Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

N_Ogg

Postby N_Ogg » Fri Jan 26, 2007 7:36 am

Na pewno prostsze.
A wytłuściłam to, co w zdaniu było będem.
nemo49

Postby nemo49 » Sun Jan 28, 2007 10:36 am

Czy ktoś juz miał do czynienia z czymś takim, że statek zamiast zadokować do portu zostaje wyrzucony na pełne morze nie wiadomo gdzie? Wygląda to tak : "XXX dokuje w. " i naokoło błękit morza :)Zgłosiłem ten błąd ale na razie nie ma reakcji. Nie wiem czy spokojnie czekać na naprawienie błędu czy na własną ręke płynąć na oślep i szukać jakiegoś brzegu ?
Artur

Postby Artur » Sun Jan 28, 2007 10:47 am

ktos juz pisal cos podobnego na forum, lepiej nic nie rob i poczekaj az naprawia blad...

edit: a moze zaryzykuj, moze wywalilo cie gdzies na koncu swiata i odnajdziesz zloto, srebro, diamety, perly a moze nawet weze i zolwie :twisted: :twisted: :P
nemo49

Postby nemo49 » Thu Feb 01, 2007 9:07 pm

Pomocy ! Piąty juz dzień moja postać kibluje na pełnym morzu po wystąpieniu bugu z dokowaniem. Dwa wysłane zgłoszenia pozostają bez reakcji. Próba wygrzebania się z tego o własnych siłach nie wchodzi w rachubę - nie mogę nigdzie skierować statku :"ERROR: Ten statek nie może robić niczego poza pływaniem.="
Litości ! ile można pływać stojąc w miejscu :?:
Quijo

Postby Quijo » Thu Feb 01, 2007 9:20 pm

Ja już czekam miesiąc, albo i dłużej na odblokowanie wózka.
Marol sobie chyba urlop wziął
http://www.gks-murcki.com
Maxthon

Postby Maxthon » Sat Feb 03, 2007 9:49 pm

Ja chciałem zgłosić takiego buga, którego pewnie większość zna, ale nie widziałem zgłoszenia na forum.
Od pewnego czasu jest tak, że jeśli nowoprzebudzona postać zostaje zabita w pierwszym dniu życia to jej ciało znika. Problem jest jednak w tym, że taka osoba budzi się, kradnie wszystkie notatki i ucieka. Dzielni wojownicy ruszają za nią i zabijają po kilku ciosach. Niestety wszystkie notatki i surowce które ukradła giną bezpowrotnie.... :evil:

Zróbcie proszę coś z tym, bo to już któryś z kolei taki przypadek.
Kalsiver

Postby Kalsiver » Tue Feb 13, 2007 10:00 am

Jest problem :? albo bug....
Został założony projekt, przez osobę 1 dał 1/2 materiałów, jest osoba 2 która również dała 1/2 materiałów. I ta 2 osoba to wykonała wszystko pięknie fajnie projekt skończony, pisze że rzecz została upuszczona na ziemię ale na ziemi go niema ! Niema kradzieży bo w domku nikogo nie było ! Nikt również nie wchodził, poprostu item wcięło ! Czy jest szansa na odzyskanie tego przedmiotu ? Bo bida piszczy a materiałów już niet !
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
robin_waw

Postby robin_waw » Tue Feb 13, 2007 10:12 am

Kalsiver wrote:Jest problem :? albo bug....
Został założony projekt, przez osobę 1 dał 1/2 materiałów, jest osoba 2 która również dała 1/2 materiałów. I ta 2 osoba to wykonała wszystko pięknie fajnie projekt skończony, pisze że rzecz została upuszczona na ziemię ale na ziemi go niema ! Niema kradzieży bo w domku nikogo nie było ! Nikt również nie wchodził, poprostu item wcięło ! Czy jest szansa na odzyskanie tego przedmiotu ? Bo bida piszczy a materiałów już niet !

Zgłoś do PD linkiem ze strony
Jameson

Postby Jameson » Tue Feb 13, 2007 11:25 am

moja postac budowala sobie rower, i dzis w nocy dokonczyla go.
wszystko slicznie ladnie tylko rowerow jest 2 sztuki - wiem ze to mial byc tandem, ale bez przesady..

no i nie wiem do kogo to zglosic..
Czarnawy

Postby Czarnawy » Tue Feb 13, 2007 12:40 pm

Był jakiś błąd bazy bo niektóre statki dokowały dwa razy. i w nocy nie dało się zalogować.
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Feb 13, 2007 3:02 pm

powinna go mieć osoba 1. jeśli nie ma, to bug
cantr się posypał
Kalsiver

Postby Kalsiver » Tue Feb 13, 2007 3:33 pm

in vitro... wrote:
powinna go mieć osoba 1. jeśli nie ma, to bug

1 osoba niema rzeczy ani nawet nikt w całej osadzie, ale i tak już zgłosiłem przez formularz...
Image

ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Milo

Postby Milo » Fri Feb 16, 2007 11:54 am

Drilling for hematite (XXX, 1808-2)
Drilling for hematite (YYY, 1808-2)

W osadzie jest jeden swider... Mozna dwa projekty na raz na jednym zalozyc??? Zawsze wydawalo mi sie ze nie. Moja postac moze pracowac przy obu i w obu jest postep.
marol

Postby marol » Fri Feb 16, 2007 11:56 am

Nie można, to babol... ale jak już jest, to korzystajcie ;)
Milo

Postby Milo » Fri Feb 16, 2007 12:03 pm

Ciekawe czy przy kazdym projekcie beda mogly pracowac dwie osoby czy sa to dwa jednoosobowe projekty :) Przekaze spostrzezenia jak juz to odkryje

Return to “Ogólna pomoc”