Moje pomysly opieraja sie na tym ze jak na razie zwierzeta sa postrzegane jako skorzane worki z ciekawymi surowcami do rozprucia.
A wiec pierwszy pomysł to mozliwosc zbierania niektorych surowcow bez zabijania zwierzat np.welne przy pomocy nozyczek mozna sciac a mleko i jajka pojawiaja sie na "ziemi" co jakis czas jesli w danej lokacji jest odpowiednie zwierze.
Drugi pomysł to wprowadzenie zwierzat pociagowych czyli np. robimy sznur oraz drewniany palik lub zelazny pret i lapiemy takiego konia czy jakies inne przydatne zwierze na lasso i przywiazujemy a jeli ktos by chcial sie wybrac w podroz odwiazuje wskakuje na grzbiet(taki kon ma niewielki udzwig ale 2 osoby + troche surowcow by zabral) i wio!
Dzieki temu osady z dostepem do zwierzat mialy by niewielki bonus a dbalosc o nie bylaby wieksza no i przestaly by byc tylko "workami" .
co nieco o zwierzetach
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- w.w.g.d.w
- Cantryjczyk
Dobre pomysly. Tak dobre ze juz byly wczesniej wysowane i szeroko dyskutowane. Znajduja sie nawet w dziale "zaakceptowane sugestie" i czekaja na wprowadzenie. Co moze kiedys nastapi
Programisci z tego co wiem ciagle nad czyms pracuja, a po wprowadzeniu czegos biora sie za nastepne. Polskie forum nie ma ogromnego wplywu na to co sie bedzie dzialo, jak to niektorzy uwazaja (tak podejrzewam, pewnosci nie mam). Aby cos trafilo na sama gore musi byc przetlumaczone i wyslane dalej. Oczywiscie nasze zdanie i problemy sa istotne i sa zauwazane, dzieki takim ludziom jak Keves. Dlatego trzeba sie wypowiadac i pisac.
Ktos moglby to rozwinac i uzupelnic na jakich zasdach to wszystko dziala? Kto jest za co odpowiedzialny i na co mamy wplyw dzieki forum? Bo ja moglem wszystko pokrecic

Programisci z tego co wiem ciagle nad czyms pracuja, a po wprowadzeniu czegos biora sie za nastepne. Polskie forum nie ma ogromnego wplywu na to co sie bedzie dzialo, jak to niektorzy uwazaja (tak podejrzewam, pewnosci nie mam). Aby cos trafilo na sama gore musi byc przetlumaczone i wyslane dalej. Oczywiscie nasze zdanie i problemy sa istotne i sa zauwazane, dzieki takim ludziom jak Keves. Dlatego trzeba sie wypowiadac i pisac.
Ktos moglby to rozwinac i uzupelnic na jakich zasdach to wszystko dziala? Kto jest za co odpowiedzialny i na co mamy wplyw dzieki forum? Bo ja moglem wszystko pokrecic

-
- Cantryjczyk
Wlasnie na razie nie jest to zrobione tak, jak mozna by sobie zyczyc. Aby uzyskac jajka, trzeba zabic ptaka. Aby uzyskac welne, trzeba zabic owce. Aby uzyskac mleko, trzeba zabic krowe. Surowce wypadaja z ciala razem z miesem i koscmi.
W ten sposob gospodarstwa nastawione na produkcje tych specjalow nie maja szans zaistniec, a produkty te sa efektem polowanie lub klusownictwa. Temat byl szeroko dyskutowany. Oraz przesadzono o potrzebie zmiany i polepszenia tych rozwiazan.
W ten sposob gospodarstwa nastawione na produkcje tych specjalow nie maja szans zaistniec, a produkty te sa efektem polowanie lub klusownictwa. Temat byl szeroko dyskutowany. Oraz przesadzono o potrzebie zmiany i polepszenia tych rozwiazan.