Nazwa budowli - tabliczki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy uwazasz ze pomysl jest dobry

Tak
21
68%
Nie
10
32%

Total votes: 31
Bziur

Nazwa budowli - tabliczki

Postby Bziur » Sat Nov 19, 2005 5:29 pm

Chodzi mi oto, by nazwe budynkowi mozna bylo nadac dopiero przez przybicie do niego jakiejs tabliczki z nazwa. Tabliczke mozna by bylo odbic i przybic do innego budynku. Taka tabliczka by miala sens poniewaz:
Buduje sobie chatke o nazwie "ratusz" w miescie Po pewnym jednak czasie okazuje sie ze wokolo powstaja hale (prywatne wlasnosci), a na ratusz nikt nie zwraca owagi, bo to jest jakas chatka. I chce zbudowac lepszy ratusz by byl na czasie, jednak niemoge zbudowac tego ratusza, bo juz jeden ratusz stoi...
Dobrze mowie?
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Nov 19, 2005 5:36 pm

A czy te tabliczki byly by kosztowce. Po drugie ktos przyjdzie do miasta i zmienia Ci zaprzeproszeniem nazwe Ratusza na Burdel. I co zrobisz? Ten temat jest trudny do rozwazenia
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Nov 19, 2005 5:37 pm

Zawsze mozna kliknac na nazwe budynku i nazwac jak sie chce. Tylko do tego trzeba rozssylac informacje ze ten budynek nazywa sie juz inaczej
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Bziur

Postby Bziur » Sun Nov 20, 2005 9:28 am

Dobra, ale w realu ktos tez moze ci zmienic tabliczke z nazwa budynku, a jednak tego nie robi, dlaczego? Bo sa odpowiednie konsekwencje prawne itd... W cantrze oczywiscie taki ktos by oberwal ze juz by nie wstal!
Last edited by Bziur on Fri Dec 01, 2006 8:59 pm, edited 1 time in total.
Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Nov 20, 2005 10:26 am

To zakłada amnezja nazw. Nazwy budynków będą dynamiczne tak jak nazwy lokacji. I każdy będzie mógł nazwać budynek po swojemu, a wszyscy będą mogli odczytać jego prawdziwą nazwę poprzez obejrzenie opisu budynku po kliknięciu na oku 8)

Goros, Cantr to nie-real. Tym światem rządzą całkiem inne prawa i o tym nie zapominaj :twisted:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Jifer

Postby Jifer » Sun Nov 20, 2005 8:10 pm

Miałem podobny pomysł jak ty, tyle, że bardziej twórczy. Dalej jestem za, lecz reali na to nie pozwalają. Zobacz ten temat i poczytaj argumenty. Sam dojdziesz do wniosku, że pewne rzeczy muszą zostać jakimi są z konkretnych względów.
Dusza przedmiotów

Pozdrawiam.
Bziur

Postby Bziur » Wed Nov 23, 2005 1:18 pm

No... nie zupelnie oto mi chodzi
Image
Bziur

Postby Bziur » Wed Nov 23, 2005 1:20 pm

Chodzilo mi bardziej o taki rodzaj tabliczki ktora mozna przyczepic do budynku
Image
Bziur

Postby Bziur » Sat Nov 26, 2005 8:10 pm

Widze ze ludziom na ogol moja propozycja sie podoba
Iiii No QUESTONS sie tu dzieje
Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Nov 26, 2005 8:36 pm

Moze tak:przyczepiasz tabliczke i ta nazwe na tabliczce bedzie mozna zobaczyc jak sie kliknie na ikonke(oko) a tak pozatym nie byloby zadnej nazwy oprocz tej jaka samemu sie nie nada(po prostu budynek,lepianka itd.),tabliczke mozna zminiac i robic ale zapewne potrzebny by byl srubokret i dłuto wiec troche by potrwalo wyprodukowanie tabliczki.

Jesli wygladaloby to tak jestem za
Bziur

Postby Bziur » Sat Nov 26, 2005 8:40 pm

Dłuto? Noz tez moze byc... A tak wogole to jestem za Wielkim Zapomnieniem Nazw Budynkow
Image
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Nov 26, 2005 10:02 pm

Taka mala dygresyjka: Goros, mozesz edytowac swoje posty. Tak bedzie czytelniej.

A zeby nie bylo ze nie na temat: odpowiednio pomyslany sposob wprowdzenia takich tabliczek mialby szanse wypalic. Ale jest wiele od razu widocznych problemow. Bez propozycji ich rozwiazania temat ten jest tematem w stylu "fajnie by bylo" i koniec.
Robert_

Postby Robert_ » Sun Nov 27, 2005 8:41 am

w.w.g.d.w wrote:Moze tak:przyczepiasz tabliczke i ta nazwe na tabliczce bedzie mozna zobaczyc jak sie kliknie na ikonke(oko) a tak pozatym nie byloby zadnej nazwy oprocz tej jaka samemu sie nie nada(po prostu budynek,lepianka itd.),

Nie wiem czy dobrze zlapalem. Poza tabliczka mozna samemu nadawac nazwy?
Inaczej odnalezienie budynku wsrod 10 innych bedzie koszmarem. A nieraz jest potrzeba wejscia 5- 6 razy w ciagu kilku minut :)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Nov 27, 2005 9:26 am

Dobrze zalapales,jeszcze raz: nazwa bylaby jak z osobami czyli widzisz dwudziestoletnia kobiete np. z tym ze jak u ludzi mozesz zmieniac ogolna nazwe na jakas inna a tbliczka dawalaby to ze jak przyjrzysz sie (oko) to zobaczysz ta nazwe ktora nadal wlasciciel tego budynku i sie troche pomeczyl z zainstalowniem tej tabliczki.
Mam nadzieje ze tak bedzie
Bziur

Postby Bziur » Sun Nov 27, 2005 7:31 pm

Dokladnie tak i nie innaczej. JEstem z was dumny!
Image

Return to “Sugestie”