Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Ice-Man

Postby Ice-Man » Tue Jun 17, 2008 10:34 pm

*pada na kolana*
Marol jest taki wielki, że może zrobić screena własnej klawiatury.
Padajcie na twarz i bijcie Mu pokłony :D
Image
ImageImage
pipok

Postby pipok » Wed Jun 18, 2008 9:02 am

@marol: PrintScreen, a potem wycinanie kółka lub kwadratu ze zrzutu ekranu? O matko, epoka kamienia łupanego! Odechciewa się zabawy w kartografię :(

@witia1: Nie chodzi o mapki umieszczone w Cantrze, w notatkach, zrobione przez graczy, tylko o zapisanie widoku (mapki) z menu "Miejsce". O mapki generowane przez grę.
lacki2000

Postby lacki2000 » Fri Jun 20, 2008 11:23 pm

w grudniu 2006 Maxthon wrote:Chciałbym ponarzekać na drobny problem w mechanice gry. Chodzi o przycisk >inwentarz<Dotychczas>surowce i przedmioty<po>inwentarz< lądowało sie od razu w surowcach i przedmiotach. Ostatnio zrobiło się tak, że po użyciu jakiegoś przedmiotu inwentarz z uporem maniaka wraca do notatek. Strasznie to przeszkadza, szczególnie jak trzeba kilku przedmiotów/surowców użyć po kolei.... :evil:
Problem powrócił, przynajmniej u mojej postaci - jak klikam w Inwentarz do zawsze wraca do notatek. Wszyscy tak mają czy tylko mi się tak jakiś czas temu dziwnie przestawiło?
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
cald dashew

Postby cald dashew » Sat Jun 21, 2008 10:50 pm

alarmuje ze juz poraz 3 raz w ciagu mojej kariery cantrowej automatycznie po wcisnieciu linku cantra wlogowalo mnie do kont jakichs powaznych graczy angielskich.. czy ktos jeszcze tak mial czy tylko ja?
Image
Image
Image
michal

Postby michal » Sun Jun 22, 2008 10:47 am

Cantr II wrote:Widzisz że ktoś przeciągnął trochę konopii z centalnego obszaru...

Powinno być: konopi z centralnego.
Marcia

Postby Marcia » Tue Jun 24, 2008 2:00 pm

do zrobienia minispodniczki ze skory potrzeba 150g wyprawionej skory i krotki zamek blyskawiczny...
niestety zamka nie ma w menu budowania...

czyli projekt spodniczki da sie zalozyc, ale nie mozna go skonczyc, bo nie da sie zrobic suwaka do niej
Mattan

Postby Mattan » Tue Jun 24, 2008 2:21 pm

Marcia wrote:do zrobienia minispodniczki ze skory potrzeba 150g wyprawionej skory i krotki zamek blyskawiczny...
niestety zamka nie ma w menu budowania...

czyli projekt spodniczki da sie zalozyc, ale nie mozna go skonczyc, bo nie da sie zrobic suwaka do niej

Trzeci lub czwarty null w menu półprodukty. Zależy czy z mosiądzu czy ze stali. :)
Marcia

Postby Marcia » Tue Jun 24, 2008 3:36 pm

mm... na nulle to bym nigdy nie wpadla:) dzieki:)
Jinchuuriki

Postby Jinchuuriki » Tue Jun 24, 2008 9:58 pm

Zauważyłem ostatnio, że nie trzeba klikać co chwilę zakładki zdarzenia, aby zobaczyć czy coś się działo, ponieważ samo się odświeża. Ale gdy nie klikając w "zdarzenia" powrócę do strony gracza widzę, że są nowe zdarzenia u postaci której zdarzenia przed chwilą przeglądałem, ale gdy chcę sprawdzić okazuje się że nic się nowego nie działo.
"Freedom is only a hallucination"
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jun 25, 2008 8:41 pm

Zacząłem dokowanie do "szubrownika* i nie mogę przerwać mam nadzieję że zdążę oddokować zanim odpłynie.

Oddokowałem od swojego i nie było można zadokować do brzegu a że obok był jakiś drugi to sobie pomyślałem zadokuję do niego (miałem nadzieję że uda się to zrobić od razu) i oddokuję to może zobaczę dokowalne miejsce na brzegu i przedobrzyłem.
Elm0

Postby Elm0 » Fri Jun 27, 2008 8:40 pm

Ciało wygląda na starsze niż rok. Wygląda na to że tę osobę zabiło zwierzę - %3CCANTR+REPLACE+NAME%3Danimal_mountain_goat_o%3E.

Ciało włóczęgi zabitego przez zwierzęta.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Jun 30, 2008 3:22 pm

Przed resetem minutek dłużej sobie przeglądałem sobie zdarzenia i punkt 17 kliknąłem odnośnik. Po wyświetleniu okazało się ze zjadło mi 5 minut z nowego licznika.
witia1

Postby witia1 » Mon Jun 30, 2008 3:35 pm

Zapewne przez przynajmniej pięć minut nie robiłeś nic ( w tym się nie wylogowałeś ) a w tym czasie wpadło przeliczenie. Gdy zalogujesz się na konto jakiejś postaci lub wypowiesz to serwer podjada czas spędzony na czytaniu bądź obserwacji karty postaci ( nie więcej niż 5 min ).
Jeśli np przez pięć min będzie się odświeżać kartę postaci i później się zaloguje lub czytać co się działo i po 5 min zalogujesz się na inną postać/wypowiesz się to serwer pozbawi Cię 5 minutek :)
Mattan

Postby Mattan » Mon Jun 30, 2008 3:43 pm

Gdy robisz coś w trakcie przeliczania minut to program odlicza to co ostatnio robiłeś od nowej puli minutek. Nawet jak zacząłeś to robić 4 minuty przed przeliczeniem a skończyłeś 1 minutę po. Doświadczyłem tego wiele razy i jest to wkurzające, ale nie wiem czy do wyeliminowania. Najlepiej byłoby znać dokładny czas przeliczania, ale z tym trudno.
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Jun 30, 2008 4:13 pm

Aby tego uniknąć jedyną skuteczną metodą jest wylogowanie się i zalogowanie ponownie, gdy każda minuta jest cenna.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!

Return to “Ogólna pomoc”