nie moge sie zalogowac...

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zamia

Re: nie moge sie zalogowac...

Postby Zamia » Mon Sep 20, 2010 6:49 am

Kiedy czytam o spustoszeniu zrobionym przez tego skur... to aż trudno mi uwierzyć, że można być takim draniem. Tylko sprawca wie, co nim kierowało.
Wyglądało to z początku na nienawiść do mojej postaci-Lucynki. Osoba, która włamała się na moje konto weszła w tę postać i strzeliła z kuszy do Pepy w Porcie Rzemiosł. Potem wysiadła Lucynką z limuzyny żeby wszystkie cechowickie klucze upadły na plac a nie w samochodzie.
I to jeszcze jako tako potrafiłabym zrozumieć. Nienawiść, nad którą gracz nie potrafił zapanować.
Ale po co ta cała reszta? :shock:
Snake

Postby Snake » Mon Sep 20, 2010 7:02 am

Miri wrote:Kiedyś był zdaje się pomysł przepisania Cantra na bardziej nowoczesny język - to może być dobra okazja

O jaki nowoczesny język mogłoby chodzić? :] Cantr jest w pyhapy pisany, prawda? Obiektowym pyhapy?
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Sep 20, 2010 8:21 am

Snake wrote:
Miri wrote:Kiedyś był zdaje się pomysł przepisania Cantra na bardziej nowoczesny język - to może być dobra okazja

O jaki nowoczesny język mogłoby chodzić? :] Cantr jest w pyhapy pisany, prawda? Obiektowym pyhapy?

Chociażby Python albo Ruby. Podobno reveri.es jest pisany przy użyciu Ruby on Rails. Ewentualnie coś bardziej ezoterycznego, ale i o wiele wydajniejszego, np. Haskell.
Snake

Postby Snake » Mon Sep 20, 2010 8:36 am

Mógłby też być ASP (.netowe języki), Java i miliard innych :] a w Cantrze problemów z wydajnością nie zauważyłem ;)

W każdym bądź razie uważam, że pisanie od nowa, a nie refaktoring obecnego kodu, będzie początkiem końca Cantr :P
Miri

Postby Miri » Mon Sep 20, 2010 8:45 am

tylko nie java... :shock:
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 20, 2010 12:56 pm

A dlaczego nie? Wbrew pozorom Java jest bardzo szybka, gorzej jednak z tanim hostingiem.
Ni Ni Ni Ni!
Miri

Postby Miri » Mon Sep 20, 2010 1:01 pm

mam alregię na javę :roll:
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 20, 2010 1:05 pm

Alergie mozna leczyc :wink: Java ma ta zalete, ze jest do niej sporo naprawde uzytecznych narzedzi i frameworkow, odpada wiec znaczna czesc roboty. Poza tym niekoniecznie musi byc Java w swojej najprostszej postaci, do www mozna uzyc jakiegos ogolnodostepnego i darmowego frameworka, wtedy to praktycznie bardziej skryptowe programowanie.
Ni Ni Ni Ni!
Snake

Postby Snake » Mon Sep 20, 2010 1:33 pm

http://www.youtube.com/watch?v=PQbuyKUaKFo

naprawde uzytecznych narzedzi i frameworkow

No no... konfiguracja Mavena i Springa... brrrr ciary po plecach :D
Mars

Postby Mars » Mon Sep 20, 2010 4:46 pm

Miri wrote:tylko nie java... :shock:

-Puk ... puk
-Kto tam?
-(bardzo dluga przerwa) ... JAVA

:P
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Sep 20, 2010 5:01 pm

Python jest bardzo dobry przy dużej rotacji programistów, bo nie daje takich możliwości pisania różnymi stylami. Do tego jakiś fajny framework (np. Django) i pisanie jest szybkie i przyjemne.
Mars

Postby Mars » Mon Sep 20, 2010 5:25 pm

oxyquan wrote:Python jest bardzo dobry przy dużej rotacji programistów, bo nie daje takich możliwości pisania różnymi stylami. Do tego jakiś fajny framework (np. Django) i pisanie jest szybkie i przyjemne.

Wydaje sie mi, ze o wiele latwiej znalezc jest programistow php niz jezykow mniej popularnych. Cantr nie wiem, czy liczyl kiedykolwiek wiecej graczy niz lacznie tysiac. Programistow nawet tak popularnego jezyka jak php zawsze nie bylo zbyt wielu chetnych do rozwijania kodu gry - ilu wiec znajdzie sie takich ludzi znajacych Pythony i inne egzotyczne zwierzatka?
oxyquan

Postby oxyquan » Mon Sep 20, 2010 5:50 pm

Mars wrote:
oxyquan wrote:Python jest bardzo dobry przy dużej rotacji programistów, bo nie daje takich możliwości pisania różnymi stylami. Do tego jakiś fajny framework (np. Django) i pisanie jest szybkie i przyjemne.

Wydaje sie mi, ze o wiele latwiej znalezc jest programistow php niz jezykow mniej popularnych. Cantr nie wiem, czy liczyl kiedykolwiek wiecej graczy niz lacznie tysiac. Programistow nawet tak popularnego jezyka jak php zawsze nie bylo zbyt wielu chetnych do rozwijania kodu gry - ilu wiec znajdzie sie takich ludzi znajacych Pythony i inne egzotyczne zwierzatka?

Python jest jednym z najpopularniejszych i łatwiejszych języków do nauki. O egzotyce z pewnością nie ma tu mowy. I jeśli doda się do tego jeszcze jakiś framework, to części wystarczy umiejętność pisania modeli do bazy danych, innym templatów etc.
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Mon Sep 20, 2010 6:00 pm

W czynie społecznym i ja się mogę pytonga nauczyć o ile to sprawi, że cantr już nigdy więcej nie przestanie działać :| Ja cierpię.
Bardzo :(
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Sep 20, 2010 6:06 pm

Miri wrote:mam alregię na javę :roll:

pewnie przez H&H? ja mam jeszcze większą alergię, bo grałem nie tylko w H&H ale i w Wurma. Java może jest szybka, ale jak się ma ją bardzo opanowaną, bo widziałem już dużo cholernie powolnych aplikacji w tym języku.
cantr się posypał

Return to “Ogólna pomoc”