Nazwa budowli - tabliczki
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Bziur
Nazwa budowli - tabliczki
Chodzi mi oto, by nazwe budynkowi mozna bylo nadac dopiero przez przybicie do niego jakiejs tabliczki z nazwa. Tabliczke mozna by bylo odbic i przybic do innego budynku. Taka tabliczka by miala sens poniewaz:
Buduje sobie chatke o nazwie "ratusz" w miescie Po pewnym jednak czasie okazuje sie ze wokolo powstaja hale (prywatne wlasnosci), a na ratusz nikt nie zwraca owagi, bo to jest jakas chatka. I chce zbudowac lepszy ratusz by byl na czasie, jednak niemoge zbudowac tego ratusza, bo juz jeden ratusz stoi...
Dobrze mowie?
Buduje sobie chatke o nazwie "ratusz" w miescie Po pewnym jednak czasie okazuje sie ze wokolo powstaja hale (prywatne wlasnosci), a na ratusz nikt nie zwraca owagi, bo to jest jakas chatka. I chce zbudowac lepszy ratusz by byl na czasie, jednak niemoge zbudowac tego ratusza, bo juz jeden ratusz stoi...
Dobrze mowie?
- OktawiaN :)
- OktawiaN :)
- Bziur
Dobra, ale w realu ktos tez moze ci zmienic tabliczke z nazwa budynku, a jednak tego nie robi, dlaczego? Bo sa odpowiednie konsekwencje prawne itd... W cantrze oczywiscie taki ktos by oberwal ze juz by nie wstal!
Last edited by Bziur on Fri Dec 01, 2006 8:59 pm, edited 1 time in total.

- KVZ
- Players Dept. Member
To zakłada amnezja nazw. Nazwy budynków będą dynamiczne tak jak nazwy lokacji. I każdy będzie mógł nazwać budynek po swojemu, a wszyscy będą mogli odczytać jego prawdziwą nazwę poprzez obejrzenie opisu budynku po kliknięciu na oku
Goros, Cantr to nie-real. Tym światem rządzą całkiem inne prawa i o tym nie zapominaj

Goros, Cantr to nie-real. Tym światem rządzą całkiem inne prawa i o tym nie zapominaj

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
-
Miałem podobny pomysł jak ty, tyle, że bardziej twórczy. Dalej jestem za, lecz reali na to nie pozwalają. Zobacz ten temat i poczytaj argumenty. Sam dojdziesz do wniosku, że pewne rzeczy muszą zostać jakimi są z konkretnych względów.
Dusza przedmiotów
Pozdrawiam.
Dusza przedmiotów
Pozdrawiam.
- Bziur
- Bziur
- w.w.g.d.w
Moze tak:przyczepiasz tabliczke i ta nazwe na tabliczce bedzie mozna zobaczyc jak sie kliknie na ikonke(oko) a tak pozatym nie byloby zadnej nazwy oprocz tej jaka samemu sie nie nada(po prostu budynek,lepianka itd.),tabliczke mozna zminiac i robic ale zapewne potrzebny by byl srubokret i dłuto wiec troche by potrwalo wyprodukowanie tabliczki.
Jesli wygladaloby to tak jestem za
Jesli wygladaloby to tak jestem za
- Bziur
- Cantryjczyk
Taka mala dygresyjka: Goros, mozesz edytowac swoje posty. Tak bedzie czytelniej.
A zeby nie bylo ze nie na temat: odpowiednio pomyslany sposob wprowdzenia takich tabliczek mialby szanse wypalic. Ale jest wiele od razu widocznych problemow. Bez propozycji ich rozwiazania temat ten jest tematem w stylu "fajnie by bylo" i koniec.
A zeby nie bylo ze nie na temat: odpowiednio pomyslany sposob wprowdzenia takich tabliczek mialby szanse wypalic. Ale jest wiele od razu widocznych problemow. Bez propozycji ich rozwiazania temat ten jest tematem w stylu "fajnie by bylo" i koniec.
-
w.w.g.d.w wrote:Moze tak:przyczepiasz tabliczke i ta nazwe na tabliczce bedzie mozna zobaczyc jak sie kliknie na ikonke(oko) a tak pozatym nie byloby zadnej nazwy oprocz tej jaka samemu sie nie nada(po prostu budynek,lepianka itd.),
Nie wiem czy dobrze zlapalem. Poza tabliczka mozna samemu nadawac nazwy?
Inaczej odnalezienie budynku wsrod 10 innych bedzie koszmarem. A nieraz jest potrzeba wejscia 5- 6 razy w ciagu kilku minut

- w.w.g.d.w
Dobrze zalapales,jeszcze raz: nazwa bylaby jak z osobami czyli widzisz dwudziestoletnia kobiete np. z tym ze jak u ludzi mozesz zmieniac ogolna nazwe na jakas inna a tbliczka dawalaby to ze jak przyjrzysz sie (oko) to zobaczysz ta nazwe ktora nadal wlasciciel tego budynku i sie troche pomeczyl z zainstalowniem tej tabliczki.
Mam nadzieje ze tak bedzie
Mam nadzieje ze tak bedzie
- Bziur