Logi a relacje

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zimt

Postby Zimt » Fri Jan 13, 2006 9:54 am

Moje postacie widzialy w kilku miejscach bardzo ciekawe kroniki wydarzen. Najistotniejsze fakty z zycia spolecznosci sa w nich pieknie opisane, z jednym tylko mankamentem. Cytujac wypowiedzi, autor wplata w nie rowniez fragmenty opatrzone gwiazdkami, co wyglada mniej wiecej tak:

<<Wtedy Malgosia powiedziala: "Kocham Cie Jasiu *caluje Jasia w policzek*"
Na to Jasio odpowiedzial: "Teraz jestem naprawde szczesliwy *skacze z radosci dookola calego miasteczka*">>

Cytowanie logow w surowej formie nie jest moim zdaniem absolutnie niewybaczalna sprawa. Ale mieszanie jednego i drugiego wyglada, moim zdaniem, przekomicznie. :lol:
"I'm just living in my head..."
WojD

Postby WojD » Fri Jan 13, 2006 10:31 am

'Oczyszczacz logów' jest własnie po to, by zachować dokładność relacji z czystego logu i nadać wynikowej formie odrobinkę 'literackości'.

Podałem kod źródłowy - możecie użyć na swoich serwerach - może ktoś - np. marol - wrzuci to na serwer cantr i wtedy będzie to 'poza podejrzeniem'.

Staram się, by gra była milsza dla oka i umysłu. Chcecie korzystać - korzystajcie. Nie chcecie - nikt nie zmusza :)
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Jan 13, 2006 1:02 pm

IMO Cantryjczyku, najczęściej o loga wołają postacie które mają postać w tej drugiej lokacji zaangażowanej w daną sprawę i chcą to kontynuować i mieć powody IC by to zrobić. Nie muszą nawet czytać tego loga, bo i tak już wszystko wiedzą, ale mając go w kieszeni czują się gotowe do kontunowania swojego boju. Na miejscu Twojej postaci bym zupełnie ich olał, jakby po wielkim i szczegółowym przemówieniu zażyczyli sobie loga, to najzwyklej by moja postać im powiedziała, że przekazała im wszystko co tam się stało. Logi używają najczęściej gracze którzy mają słabe pojęcie o prawidłowym RP postaci i są słonni do łamania NZ.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Ogólna pomoc”