Glowy vs. niesmiertelniki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co powinno umozliwiac identyfikacje zwlok?

Glowa postaci
36
55%
Niesmiertelnik
30
45%

Total votes: 66
Izabela

Glowy vs. niesmiertelniki

Postby Izabela » Thu Mar 09, 2006 11:38 am

Czasami postac musi udowodnic czyjas smierc, ten watek jest omawiany pod wdziecznym tytulem "Glowy w solance" gdzie odsylam zainteresowanych.

W powyzszej dyskusji padl pomysl zaopatrzenia pojawiajacej sie w swiecie postaci w niesmiertelnik, niewatpliwie rownie dobrze, a nawet lepiej (data i miejsce urodzenia, inne informacje, niemalze dowolne) umozliwiajacy identyfikacje zwlok.

Prosze o zaglosowanie na opcje, ktora chetniej widzielibyscie w grze.
I'm not anti-social; I'm just not user friendly.
KilDar

Postby KilDar » Thu Mar 09, 2006 11:45 am

TAK, ale pod warunkiem braku dostępu do tych informacji, to znaczy ich edycji badź przekazywania komuś... nieśmiertelnik byłby do ściągnięcia z trupa po śmierci, żeby nie wypadał sam jak reszta inwentarza, tylko na zasadzie jak ubrania itp, czyli wszystko co jest założone a nie trzymane...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 09, 2006 2:39 pm

W ankiecie powinna być możliwość zagłosowania na oba pomysły
cantr się posypał
Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 2:49 pm

in vitro... wrote:W ankiecie powinna być możliwość zagłosowania na oba pomysły

Ślepy? przecież jest:

Co powinno umozliwiac identyfikacje zwlok?
Glowa postaci
Niesmiertelnik
ushol

Postby ushol » Thu Mar 09, 2006 3:52 pm

nieśmiertelniki... h... a skąd by się one brały?? Każda psotać miałaby wszczepiane pod skórę...?

Wolę głowy... chciaż za obie opcje się nie obrażę...
Image
Image
Federacja RP
Snake

Postby Snake » Thu Mar 09, 2006 4:34 pm

Głowy makabryczne są i powinny być :twisted:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Elm0

Postby Elm0 » Thu Mar 09, 2006 5:21 pm

ushol wrote:
nieśmiertelniki... h... a skąd by się one brały?? Każda psotać miałaby wszczepiane pod skórę...?

Zgadzam się z usholem, nieśmiertelniki nie mogą brać się znikąd. Można je wprowadzić jako przedmioty do wytworzenia z żelaza. Wpisywałoby się na nich krótkie informacje, analogicznie jak na znakach....
Ale głowy i tak są lepszym pomysłem :)
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 09, 2006 7:08 pm

Susel, oba pomysły naraz
cantr się posypał
Raist

Postby Raist » Thu Mar 09, 2006 7:25 pm

Odetchnalem z ugla ... cale szczescie zwolennikow scinania glow nie ma az tak wielu.
Wariat...
Susel

Postby Susel » Thu Mar 09, 2006 7:44 pm

in vitro... wrote:Susel, oba pomysły naraz

To trzeba było tak od razu :D
Wiesz, ja prosty człowiek jestem... :)
Ale nie sądze żeby było wielu zwolenników obu pomysłów naraz... A i tak zazwyczaj któraś myśl przeważa...

Raist wrote:Odetchnalem z ugla ... cale szczescie zwolennikow scinania glow nie ma az tak wielu.

A ja się załamałem że aż tak wielu zwolenników nieśmiertelników jest... Przecież głowę kazdy ma i musi mieć, a nieśmiertelniki... No cóż...
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 09, 2006 9:47 pm

Glowa... Bo niesmiertelnik jest bez sensu. Prosz eo wyjasnienie skad wlasciwie by sie taki niesmiertelnik mial brac? Cantryjczycy rodzili by sie z nimi? :/ Nie podoba mi sie. A ucinanie glow moze i makabryczne... Ale czy wiele bardziej od zabicia kogos gola piescia czy siekiera? Nie przesadzajmy...
belin

Postby belin » Thu Mar 09, 2006 11:02 pm

Jestem za glowami. Specyficznie klimatyczne to jest :-)

Niesmiertelniki sa dla mnie o tyle dziwne, ze nie wiadomo skad by sie mialy niby brac. No i juz dodatkowo... to jakis policyjny swiat sie wytworzy ;-D - jakby kod paskowy tatuowano na czaszce ;-). Glowa to glowa - przeca kazdy kto znal goscia glowe jego rozpozna. Wtedy glowa bylaby rozpoznawalna tylko dla tych co rzeczywiscie goscia znali - *widzisz glowe Iksinski* (czy jakkolwiek by sobie wlasciciela glowy nazwali).

A niesmiertelnik by sie przydal jako rzecz do wykonania w grze - jak i inne spersonalizowane rzeczy - mnie irytuje np. bizuteria czy ubrania gdzie o niczym nie mozemy zdecydowac. A to sa rzeczy, ktore widac i raczej nie sa do odgrywania (jak daje kobiecie bransoletke to jest ona konkretna bransoletka - zwlaszcza jak sam ja zrobilem i pozniej w jakis sposob identyfikuje ta kobiete). Tak samo bylaby mila mozliwosc wygrawerowania czegos na takowej (oczywiscie przy uzyciu specjalistycznego narzedzia - i tutaj pojawia sie wreszcie zawod jubilera).
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 09, 2006 11:05 pm

Chyba pierwszy raz zgadzam sie w 100% z Belinem. :)
Acutus

Postby Acutus » Thu Mar 09, 2006 11:51 pm

Ja też sie zgodze z belinem...

Zdecydowanie wole głowy. W ogole głowy to ciekawy pomysł, pod warunkiem, że ciekawie zostanie rozwiazany jako implementacja (nie za łatwe "zrobienie" takiej glowy etc). Swoje jedyne "ale" wyrazilem w topicu o samych głowach.

Co do nieśmiertelników... to bylbym raczej za tym, zeby mozna bylo po prostu grawerowac dowolne napisy na przedmiotach z metalu a moze i drewna... tak jak to było powiedziane wczesniej. Wtedy jakby ktos chcial, to by sobie zrobił niesmiertelnik :D
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
....
I hope you don't understand
PRUT

Postby PRUT » Fri Mar 10, 2006 1:32 pm

głowy

Nie bardzo mogę sobie taki nieśmiertelnik wyobrazić

Return to “Sugestie”