Budynki, pojazdy i meble
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Bandito
Budynki, pojazdy i meble
Co byście powiedzieli na to, aby budynki, pojazdy i meble z czasem niszczały ?? Czyli wymagały by stałych napraw jak w życiu 

- Raist
- Bandito
- CyboRKg
Ja tez jestem za mozliwoscia przesuwania mebli z pokoju do pokoju lub innego budynku. Tak samo jak za mozliwoscia demontazu zamka w drzwiach przy pomocy srubokreta i zamontowaniu tegoz zamka na innych drzwiach

brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
- Bandito
- Raist
- Drax
Z szafka nie problem, chocby pewnie troche wazyla. Gorzej jak podajesz komus lozko albo cos takiego (choc wiadomo - w Cantr wszystko mozliwe, bo przykladowo mozesz nosic na plecach 15 kilo drewna z ktorego da sie zbudowac dom...). Ja bym to osobiscie zrobil tak jak przy zwlokach, czyli mozesz przeciagac je tu i tam, oraz powinna byc mozliwosc przesuwania takich rzeczy do pojazdow, zeby je gdzies przewiezc.
A co do zamkow - jesli zamki to i inne sprzety, bo ja np. myslalem o tym, zeby przemontowywac maszyny, co by mi sie bardzo przydalo
.
A co do zamkow - jesli zamki to i inne sprzety, bo ja np. myslalem o tym, zeby przemontowywac maszyny, co by mi sie bardzo przydalo

- CyboRKg
Drax wrote:Ja bym to osobiscie zrobil tak jak przy zwlokach, czyli mozesz przeciagac je tu i tam, oraz powinna byc mozliwosc przesuwania takich rzeczy do pojazdow, zeby je gdzies przewiezc.
A co do zamkow - jesli zamki to i inne sprzety, bo ja np. myslalem o tym, zeby przemontowywac maszyny, co by mi sie bardzo przydalo.
Wlasnie o to mi chodzilo - pisalem o przesuwaniu mebli, nie przenoszeniu. Przemontowywanie maszyn to tez dobry pomysl. Ktos np. zrobil maszyne w ogolnodostepnym budynku, potem moglby ja sobie poskladac we wlasnym domu po zbudowaniu takowego.
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
- Drax
- Bandito
- w.w.g.d.w
Jestem za byle na rozumnych warunkach :
-dlugi okres rozpadu
-rozne materialy= rozne okresy rozpadu
-naprawa przy odpowiednich narzedziach i poza limitem
czyli robota dla wielu postaci zwlaszcza w miastach (przynajmniej cos by robili bo przy limitach juz teraz niektore miasta sa przeludnione)
Znalazlem wlasnie ze angielscy gracze chca miec buldozer bo maja tych budynkow za duzo takie niszczenie mogloby rozwiazac ten problem wczesniej czy pozniej (raczej pozniej) i byloby pewnie latwiejsze niz dorzucenie nowej maszyny-pojazdu, no i znalazlem nowy argumet za .
-dlugi okres rozpadu
-rozne materialy= rozne okresy rozpadu
-naprawa przy odpowiednich narzedziach i poza limitem
czyli robota dla wielu postaci zwlaszcza w miastach (przynajmniej cos by robili bo przy limitach juz teraz niektore miasta sa przeludnione)
Znalazlem wlasnie ze angielscy gracze chca miec buldozer bo maja tych budynkow za duzo takie niszczenie mogloby rozwiazac ten problem wczesniej czy pozniej (raczej pozniej) i byloby pewnie latwiejsze niz dorzucenie nowej maszyny-pojazdu, no i znalazlem nowy argumet za .
- Zimt
Niszczenie budynkow i sprzetow? Jestem za, zwlaszcza, ze wprowadzono to juz w przypadku narzedzi. Procesom rozpadu powinny podlegac jednak takze ubrania.
Co zas do angielskich pomyslow odnosnie buldozera, to zmodyfikowalabym te idee i sklonila sie raczej do wprowadzenia mozliwosci burzenia budynkow i utylizowania mebli oraz maszyn itp. w inny sposob. Przeciez zwykla lepianke mozna zburzyc mlotem, prawda?
Co zas do angielskich pomyslow odnosnie buldozera, to zmodyfikowalabym te idee i sklonila sie raczej do wprowadzenia mozliwosci burzenia budynkow i utylizowania mebli oraz maszyn itp. w inny sposob. Przeciez zwykla lepianke mozna zburzyc mlotem, prawda?
"I'm just living in my head..."
- KilDar
Zimt wrote:Przeciez zwykla lepianke mozna zburzyc mlotem, prawda?
nie doszukuj się logiki bo wpadniesz w błędne koło...
(swoją drogą skoro jest naprawianie narzędzi to czemu to nie kosztuje nic z surowców... jak moge załatać dziury w drewnianej tarczy kiedy nie przeznaczę choć trochę drewna na ten cel? itp...)
a co do głównego wątku tego tematu: kto ma swój dom i meble w nim? a Wy juz gadacie o zużywaniu się ich... im dłużej to nie zostanie wprowadzone tym lepiej...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Zimt
- lukaasz
Wojna:
5 buldozerow wjezdza do miasta i rown je z ziemia
no, wynalazek buldozera zmieni obraz wojny mniejwiecej tak jak zmienila to bomba atomowa
5 buldozerow wjezdza do miasta i rown je z ziemia

no, wynalazek buldozera zmieni obraz wojny mniejwiecej tak jak zmienila to bomba atomowa

gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl