Pomoc

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Cahir

Pomoc

Postby Cahir » Thu Mar 01, 2007 9:19 am

Witam wszystkich.Jestem nowym graczem więc proszę o pomoc.Mianowicie, zostałem poproszony o pomoc w ulepszaniu drogi , dostałem łopate jednak nie wiem jak się do tego zabrać , co "kliknąć" , jakie rzeczy będą mi potrzebne :roll: .Z góry dziękuje za pomoc.
Abada Capoeira Polonia Member
lukaasz

Postby lukaasz » Thu Mar 01, 2007 9:25 am

Wchodzisz w zakladke Projekty, klikasz Szukaj i wyswietla ci sie lista dostepnych projektów.
Wyszukujesz swoja droge i klikasz na literke P jak Participate i juz dolaczasz do projektu.
pipok

Postby pipok » Thu Mar 01, 2007 9:37 am

lukaasz wrote:Wchodzisz w zakladke Projekty, klikasz Szukaj i wyswietla ci sie lista dostepnych projektów.
Wyszukujesz swoja droge i klikasz na literke P jak Participate i juz dolaczasz do projektu.
"P" jak "Pomóż" :D
Artur

Postby Artur » Thu Mar 01, 2007 9:37 am

przeczytaj wikipedie cantr zanim zaczniesz na powazne grac, tam sa wszystkie potrzebne informacje o mechanice gry, czasie w grze, projektach itp.

http://www.cantr.net/mwiki/index.php/Main_Page

mozesz przelaczyc na polska wersje jak z angielskim gorzej, teraz chyba polska wersja jest nawet lepsza niz angielska :wink:

edit: z regoly poczatek gry wydaje sie trudny i nudny, ale jak przetrwasz 2 - 3 dni czytajac uwaznie wszystko to napewno wciagnie cie jak bagno :twisted: pamietaj tez ze gra ma wolne tepo i jezeli chcesz zeby caly czas cos sie dzialo to musisz miec kilka postaci, bo przy jednej mozesz czekac godzinami na jakis rozwoj fabuly...

edit2:na zachete podrzucam link do tematu o zmarlych postaciach, czytanie tych nekrologow pokazuje jak wiele mozliwosci odgrywania postaci daje cantr
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6064&start=0
Eresan

Postby Eresan » Thu Mar 01, 2007 11:35 am

lukaasz wrote:Wchodzisz w zakladke Projekty, klikasz Szukaj i wyswietla ci sie lista dostepnych projektów.

A jeśli naciśniesz "I" znajdziesz wszystkie najważniejsze informacje o projekcie (kto założył, kto pracuje, czy dołożone są wszystkie surowce, jakich potrzebujesz narzędzi itp.

PS. Odsyłam poza tym do tematu autorstwa niżej (a raczej wyżej i w lewo :D ) podpisanego stworzonego z myślą o początkujących graczach - http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=11899

Pozdrawiam.
matt_

Postby matt_ » Thu Mar 01, 2007 12:11 pm

a ja wiem już chyba nawet w jakim mieście...przynajmniej pomożesz mi przy tej drodze :D
Cahir

Postby Cahir » Thu Mar 01, 2007 8:02 pm

Juz sie do tego zabralem :) . Mam jeszcze jedno pytanie , projekty dziela sie na dwie grupy , szare i białe , moglby ktos wytlumaczyc roznice miedzy nimi ?
Abada Capoeira Polonia Member
Susel

Postby Susel » Thu Mar 01, 2007 8:08 pm

Szare to projekty nieaktywne, czyli takie nad ktorymi nikt nie pracuje. Biale to te, ktorymi ktos sie zajmuje.
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Mattan

Postby Mattan » Thu Mar 01, 2007 8:17 pm

Susel wrote:Szare to projekty nieaktywne, czyli takie nad ktorymi nikt nie pracuje. Biale to te, ktorymi ktos sie zajmuje.

No i śnieżnobiały projekt, który ty sam wykonujesz.

Return to “Ogólna pomoc”