Pelniejszy opis wygladu
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ushol
Pelniejszy opis wygladu
Dlaczego mamy się ograniczać do zauważania płci i jakotakiego wieku postaci w Cantr? Dlaczego nie zrobić paru rubryk do wpełnienia przy tworzeniu postaci w których można by napisać cechy wyglądu - wzrost, kolor oczu etc.
Czasami to może pomóc. Np. gdy mężczyzna mówi do nieznajomej kobiety : "witam piękną panią" a tu się okazuje że to najgorszy paszczur w osadzie...
Czasami to może pomóc. Np. gdy mężczyzna mówi do nieznajomej kobiety : "witam piękną panią" a tu się okazuje że to najgorszy paszczur w osadzie...
- KilDar
- Exor
Kolor oczu czy włosów może być przydzielany losowo. Kolor. I tu rodzi sie pomysła na produkcję barwników. Będą włosy - dlaczego nie farbować. A ubrania?? Ja chcę mież żółte spodnie, inni mogą nosić czerone... czy to jest warte nowego wątku w pomysłach?
EDIT:
nakręcam się.... pomarańczowy z marchewki, zielony ze szpinaku... kto się zna na chemii?
EDIT:
nakręcam się.... pomarańczowy z marchewki, zielony ze szpinaku... kto się zna na chemii?
nic do dodania poza tym co napisane
- ushol
- Matix
- OktawiaN :)
- Susel
Według mnie to powinno być przydzielane losowo (Problem byłby tylko z nielicznymi postaciami...) bo zaraz będziemy mieli w każdym duzym mieście masę wysokich, przystojnych brunetów i tyle samo pięknych pań...
Ale ogólnie pomysł dobry...
Bardzo pomogłoby to na przykład rozpoznawac postaci...
Bo nie zawsze osoba której szukamy jest znana w towarzystwie w którym przebywa... (a wręcz może nie chcieć być znana.)
I nie zawsze osoba która szuka tej osoby musi chciec się ujawniać w danej lokacji...
Pozatym to ciekawe ubarwienie gry...
Oczywiście jak już wspomniał Matix to juz było (chyba nawet nie jeden raz) i nie przeszło bo "Po co w Cantrze wygląd?" i "A co z żyjącymi juz postaciami?"...
Zresztą nie wiem po co sie wypowiadam bo patrząc na wyniki głosowania, widać że jest zdecydowana przewaga na tak...
Może nareszcie ten pomysł przejdzie...
A barwniki też niegłupi pomysł. (Wystarczyłoby zrobic trzy kolory z surowców (Podstawowe) a resztę przez mieszanie.
)

Ale ogólnie pomysł dobry...
Bardzo pomogłoby to na przykład rozpoznawac postaci...
Bo nie zawsze osoba której szukamy jest znana w towarzystwie w którym przebywa... (a wręcz może nie chcieć być znana.)
I nie zawsze osoba która szuka tej osoby musi chciec się ujawniać w danej lokacji...
Pozatym to ciekawe ubarwienie gry...
Oczywiście jak już wspomniał Matix to juz było (chyba nawet nie jeden raz) i nie przeszło bo "Po co w Cantrze wygląd?" i "A co z żyjącymi juz postaciami?"...
Zresztą nie wiem po co sie wypowiadam bo patrząc na wyniki głosowania, widać że jest zdecydowana przewaga na tak...
Może nareszcie ten pomysł przejdzie...

A barwniki też niegłupi pomysł. (Wystarczyłoby zrobic trzy kolory z surowców (Podstawowe) a resztę przez mieszanie.

- Elm0
- Susel
Tjaaa...
Dokładnie to co mówiłem, poraz kolejny słyszę (czytam) pytanie odnośnie tego tematu "A co z zyjącymi juz postaciami?"...
Więc odpowiem jak mogę na zadane pytanie...
1. Jak tworzysz postać z imieniem takim a nie innym to i tak mógłbys dostac wysokiego nieebieskookiego bruneta...
Jakby nie patrzeć z takich imion wskazujących na specyficzny wygląd mogłybybyc całkiem ciekawe motywy...
Rudobrody bez rudej brody?
(Pozostaje ratunek w postaci barwników...)
2. Co to znaczy pochodzenie wschodnie?! W Cantrze wschód to jest... wyspa D?
Jakoś nie zauważyłem jakichś specyficznych imion w tamtym rejonie...
Dokładnie to co mówiłem, poraz kolejny słyszę (czytam) pytanie odnośnie tego tematu "A co z zyjącymi juz postaciami?"...
Więc odpowiem jak mogę na zadane pytanie...
1. Jak tworzysz postać z imieniem takim a nie innym to i tak mógłbys dostac wysokiego nieebieskookiego bruneta...
Jakby nie patrzeć z takich imion wskazujących na specyficzny wygląd mogłybybyc całkiem ciekawe motywy...
Rudobrody bez rudej brody?

2. Co to znaczy pochodzenie wschodnie?! W Cantrze wschód to jest... wyspa D?
Jakoś nie zauważyłem jakichś specyficznych imion w tamtym rejonie...
- OktawiaN :)
- Susel
- Gnom
- Susel
Wybacz mi mój bład(ortograficzny)...
Chyba nie do końca cię rozumiem...
Czy masz zamiar dać losowy wygląd pierwszym postaciom w grze (tym dawno juz martwym) i według tego nadawac wygląd kolejnym, i kolejnym, i kolejnym "pokoleniom"?
W koncu tak to (chyba) powinno byc zrobione żeby było realne ale jest chyba niewykonalne...
Podejrzewam że chodziło ci o coś zupełnie innego, więc, proszę, wyrażaj się jaśniej, aby wszyscy mogli zrozumiec co chcesz im przekazać...
Bo "Przydzielic im losowo wedlug tego, gdzie sie urodzili." To stwierdzenie bardzo ogólne.
Chyba nie do końca cię rozumiem...
Czy masz zamiar dać losowy wygląd pierwszym postaciom w grze (tym dawno juz martwym) i według tego nadawac wygląd kolejnym, i kolejnym, i kolejnym "pokoleniom"?
W koncu tak to (chyba) powinno byc zrobione żeby było realne ale jest chyba niewykonalne...
Podejrzewam że chodziło ci o coś zupełnie innego, więc, proszę, wyrażaj się jaśniej, aby wszyscy mogli zrozumiec co chcesz im przekazać...
Bo "Przydzielic im losowo wedlug tego, gdzie sie urodzili." To stwierdzenie bardzo ogólne.
- Cantryjczyk
Kazda postac gdzies sie pojawila. Jesli dobrze rozumiem, to rdzenni na przyklad Vlotryanczycy mogliby miec skosne oczy i zoltawa skore (jedza ryz, jezdza rykszami...)
przynajmniej w wiekszosci.
Oczywiscie analogiczny pomysl juz byl omawiany, a mi sie ta sugesta niezbyt podoba, glosowalem na NIE.

Oczywiscie analogiczny pomysl juz byl omawiany, a mi sie ta sugesta niezbyt podoba, glosowalem na NIE.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
- Gnom
Cantryjczyk wrote:Kazda postac gdzies sie pojawila. Jesli dobrze rozumiem, to rdzenni na przyklad Vlotryanczycy mogliby miec skosne oczy i zoltawa skore (jedza ryz, jezdza rykszami...)przynajmniej w wiekszosci.
Cantryjczyk zrozumial bez problemow co mialem na mysli...
Ale i ja jestem na nie. I tak glosowalem...