zwierzeta

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

marol

Postby marol » Wed Nov 09, 2005 7:01 am

Nie wiem o co chodzi z tym łajnem, ale jeśli dobrze czuję i będzie tym można palić w piecu, to będzie to bardzo dobra zmiana w grze, gdyż umożliwi start w żelazo w miejscach bez węgla, a z gliną.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Nov 09, 2005 4:06 pm

A mi wydaje się, że to będzie miało tylko zastosowanie w kuchenkach do gotowania itp, ale nie jako paliwo do wytopu żelaza. Bo chyba, suszone łajno nie wytwarza aż tak dużej temperatury przy spalaniu? No może brąz by szło wytopić tak jak teraz przy użyciu drewna.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
nemo49

Postby nemo49 » Wed Nov 09, 2005 6:42 pm

A spotkałeś sie z możliwością wytapiania brązu KeVes?
upierdliwiec

Postby upierdliwiec » Wed Nov 09, 2005 8:07 pm

Teoretycznie jest możliwość wytapiania brązu:

Wiki wrote:
Bronze

Can be made on a small fire pit, requires 100g copper, 10g tin, 1g phosphorus, 1g zinc, 100g of wood, and requires the use of a stone ingot, yielding 50 grams of bronze. Used in making weapons. Can also be produced using a smelting furnace, same ratios as with a fire pit, but only 2 grams of wood per gram of bronze.

Jednak części z potrzebnych surowców ja nigdy na oczy nie widziałen. (poza tym nie nie wiem co to jest "Tin") A sam brąz wykorzystywany jest chyba tylko do produkcji broni co jeszcze na polskich wyspach nie jest raczej popularnym zajęciem (nie ma to tak porządny młot kowalski, widły albo sierp :D :D :D)
Uosiers

Postby Uosiers » Wed Nov 09, 2005 10:28 pm

Tin to cyna.
KilDar

Postby KilDar » Thu Nov 10, 2005 11:11 am

czyli miedź, cyna, fosfor, cynk i drewno...

cyna i cynk są zaznaczone na mapach, tylko nie na kazdej wyspie chyba oba surowce są, miedź pewnie też gdzieś jest skoro są zasoby złota i srebra, gorzej z fosforem
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Return to “Ogólna pomoc”