Pytanie o inne strefy jezykowe

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

ActionMutante

Postby ActionMutante » Sun Jan 28, 2007 2:50 pm

*glaszcze Arturka po glowce* Oj Arturku, nie denerwuj sie :P Ja wiem, ze Ty honorowy jestes i prawdomowny :lol:
Ale ja bede walczyl z ta zasada1 To mi sie nie podoba!
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Jan 28, 2007 2:51 pm

To się stawiajcie ;)
Ale ja wam mówię, że można używać takiego języka, w jakim utworzona jest postać. PD już zajmowało się takimi sprawami...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sun Jan 28, 2007 2:55 pm

Wy macie sile argumentow, a my argument sily- Kłijuiju szykuj granaty! Ja jade do ruskich po palywo! :twisted: Jeszcze zmienicie zdanie, rewolucja zwyciezy... 8)
All my friends are dead.

kazag

Postby kazag » Sun Jan 28, 2007 4:10 pm

Nie znalazłem nigdzie zadnej zasady mówiącej o tym, że ktoś kto tworzy postać w jakiejs strefie musi mowic jej językiem...

Logicznym jest, ze postac mowi jednym jezykiem dopoki nie nauczy się innego w grze. Wiec dlaczego moja postac nie moze np mówic po polsku, konsekwentnie od samego początku? A to, że akurat znalazła sie na rosyjskiej wyspie... przeciez to mozna uzasadnic... np. w czasie podrózy morskiej rodzi sie dziecko, ktore jest delikatnie mowiąc niechciane i matka po latach podrózy decyduje się wysadzić je na brzeg napotkanej wyspy? Tam dorasta wsrod obcych a jedyny jezyk jaki pamieta to ten ktorym poslugiwała się matka.
myszaq

Postby myszaq » Sun Jan 28, 2007 4:12 pm

jezyk, ktorego musi uzywac postac zalezy nie od strefy, w ktorej wyladowala, ale od tego w jakim jezyku zostala ona stworzona. znam przypadki postaci stworzonej w jezyku polskim, ktora wyladowala w strefie angielskiej. i taka postac ma pelne prawo mowic po polsku u anglikow. i, co jest problematyczne, wedlug zasad po angielsku niestety mowic nie moze.

wiec zrobiles sobie postac rosyjska, to zasuwasz po rosyjsku, i nie ma ze boli. a jak nie, to zainteresowanie PD masz zapewnione...

/edit/ i zeby nie bylo watpliwosci - jako o 'jezyku, w ktorym postac zostala stworzona' nie mowie tu o jezyku, jaki ma ustawiony gracz, ale o tym, ktory wybiera sie przy tworzeniu kazdej postaci.
Last edited by myszaq on Sun Jan 28, 2007 4:16 pm, edited 1 time in total.
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Sun Jan 28, 2007 4:14 pm

Tworzysz postać w danym języku, tak? Więc jeśli tworzysz ją w tym języku, to ma mówić w tym języku. Chyba, że nauczy sie innego w trakcie gry. Koniec, kropka :)
Możesz mi wierzyć na słowo, PD rozpatrywało juz kilka takich spraw.
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Jan 29, 2007 12:48 am

Czy jest mozliwosc zmiany plci postaci?
All my friends are dead.

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jan 29, 2007 9:44 am

O ile mi wiadomo to jeszcze takiego przypadku nie bylo wiec podejzewam ze nie...
Ale kilka osob kochajacych "inaczej" by sie znalazlo w historii polskiej strefy... :wink:

Return to “Ogólna pomoc”