Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Drax

Postby Drax » Tue Oct 04, 2005 2:15 pm

Nie wiem co zrobiono ale Cantr chodzi teraz tak szybko jak za czasow malej aktywnosci :D . Pozatym widze ze ktos sie postaral o rozszrzenie dla nas forum - brawo :wink: .
Kaczor

Postby Kaczor » Tue Oct 04, 2005 2:24 pm

Teraz Admini powinni poprzeność wszystkie wątki z tego działu do odpowiednich nowych :)

EDIT: Należy nam się. W końcu jesteśmy drugą siłą w Canrt :D
Snake

Postby Snake » Tue Oct 04, 2005 4:02 pm

rzeczywiscie, Cantr chodzi az milo :D
marol

Postby marol » Tue Oct 04, 2005 4:12 pm

Tak się załatwia marudzenie użytkowników, że coś wolno chodzi - zwalnia się to na parę dni jeszcze bardziej, a później wraca do poprzedniego stanu i wszyscy są happy :D
Uosiers

Postby Uosiers » Tue Oct 04, 2005 7:06 pm

Przydałoby się poprawić kolory czcionek, bo nie widać np. kierunków lokacji. Dla mnie może zostać białe.
nemo49

Postby nemo49 » Wed Oct 05, 2005 6:26 pm

Nie wiem czy to jest bug ale zaczyna sie szerzyć pomysł budowania daleko od morza łódek (dinghy). Jest to fajne i śmieszne ale możemy za jakiś czas mieć w osadach po kilka dinghy traktowanych jako najtańszy własny domek i do tego od razu z kluczem.
Hal

Postby Hal » Wed Oct 05, 2005 8:02 pm

nemo49 wrote:Nie wiem czy to jest bug ale zaczyna sie szerzyć pomysł budowania daleko od morza łódek (dinghy). Jest to fajne i śmieszne ale możemy za jakiś czas mieć w osadach po kilka dinghy traktowanych jako najtańszy własny domek i do tego od razu z kluczem.

Coz w tym zlego? Czlowiek jest taki, ze zawsze dopasuje sie do "środowiska" w jakim zyje. Po za tym dighy nie nadaje sie jako dom bo nie mozna w niej budowac wielu roznych maszyn, za to jako podreczny magazyn jest wysmienita.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Robert_

Postby Robert_ » Wed Oct 05, 2005 9:22 pm

na swiecie ludzie mieszkaja w willach, blokach, ruderach, przyczepach kempingowych jak rowniez na lodziach. Czlowiek to pomyslowa bestia i nie ma co ograniczac tej pomyslowosci.
Raist

Postby Raist » Thu Oct 06, 2005 5:01 am

Nawet listy projektow laduja sie od razu :)
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Oct 06, 2005 5:51 am

Żeby sie tylko nie okazalo, że szybkie działanie ma jakiś ukryty koszt. Przykładowo, że przywrócono stan z czasów bezmyslnych, popsutych zwierzątek :wink:
Last edited by Cantryjczyk on Thu Oct 06, 2005 11:29 am, edited 1 time in total.
marol

Postby marol » Thu Oct 06, 2005 10:54 am

nemo49 wrote:Nie wiem czy to jest bug ale zaczyna sie szerzyć pomysł budowania daleko od morza łódek (dinghy). Jest to fajne i śmieszne ale możemy za jakiś czas mieć w osadach po kilka dinghy traktowanych jako najtańszy własny domek i do tego od razu z kluczem.
Przykro mi, ale potraktowaliśmy to jako błąd i zostanie to wkrótce naprawione. Nie wiem jeszcze, co z tymi, którzy zrobili lub zaczęli taki projekt... ale proszę nie ryzykować. Łódki tylko na brzegu.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Oct 06, 2005 11:29 am

a czy to jest bład jak widze w projektach zaczete zagrzebywanie zwlok zero procent zaawansowania ale zadnych zwlok nie ma?
swoja droga widzialem juz zwloki osob ktore nie dotarly do jedzenia i sie zupelnie zniechecily i zostaly by w pokorze przyjac swoja smierc a ze spisaly testament to wiem ze cos mialy tego czegos nie ma a prosily by wzamian za zabranie pochowac je to juz czyste chamstwo taki bug w glowach graczy(zwlaszcza ze miejsce jest mocno uczeszczane przez postacie)
i jeszcze jedno mapy zmieniaja sie az tak bardzo ze niektore drogi byly a ich juz nie ma?
marol

Postby marol » Thu Oct 06, 2005 12:07 pm

w.w.g.d.w wrote:a czy to jest bład jak widze w projektach zaczete zagrzebywanie zwlok zero procent zaawansowania ale zadnych zwlok nie ma?
swoja droga widzialem juz zwloki osob ktore nie dotarly do jedzenia i sie zupelnie zniechecily i zostaly by w pokorze przyjac swoja smierc a ze spisaly testament to wiem ze cos mialy tego czegos nie ma a prosily by wzamian za zabranie pochowac je to juz czyste chamstwo taki bug w glowach graczy(zwlaszcza ze miejsce jest mocno uczeszczane przez postacie)
i jeszcze jedno mapy zmieniaja sie az tak bardzo ze niektore drogi byly a ich juz nie ma?
Na tak ogólnie postawione pytania nie mogę odpowiedzieć, jeśli chcesz, to napisz mi konkrety na PM. Ścieżki raczej nie giną. Częściej kartografowie się mylą. Ciała natomiast z czasem się rozpadują, więc być może to jest ta przyczyna.
Zimt

Postby Zimt » Thu Oct 06, 2005 12:10 pm

Jesli chodzi Ci o to, ze w menu projektow istnieja zaczete projekty pochowku, natomiast w menu obiektow nie widac zanych zwlok, to jest to jak najbardziej naturalne: z chwila klikniecia na ikone pochowku przy zwlokach, znikaja one z menu obiektow (to tak, jakby osoba chowajaca zwloki zabrala je z "glownego placu" na "cmentarz"). Niezbyt dokladnie wyjasniles, co konkretnie masz na mysli.
Co do map, istnieja takie, gdzie zaznaczono lokacje bez okreslenia drogi do nich, jako ze polozenie lokacji wyznaczone jest w hipotetycznym miejscu. Po prostu tworca mapy nigdy nie byl w danej lokacji, ale byl w lokacji sasiedniej i na tej podstawie wyznaczyl prawdopodobne polozenie lokacji ja otaczajacych.
"I'm just living in my head..."
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Oct 06, 2005 12:22 pm

no to juz wiem o co chodzi z tymi zwlokami
a co do map to mi chodzi o takie obrazkowe tam jak sadze sa linie sadzilem ze te linie sa drogami ale widocznie sie pomylilem bo te linie to tak sobie a muzom sa bardziej bede ufal tym opisowym ale niestety nie trafilem jeszcze na taka ktora mi wskaze intersujaca mnie droge do miejsca w ktorym zobaczylem potrzebne mi surowce
(tu zawsze tak jest ze kazdy ma inna wizje na vjakis temat ? nie dziwie sie Josowi ze tak mocno prziciol sporo postow ;))

Return to “Ogólna pomoc”