Dobrym rozwiązaniem jest odliczanie, np. 24. godzinne, do skasowania konta. Przez ten czas byłaby możliwość anulowania kasacji.
Niektórzy mogą nacisnąć krzyżyk pod wpływem emocji, taki urok tej gry, więc uchroniłoby to przed odejściem zaangażowanych graczy - a takie osoby, gdy już usuną konto, raczej prędko nie wracają.
Pomysł chyba obił mi się o uszy kiedyś na ircu. Zapamiętałem jako już wprowadzony, przez co przy kasowaniu postacie zostawiłem w po części nieskończonych wątkach. Co prawda następnym razem będę o tym pamiętać, ale wprowadzenie tego może się opłacić.
Rozwiązanie na zmniejszenie kasacji kont
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Rozwiązanie na zmniejszenie kasacji kont
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- in vitro...
- Jutrzenka
Re: Rozwiązanie na zmniejszenie kasacji kont
mnie też sie podoba.. szkoda że nie było tego jak się krzyżnęłam..
- Buka
Utrudnienie w inscenizacji śmierci. Mnie się nie podoba, ale nigdy sama się nie krzyżyknęłam.
NDS
- psychowico
Sprawdzone w wielu grach i skuteczne, nie jestem pewien czy nawet nie ma gdzieś takiej zaakceptowanej sugestii, pośród setek innych. Mój pomysł był taki, żeby zamknąć na rok forum sugestii i pozwolić nam zrobić cokolwiek z istniejących, jednak, jak często moje pomysły, został zjechany za logikę i skuteczność 

"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."
https://www.kinkykitty.pl
https://www.kinkykitty.pl
- Greek
- Programming Dept. Member/Translator-Polish
To było gdzieś tam wieki temu zaakceptowane, nie wiem gdzie.
A powyższy pomysł jest zły, ponieważ nawet moje pomysły podobno muszą przejść oficjalną ścieżkę -> sugestia -> akceptacja -> implementacja. Któż by pomyślał! A ja mam statystycznie pomysły znacznie lepsze niż średnia jakość już zaakceptowanych sugestii, bo nie są oderwane od rzeczywistości.
A powyższy pomysł jest zły, ponieważ nawet moje pomysły podobno muszą przejść oficjalną ścieżkę -> sugestia -> akceptacja -> implementacja. Któż by pomyślał! A ja mam statystycznie pomysły znacznie lepsze niż średnia jakość już zaakceptowanych sugestii, bo nie są oderwane od rzeczywistości.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’