie zdublowane drogi w jednej osadzie. Jest to osada Boksana (według mapy Kalinana) na Fu, na północny wschód od Portu Gallagher
http://img850.imageshack.us/img850/7492 ... ranu1d.jpg

To nie blad. Pewnie psikus tego, ktory "malował" mape.

Z tego co slyszalem, Fu jest tak gigantyczna, ze nie wczytuje sie nawet do edycji, wiec niewiele da sie na niej naprawic...

Takich psikusów na Fu jest więcej. Wiele zdublowanych dróg lub tych co biegną przez pół wyspy a w grze nazwane są tunelami. Są wielkie bagna czy też olbrzymie tereny bez surowców. Wyspa jest wielka więc jej narysowanie zajmie jeszcze trochę czasu. Jednak obiecuję, że wcześniej czy później ten dzień nastąpi.
Wszystko nalezy robic w sposob tak prosty jak to tylko mozliwe i ani troche prosciej....
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Nov 03, 2011 10:30 pm

Jeśli płyniemy statkiem, ustawimy kurs i prędkość, ale podczas przeliczania tury żeglugi nie będzie nikogo na pokładzie, tylko w kajucie czy ładowni, statek staje, tak jakby uderzył w ląd :x
Józef Piłsudski
Mars

Postby Mars » Thu Nov 03, 2011 10:39 pm

poziomek90 wrote:Jeśli płyniemy statkiem, ustawimy kurs i prędkość, ale podczas przeliczania tury żeglugi nie będzie nikogo na pokładzie, tylko w kajucie czy ładowni, statek staje, tak jakby uderzył w ląd :x

To po to, aby puste okrety widma nie przemierzały wiecznie mórz cantra. I jest tak od lat.
poziomek90

Postby poziomek90 » Fri Nov 04, 2011 12:32 pm

W sumie rozumiem, ale gra mogłaby jednak dokładniej rozpoznawać, czy jest ktoś nas statku
Józef Piłsudski
gawi

Postby gawi » Sat Nov 05, 2011 5:15 pm

W sumie ma to wytłumaczenie. Nie jesteś przy sterze .. więc nie płyniesz ..
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Nov 06, 2011 1:49 am

właściwie to liczy się czy żagle są rozwinięte. moim zdaniem wszystkie statki powinny się poruszać jeśli nie ma nikogo na pokładzie, a jeśli obciążałoby to serwer (w co szczerze wątpię) to tylko te, które mają kogoś na pokładzie lub w pomieszczeniach. i tak jest spora szansa, że kiedyś przywalą w brzeg.
cantr się posypał

Return to “Ogólna pomoc”