Raporty

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

belin

Raporty

Postby belin » Fri Mar 10, 2006 1:02 am

Mam propozycje zeby mozna bylo sobie zamowic raporty automatycznie przysylane.
Przy ostatnich padach serwera (albo raczej spowolnieniach bazy danych chyba glownie - tak na marginesie to jesli wszystko czyli Cantr, forum i inne duperele wisza na jednym serwerze to dla mnie katastrofa) to byloby mile rozwiazanie.
Bo niechcacy na glupie wyslanie raportu mozna stracic ostatnio pare minut z gry - niestety przelaczanie sie miedzy postaciami i takie "drobiazgi" jak raporty sa wlaczone w "minutki" (juz nie wspomne, ze na pare zdan i czynnosci poleciala mi ponad godzina ostatnio co zirytowalo mnie niepomiernie - glownie dlatego, ze te rzeczy zrobic moje postacie powinny w duzej czesci).
marol

Postby marol » Fri Mar 10, 2006 7:19 am

To kiedyś było, ale zostało wyłączone, gdyż niestety generowanie takich raportów jest bardzo obciążające dla serwera. I raczej nie wróci.
belin

Postby belin » Fri Mar 10, 2006 7:17 pm

Czyli jezeli tak czy siak sobie generuje codziennie raport to jest OK ale jesli bym mial sobie "zaptaszyc" taka opcje (zalozmy, ze standardowo by byla wylaczona) to zle?

Bu :-(
WojD

Postby WojD » Fri Mar 10, 2006 8:22 pm

W ten sposób wszyscy by zaptaszyli ;) i serwert by się zatykał w okreslonej porze... A tak to tylko na żadanie i wiele osób nigdy nie zamawia raportów...
==============
belin

Postby belin » Fri Mar 10, 2006 8:34 pm

No tak... tez prawda.
Chociaz w dyskusji "raportowej" poprzedniej wygladalo, ze cala masa ludzi ma je gleboko. No ale chyba mata racje.

No dobra... to co do zwieszek serwera - jest opcja zeby samo Cantr bylo na jednym serwie a reszta (forum itp) na innym? Bo chyba samo to by mocno baze odciazylo? Czy baza Cantr i forum to jedna i ta sama baza? *pyta z coraz wiekszym niepokojem*
WojD

Postby WojD » Fri Mar 10, 2006 8:48 pm

;) Niepokój Twój słuszny - męczymy Josa o rozdzielenie tego od dawna...
==============
belin

Postby belin » Fri Mar 10, 2006 8:53 pm

Bogowie! Toz to podstawa :-( Meczcie skuteczniej.
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 22, 2006 12:38 am

Ja sie podczepie :oops:
Czy te raporty mozna jakos skasowac ze strony gracza bez otwierania ich?
Wcale mnie nie interesuja a coraz wiecej mi sie ich zbiera i mi poczucie estetyki zaburzaja :wink:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
KilDar

Postby KilDar » Wed Mar 22, 2006 5:59 am

same się kasują... jest ich tylko kilka ostatnich dostępnych, nie pamiętam ile dokładnie bo ściągam na bieżąco
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Postby Gender » Wed Mar 22, 2006 7:42 am

Wlasnie, sciagacie raporty? Bo prawde mowiac tak sie zastanawialem co z tym robic, ale odpuscilem generowanie ich.

Poza tym - dzieki temu pamiec postaci jest bardziej zawodna i dzieki temu bardziej realna...
KilDar

Postby KilDar » Wed Mar 22, 2006 8:47 am

ściąganie to jedno... korzystanie z nich drugie... korzystam sporadycznie ale dobrze że są bo gdyby nie raporty trzeba by robić postaciom więcej notek= więcej minut w grze na to= mniej czasu na odgrywanie postaci...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 03, 2007 9:41 am

*zaczyna bardzo głęboko kopać aż natrafia na osiemnastomiesięczny temat do którego pasuje jego nowa sugestia*

Może warto wprowadzić możliwość tworzenia bardziej szczegółowych raportów. Wyobrażam sobie to tak, że użytkownik wchodzi na stronę z raportami i tam ma do wyboru:

- chechboxami wybiera postacie
- za pomocą combo określa od którego do którego dnia będzie raport
- strona przelicza ile będzie kosztować to kredytów, na przykład pięć za każdy dzień dla każdej postaci.

Oczywiście te raporty byłyby przydatne dla osób, które straciły stare raporty albo po prostu chcą przypomnieć sobie coś co miało wydarzenie na przykład miesiąc temu.

Co o tym sądzicie? Warto?
Ni Ni Ni Ni!
marol

Postby marol » Mon Sep 03, 2007 1:42 pm

Od początku Cantr wydarzyło się prawie 200 milionów różnego rodzaju zdarzeń. To bardzo dużo informacji. Dlatego też w bieżącej bazie danych trzymane są jedynie wydarzenia z ostatniego tygodnia. Nie ma możliwości uzyskiwania raportów starszych niż tydzień bez dość skomplikowanych operacji.
(SRVPRC)
Image
Marcin24

Postby Marcin24 » Mon Sep 03, 2007 2:25 pm

Czyli w sumie jak ktoś coś przeskrobie i minie tydzień to po sprawie :D
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Sep 03, 2007 3:35 pm

Mnie by absolutnie wystarczyło gdyby raporty były bez niezrozumiałych znaków zamiast specjalnych literek z kropkami czy zakrętasami.

Return to “Sugestie”