Nowonarodzeni klusownicy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Saaq

Nowonarodzeni klusownicy

Postby Saaq » Mon Apr 17, 2006 10:23 pm

Jak sądzę nowonarodzeni kłusownicy są udręczeniem każdej osady :? Niektórzy je zamykają inni je zabijają... Myślę jednak, że moznaby w sposób dość prosty uratować wiele niewinnych (nieświadomych) istnień Cantryjskich... Wystarczyłoby zablokować mozliwość polowania nowych postaci przez powiedzmy chociaż 2 pierwsze dni... Na tej samej zasadzie co ataki na ludzi... Sam przynam, że pierwsze co przykuło moją uwagę w 1-szym dniu gry była ta gwiazdka pod zwierzętami... (Na szczęście nikogo nie było w pobliżu) Wielu nowych robi to samo, a gdyby mogli to zrobić dopiero po dwóch dniach mogłoby to im ocalić życie... A nic tak przecież nie zniechęca do gry jak śmierć postaci w pierwszym dniu... Osadnicy również byliby zadowoleni, bo mieliby jeden problem mniej...

Wszyscy byliby zadowoleni:
Nowi gracze - nie ginęliby (tak często) pierwszego dnia;
Osadnicy - mniej kłusowników, a Ci którzy są - są świadomi ryzyka;
Grabarze - mniej trudu za nic :P ;
Zwierzęta - mniej aktów kłusownictwa i bezcelowego ich kaleczenia
Widzisz jak unknown location oddokowuje opuszczając dwudziestoletni mężczyzna
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Apr 17, 2006 11:05 pm

Ale ta opcja dyskryminuje sensownych nowych, którzy pomyślą najpierw zanim coś zrobią, lub nowych starych graczy. :roll:

Dzisiaj miałem taką sytuację, że polowanie było zaraz po narodzinach postaci. :D
Gnom

Re: Nowonarodzeni klusownicy

Postby Gnom » Mon Apr 17, 2006 11:08 pm

Saaq wrote:Grabarze - mniej trudu za nic :P

Raczej bezrobocie. ;)
WojD

Postby WojD » Tue Apr 18, 2006 6:21 am

Eeee... To jest taki test. Jak ma za mało inteligencjji by pomysleć, to się sam eliminuje ;) Jasne, że to męczace bywa - ale mimo wszystkonie zabraniałbym popełniania samobójstw w ten sposób. Może ewentualnie jeden dzień karencji?
==============
marol

Postby marol » Tue Apr 18, 2006 8:02 am

Ja jestem przeciwny. Nie zapominajmy, że w wielu miejscach zwierzęta to jedyne źródło pokarmu.
Vivaldii

Postby Vivaldii » Tue Apr 18, 2006 3:59 pm

marol wrote:Ja jestem przeciwny. Nie zapominajmy, że w wielu miejscach zwierzęta to jedyne źródło pokarmu.

Jakie zrodlo pokarmu, to ktos zre surowe mieso? Przeciez trzeba zbudowac wedzarnie chociaz, a to trwa...
Susel

Postby Susel » Tue Apr 18, 2006 4:13 pm

A jak jest wędzarnia to co?
Z drewna bedą robic mięso wędzone?
Garreth

Postby Garreth » Tue Apr 18, 2006 4:19 pm

i potrenowac mozna na nich:D
Susel

Postby Susel » Tue Apr 18, 2006 4:54 pm

Garreth wrote:i potrenowac mozna na nich:D

A to apropos czego?
marshall

Postby marshall » Tue Apr 18, 2006 5:09 pm

apropost nowonarodzonych kłusowników jak nazwa tematu wskazuje :P

To głupi pomysł. Niby dlaczego nie mogli by polować? Zwierzęta by od nich uciekały? Niektórych rzeczy lepiej nie ruszać, niech zostanie jak jest
\m/,
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Apr 18, 2006 5:42 pm

Są ciekawym urozmaiceniem. Nie chcesz bić zwykłych biednych kupców, wiec musisz sie, a tak nie trzeba sie powstrzymywać. Topór w dłoń i w łeb. I następny i następny... Bez nich to w niektórych osadach, by sie broni produkować nie opłacało, zwłaszcza na wyspie D*
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Apr 19, 2006 1:00 am

Może taka dodatkowa opcja przy rejestracji.

[V] Nie jestem "jaksięwtograjem" i moja postać poradzi sobie w pierwszym dniu w Cantr bez dodatkowych ograniczeń uniemożliwiających mi zapolowanie przez pierwszy dzień na zwierzęta, gdyż moja postać będzie na tyle inteligentna by przeczytać notatki znajdujące się w obiektach zanim cokolwiek innego głupiego zrobi i dostanie toporem od wszystkich po głowie.

Oczywiście domyślnie ta opcja nie była by zaznaczona i mogło by być to napisane małymi literkami 8)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Raist

Postby Raist » Wed Apr 19, 2006 8:07 am

Klusownictwo to tylko wymysl niektorych postaci w grze :)
Wariat...
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Apr 19, 2006 10:33 am

Dawanie powiedzmy dwoch dni w ktorych nie mozna polowac na zwierzeta jest tak samo malo logiczne jak dawanie tych dni ale w odniesieniu do ludzi,upolowanie czlowieka gdy nie ma sie bronii jest tak samo malo prawdopodobne jak zwierze dlatego argument ze gdzies jedza tylko miesko jest malo przekonywujacy tak samo jak argumenty za tym by jednak takie dni bez przemocy byly.
Badzcie konsekwentni i albo dajcie takie dni tak samo dla ludzi jak i dla zwierzat albo zniescie je wogle takze dla ludzi.
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 19, 2006 11:19 am

ta blokada na nie atakowanie ludzi jest dobra, bo w wielu miejscach trudno o leki i nawet niewielkie rany od kilku takich nowych szaleńców mogą być kłopotliwe i naprawdę denerwujące, już nie mówiąc że w początkujących osadach może też być trudno o broń i tarcze, więc takie ataki które są przypadkowe lub związane z niewiedzą lepiej wyeliminować odgórnie chociaż przez te pierwsze dni
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Return to “Sugestie”