Pojazdy i silniki - jak to jest
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- docent
- Hal
docent wrote:Wiesz ja gram od niecałego miesiąca i zdołałem dowiedzieć się takich rzeczy w grze.
Jak myslisz skad postacie w grze wiedzialy jak wstawic silnik?
W polskiej strefie znam tylko jedno miejsce gdzie jest motor i na dodatek jego wlasciciel zmarl zabierajac tajemnice jego budowy do grobu.
Moja postac budujaca pojazd silnikowy zyje w lesie, na tej wyspie bedzie to prawdopodobnie pierwszy pojazd z silnikiem jaki powstal. Kogo wiec miala by sie tam pytac o takie sprawy?
Moje slowa skierowane do Ciebie z poprzedniego postu wciaz sa aktualne a temat uwazam za zakonczony.
- Zimt
- Hal
-
- WojD
Denis... Daj spokój - to jest logiczne - dzieci na poziomie wczesnej zerówki sobie radzą z takimi problemami. Masz elementy układanki - w przypadku motocykla - dwa koła, ramę i silnik. Zaczynasz od tego, co możesz zrobić - bo gdy próbujesz silnik zrobić, to Ci system nie pozwala. Robisz więc koła i ramę - potem próbujesz je złożyć - okazuje się, ze możesz. Masz gotową karoserię wchodzisz do środka - i tu wreszcie możesz zrobić silnik... Nie trzeba do tego żadnego oszustwa - odrobina myslenia wystarczy...
==============
-
- zbylon
- Tetro
- Maxthon
zbylon wrote:Odświerzam stary temat z pewnego powodu.
Interesuje mnie jak to jest z paliwem ?? Co do jakiego silnika trzeba wlewać, ile itd. Czy motocykle i samochody wogóle potrzebują paliwa ??
Na razie motocyke i samochody jeżdżą na powietrze... Paliwa można za to używać do maszyn np. świdrów.
Tetro wrote:Sam sprawdz w grze, lub popytaj innych!
No przecież właśnie pyta, od tego jest forum

- Mars
- robin_waw
- Maxthon
Viki wrote:The car engine (A) is one of two engines that can be placed in large land vehicles. The other engine, the car engine (B), costs more but gives a 10% boost to the speed of the vehicle. A car with both engines on board will also get the boost.
Extra speed: 1.0
Engine A will accept four types of fuel, with different usage factors:
propane 4.0
alcohol 3.0
biodiesel 1.0
petrol 1.0
Tyle na temat silników mówi angolska wiki. Jeśli informacje tu zawarte są sprawdzone, to silnik B jest o 10% szybszy od silnika A i jest droższy.
Napisane jest też, że zamontowanie obu silników dodaje przyśpieszenia. Niżej napisane jest ile jakiego paliwa zużywa silnik A, a raczej ile będzie zużywał.

-
Maxton, pokazałeś tylko jeden z silników a są dwa typy różniące się szybkością i spalaniem:
1. The car engine (B) is one of two engines that can be placed in large land vehicles. This engine costs more than the car engine (A) but gives a 10% boost to the speed of the vehicle. A car with both engines on board will also get the boost.
Engine B will accept four types of fuel, with different usage factors:
* propane 5.0
* alcohol 3.75
* biodiesel 1.25
* petrol 1.25
2. The car engine (A) is one of two engines that can be placed in large land vehicles. The other engine, the car engine (B), costs more but gives a 10% boost to the speed of the vehicle. A car with both engines on board will also get the boost.
* propane 4.0
* alcohol 3.0
* biodiesel 1.0
* petrol 1.0
Sam jednak mam pytanie o 2 silniki. Jak to jest i w którym momencie można dołożyć (o ile dobrze zrozumiałem) drugi silnik? Czy może to być zrobione na już gotowym pojeździe? Czy może tylko w trakcie składanie? Gdzie w ogóle jest napisane że w pojazdach mogą być dwa silniki???
A propo... co z silnikiem helikopterowym? Może by tak w końcu zrobić resztę śmigłowca? A może można go włożyć do samochodu? Może jako drugi silnik?
Pozdrawiam
1. The car engine (B) is one of two engines that can be placed in large land vehicles. This engine costs more than the car engine (A) but gives a 10% boost to the speed of the vehicle. A car with both engines on board will also get the boost.
Engine B will accept four types of fuel, with different usage factors:
* propane 5.0
* alcohol 3.75
* biodiesel 1.25
* petrol 1.25
2. The car engine (A) is one of two engines that can be placed in large land vehicles. The other engine, the car engine (B), costs more but gives a 10% boost to the speed of the vehicle. A car with both engines on board will also get the boost.
* propane 4.0
* alcohol 3.0
* biodiesel 1.0
* petrol 1.0
Sam jednak mam pytanie o 2 silniki. Jak to jest i w którym momencie można dołożyć (o ile dobrze zrozumiałem) drugi silnik? Czy może to być zrobione na już gotowym pojeździe? Czy może tylko w trakcie składanie? Gdzie w ogóle jest napisane że w pojazdach mogą być dwa silniki???
A propo... co z silnikiem helikopterowym? Może by tak w końcu zrobić resztę śmigłowca? A może można go włożyć do samochodu? Może jako drugi silnik?
Pozdrawiam
- Ula