Glowy vs. niesmiertelniki
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Izabela
Glowy vs. niesmiertelniki
Czasami postac musi udowodnic czyjas smierc, ten watek jest omawiany pod wdziecznym tytulem "Glowy w solance" gdzie odsylam zainteresowanych.
W powyzszej dyskusji padl pomysl zaopatrzenia pojawiajacej sie w swiecie postaci w niesmiertelnik, niewatpliwie rownie dobrze, a nawet lepiej (data i miejsce urodzenia, inne informacje, niemalze dowolne) umozliwiajacy identyfikacje zwlok.
Prosze o zaglosowanie na opcje, ktora chetniej widzielibyscie w grze.
W powyzszej dyskusji padl pomysl zaopatrzenia pojawiajacej sie w swiecie postaci w niesmiertelnik, niewatpliwie rownie dobrze, a nawet lepiej (data i miejsce urodzenia, inne informacje, niemalze dowolne) umozliwiajacy identyfikacje zwlok.
Prosze o zaglosowanie na opcje, ktora chetniej widzielibyscie w grze.
I'm not anti-social; I'm just not user friendly.
- KilDar
TAK, ale pod warunkiem braku dostępu do tych informacji, to znaczy ich edycji badź przekazywania komuś... nieśmiertelnik byłby do ściągnięcia z trupa po śmierci, żeby nie wypadał sam jak reszta inwentarza, tylko na zasadzie jak ubrania itp, czyli wszystko co jest założone a nie trzymane...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- in vitro...
- Susel
- ushol
- Snake
- Elm0
ushol wrote:
nieśmiertelniki... h... a skąd by się one brały?? Każda psotać miałaby wszczepiane pod skórę...?
Zgadzam się z usholem, nieśmiertelniki nie mogą brać się znikąd. Można je wprowadzić jako przedmioty do wytworzenia z żelaza. Wpisywałoby się na nich krótkie informacje, analogicznie jak na znakach....
Ale głowy i tak są lepszym pomysłem

- in vitro...
- Raist
- Susel
in vitro... wrote:Susel, oba pomysły naraz
To trzeba było tak od razu

Wiesz, ja prosty człowiek jestem...

Ale nie sądze żeby było wielu zwolenników obu pomysłów naraz... A i tak zazwyczaj któraś myśl przeważa...
Raist wrote:Odetchnalem z ugla ... cale szczescie zwolennikow scinania glow nie ma az tak wielu.
A ja się załamałem że aż tak wielu zwolenników nieśmiertelników jest... Przecież głowę kazdy ma i musi mieć, a nieśmiertelniki... No cóż...
- Gnom
-
Jestem za glowami. Specyficznie klimatyczne to jest
Niesmiertelniki sa dla mnie o tyle dziwne, ze nie wiadomo skad by sie mialy niby brac. No i juz dodatkowo... to jakis policyjny swiat sie wytworzy ;-D - jakby kod paskowy tatuowano na czaszce
. Glowa to glowa - przeca kazdy kto znal goscia glowe jego rozpozna. Wtedy glowa bylaby rozpoznawalna tylko dla tych co rzeczywiscie goscia znali - *widzisz glowe Iksinski* (czy jakkolwiek by sobie wlasciciela glowy nazwali).
A niesmiertelnik by sie przydal jako rzecz do wykonania w grze - jak i inne spersonalizowane rzeczy - mnie irytuje np. bizuteria czy ubrania gdzie o niczym nie mozemy zdecydowac. A to sa rzeczy, ktore widac i raczej nie sa do odgrywania (jak daje kobiecie bransoletke to jest ona konkretna bransoletka - zwlaszcza jak sam ja zrobilem i pozniej w jakis sposob identyfikuje ta kobiete). Tak samo bylaby mila mozliwosc wygrawerowania czegos na takowej (oczywiscie przy uzyciu specjalistycznego narzedzia - i tutaj pojawia sie wreszcie zawod jubilera).

Niesmiertelniki sa dla mnie o tyle dziwne, ze nie wiadomo skad by sie mialy niby brac. No i juz dodatkowo... to jakis policyjny swiat sie wytworzy ;-D - jakby kod paskowy tatuowano na czaszce

A niesmiertelnik by sie przydal jako rzecz do wykonania w grze - jak i inne spersonalizowane rzeczy - mnie irytuje np. bizuteria czy ubrania gdzie o niczym nie mozemy zdecydowac. A to sa rzeczy, ktore widac i raczej nie sa do odgrywania (jak daje kobiecie bransoletke to jest ona konkretna bransoletka - zwlaszcza jak sam ja zrobilem i pozniej w jakis sposob identyfikuje ta kobiete). Tak samo bylaby mila mozliwosc wygrawerowania czegos na takowej (oczywiscie przy uzyciu specjalistycznego narzedzia - i tutaj pojawia sie wreszcie zawod jubilera).
- Gnom
- Acutus
Ja też sie zgodze z belinem...
Zdecydowanie wole głowy. W ogole głowy to ciekawy pomysł, pod warunkiem, że ciekawie zostanie rozwiazany jako implementacja (nie za łatwe "zrobienie" takiej glowy etc). Swoje jedyne "ale" wyrazilem w topicu o samych głowach.
Co do nieśmiertelników... to bylbym raczej za tym, zeby mozna bylo po prostu grawerowac dowolne napisy na przedmiotach z metalu a moze i drewna... tak jak to było powiedziane wczesniej. Wtedy jakby ktos chcial, to by sobie zrobił niesmiertelnik
Zdecydowanie wole głowy. W ogole głowy to ciekawy pomysł, pod warunkiem, że ciekawie zostanie rozwiazany jako implementacja (nie za łatwe "zrobienie" takiej glowy etc). Swoje jedyne "ale" wyrazilem w topicu o samych głowach.
Co do nieśmiertelników... to bylbym raczej za tym, zeby mozna bylo po prostu grawerowac dowolne napisy na przedmiotach z metalu a moze i drewna... tak jak to było powiedziane wczesniej. Wtedy jakby ktos chcial, to by sobie zrobił niesmiertelnik

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
....
I hope you don't understand
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
....
I hope you don't understand
- PRUT