Pelniejszy opis wygladu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy jestes za?

Tak
32
71%
Nie
9
20%
Nie obchodzi mnie to
4
9%

Total votes: 45
ushol

Pelniejszy opis wygladu

Postby ushol » Thu Feb 23, 2006 9:05 am

Dlaczego mamy się ograniczać do zauważania płci i jakotakiego wieku postaci w Cantr? Dlaczego nie zrobić paru rubryk do wpełnienia przy tworzeniu postaci w których można by napisać cechy wyglądu - wzrost, kolor oczu etc.

Czasami to może pomóc. Np. gdy mężczyzna mówi do nieznajomej kobiety : "witam piękną panią" a tu się okazuje że to najgorszy paszczur w osadzie...
Image
Image
Federacja RP
KilDar

Postby KilDar » Thu Feb 23, 2006 9:10 am

piękność... rzecz względna, no i zależy od ilości spożycia (balsamu na przykład) ;)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Exor

Postby Exor » Thu Feb 23, 2006 9:19 am

Kolor oczu czy włosów może być przydzielany losowo. Kolor. I tu rodzi sie pomysła na produkcję barwników. Będą włosy - dlaczego nie farbować. A ubrania?? Ja chcę mież żółte spodnie, inni mogą nosić czerone... czy to jest warte nowego wątku w pomysłach?

EDIT:
nakręcam się.... pomarańczowy z marchewki, zielony ze szpinaku... kto się zna na chemii?
nic do dodania poza tym co napisane
ushol

Postby ushol » Thu Feb 23, 2006 9:29 am

Trochę przekroczyłeś to co chciałem zasugerować... Chodziło mi mardziej o ustalanie a nie modyfikację wyglądu. Jak narazie mamy dwudziestoletnią kobietę w konopijnej spudniczce... A gdzie jej wygląd... Ubranie to nie cały wygląd...

ps. Barwniki fajna sprawa :twisted:
Image

Image

Federacja RP
Matix

Postby Matix » Thu Feb 23, 2006 10:23 am

Było, tylko tyle powiem. Zajrzyjcie na inne tematy...
http://www.matix.salon24.pl
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Feb 23, 2006 4:53 pm

Ja proponuje zrobic tak ze jest opis. Do ktorego okienek mozna z listy wybierac np. kolor wlosow oczu wzrost. Lub po prostu zeby bylo to losowe ;)
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Susel

Postby Susel » Thu Feb 23, 2006 6:16 pm

Według mnie to powinno być przydzielane losowo (Problem byłby tylko z nielicznymi postaciami...) bo zaraz będziemy mieli w każdym duzym mieście masę wysokich, przystojnych brunetów i tyle samo pięknych pań... :?
Ale ogólnie pomysł dobry...
Bardzo pomogłoby to na przykład rozpoznawac postaci...
Bo nie zawsze osoba której szukamy jest znana w towarzystwie w którym przebywa... (a wręcz może nie chcieć być znana.)
I nie zawsze osoba która szuka tej osoby musi chciec się ujawniać w danej lokacji...
Pozatym to ciekawe ubarwienie gry...

Oczywiście jak już wspomniał Matix to juz było (chyba nawet nie jeden raz) i nie przeszło bo "Po co w Cantrze wygląd?" i "A co z żyjącymi juz postaciami?"...

Zresztą nie wiem po co sie wypowiadam bo patrząc na wyniki głosowania, widać że jest zdecydowana przewaga na tak...
Może nareszcie ten pomysł przejdzie... :)

A barwniki też niegłupi pomysł. (Wystarczyłoby zrobic trzy kolory z surowców (Podstawowe) a resztę przez mieszanie. :D )
Elm0

Postby Elm0 » Thu Feb 23, 2006 7:59 pm

Jeśli taki pomysł byłby wprowadzony, to co z wyglądem postaci wcześniej utworzonych (urodzonych :wink: )? Też dostałyby losowy wygląd? Już się boję dnia, w którym dowiem się że moja postać o imieniu wskazującym na pochodzenie raczej wschodnie :) okazałaby się wysokim niebieskookim brunetem :!:
Susel

Postby Susel » Thu Feb 23, 2006 8:53 pm

Tjaaa...
Dokładnie to co mówiłem, poraz kolejny słyszę (czytam) pytanie odnośnie tego tematu "A co z zyjącymi juz postaciami?"...
Więc odpowiem jak mogę na zadane pytanie...
1. Jak tworzysz postać z imieniem takim a nie innym to i tak mógłbys dostac wysokiego nieebieskookiego bruneta...
Jakby nie patrzeć z takich imion wskazujących na specyficzny wygląd mogłybybyc całkiem ciekawe motywy...
Rudobrody bez rudej brody? :wink: (Pozostaje ratunek w postaci barwników...)
2. Co to znaczy pochodzenie wschodnie?! W Cantrze wschód to jest... wyspa D?
Jakoś nie zauważyłem jakichś specyficznych imion w tamtym rejonie...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Feb 23, 2006 9:15 pm

A moze by jeszcze wyglad generowany byl by tak by byc podobnym do tych gdzie sie urodzilismy :P
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Susel

Postby Susel » Thu Feb 23, 2006 9:27 pm

Tjaaa...
A tamtym skąd by sie wziął wygląd...?
To jest BARDZO dobry pomysł - wykształcałby sie specyficzny wygląd dla danego regionu - znawca odrazu mógłby ocenić gdzie sie urodziła dana postać.
Tylko... Skąd wziąśc w takim wypadku wygląd dla tych którzy juz są ? :?
Gnom

Postby Gnom » Thu Feb 23, 2006 9:42 pm

Susel wrote:Tylko... Skąd wziąśc w takim wypadku wygląd dla tych którzy juz są ? :?

Primo - nie "wziaść" tylko "wziać".

Secundo - przydzielic im losowo wedlug tego, gdzie sie urodzili. Bo takie dane znajduja sie chyba w bazie. wojd?
Susel

Postby Susel » Thu Feb 23, 2006 10:01 pm

Wybacz mi mój bład(ortograficzny)...
Chyba nie do końca cię rozumiem...
Czy masz zamiar dać losowy wygląd pierwszym postaciom w grze (tym dawno juz martwym) i według tego nadawac wygląd kolejnym, i kolejnym, i kolejnym "pokoleniom"?
W koncu tak to (chyba) powinno byc zrobione żeby było realne ale jest chyba niewykonalne...
Podejrzewam że chodziło ci o coś zupełnie innego, więc, proszę, wyrażaj się jaśniej, aby wszyscy mogli zrozumiec co chcesz im przekazać...
Bo "Przydzielic im losowo wedlug tego, gdzie sie urodzili." To stwierdzenie bardzo ogólne.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Feb 23, 2006 10:07 pm

Kazda postac gdzies sie pojawila. Jesli dobrze rozumiem, to rdzenni na przyklad Vlotryanczycy mogliby miec skosne oczy i zoltawa skore (jedza ryz, jezdza rykszami...) :) przynajmniej w wiekszosci.

Oczywiscie analogiczny pomysl juz byl omawiany, a mi sie ta sugesta niezbyt podoba, glosowalem na NIE.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Gnom

Postby Gnom » Thu Feb 23, 2006 10:18 pm

Cantryjczyk wrote:Kazda postac gdzies sie pojawila. Jesli dobrze rozumiem, to rdzenni na przyklad Vlotryanczycy mogliby miec skosne oczy i zoltawa skore (jedza ryz, jezdza rykszami...) :) przynajmniej w wiekszosci.

Cantryjczyk zrozumial bez problemow co mialem na mysli...

Ale i ja jestem na nie. I tak glosowalem...

Return to “Sugestie”