Tłumaczenia

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

saguarooo

Tłumaczenia

Postby saguarooo » Thu Apr 08, 2010 8:47 pm

Witam. Zastanawiam się od jakiegoś czasu, co właściwie spowodowało niedokończenie tłumaczeń np.: ubrań. Trochę to dziwnie wygląda, że niektóre są przetłumaczone, a niektóre nie...
suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Re: Tłumaczenia

Postby suchy » Thu Apr 08, 2010 9:06 pm

Deficyt tłumaczy, tudzież brak czasu tychże ;)
Ja już się za tłumaczenie ubrań jakiś czas zabieram i zabrać nie mogę... Pewnie w końcu mi się uda ;)
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
saguarooo

Postby saguarooo » Thu Apr 08, 2010 9:24 pm

Nie chciałem, żeby zabrzmiało to jak jakieś pretensje... Po prostu miło byłoby czytać opisy wszystkich ubrań w jednym (oczywiście naszym) języku. :)
reve

Postby reve » Mon Apr 12, 2010 8:10 am

A ja kiedyś złożyłem podanie do LD - proponowałem pomoc w tłumaczeniu reszty. Nikt nie odpowiedział...
Real Soldiers never die. They just go to Hell to regroup.

Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Apr 12, 2010 2:23 pm

Wysłałeś podanie do Doug'a albo kogoś innego aktywnego wtedy z administracji?
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
reve

Postby reve » Tue Apr 13, 2010 8:21 am

To było wtedy, gdy pojawiła się notka na stronie gracza, iż poszukiwani są ludzie do pomocy we wszystkich departamentach. Z racji, że jedynym moim talentem (przydatnym w danej sytuacji - jestem inżynierem mechanikiem) jest niezła znajomość angielskiego, złożyłem podanie do LD używając do tego linków zawartych bodajże w tej notce. Nie wiem gdzie to trafiło, nic nie dostałem z powrotem.

Image
Marcia

Postby Marcia » Tue Apr 13, 2010 2:58 pm

Skoro nic nie dostales, to znaczy, ze pewnie nigdzie nie trafilo:) Ja tez dosyc dlugo czekalam na jakakolwiek odpowiedz na moje zgloszenie do RD, az w koncu napisalam do Dougha bodajze i wtedy cala procedura trwala tylko kilka dni:) Wiec proponuje napisac do niego chociazby pm na forum, a na pewno szybko dostaniesz odpowiedz :)
reve

Postby reve » Tue Apr 13, 2010 7:32 pm

Jak tylko zbiorę się w sobie, by to zrobić ;)
Ostatnio musiałem zarzucić kilka projektów on-line (na szczęście nie Cantra) zwyczajnie z braku czasu, ale odbijam się od dna (patrz jajka w moim podpisie). Jeszcze dociągnę parę spraw osobistych i z pewnością się odezwę.

Edit: W świetle notki Douga, wygląda na to, że trzeba się będzie szybciej zabrać za robotę :)

Image
Zamia

Postby Zamia » Wed Apr 14, 2010 1:55 pm

Czy mogę prosić o przetłumaczenie komunikatu jaki się dziś pojawił?
suchy

Postby suchy » Wed Apr 14, 2010 2:50 pm

Generalnie jest w niej o tym, żeby Polacy (i Hiszpanie, ale to nas mniej interesuje) zgłaszali się do pomocy w Departamentach, bo jest tam nas żałośnie mało, jak na naszą liczbę graczy. Potrzebujemy zwłaszcza polskiego Liaison Officera.
To tak na szybko.
Wieczorem postaram się przetłumaczyć całą wiadomość, jeśli nikt mnie nie ubiegnie.

reve

Postby reve » Fri Apr 16, 2010 7:35 am

Do naszych hiszpańsko- i polskojęzycznych graczy:

Na początku tego roku, GAB zostało zmuszone do zaprzestania przebudzania dla rosyjskiej i chińskiej grupy językowej, ponieważ nie mogliśmy wspierać ich i z powodu ogólnego braku zainteresowania pośród graczy. Ostatni raport Departamentu Graczy ujawnił, że, w tej chwili, Personel Cantr nie może zapewnić rzetelnego wsparcia również hiszpańskiej grupie językowej.

Obecnie w personelu znajduje się nieadekwatna ilość aktywnych hiszpańskojęzycznych graczy, zmuszając nas do polegania na internetowych tłumaczach, w celu komunikacji. Niestety, w ostatnim wypadku, nie mogliśmy zrozumiale przetłumaczyć wielu raportów w celu podjęcia kroków, w czasie, gdy było to potrzebne.

Podczas gdy - z pewnością - nie wyłączymy przebudzania dla hiszpańskiej grupy, nie możemy dłużej oferować rzetelnego wsparcia. Gdyby tylko jedna, rzetelna osoba, mówiąca po angielsku i hiszpańsku, zgłosiła się na jakiekolwiek z dostępnych stanowisk (w Departamencie Języków, Departamencie Graczy, Departamencie PR), moglibyśmy wznowić oferowanie takiego wsparcia, jakiego wszyscy oczekujecie od Personelu Cantr. Najważniejszym stanowiskiem do objęcia jest Oficer Łącznikowy w Departamencie PR. Gdyby udało nam się zapełnić to stanowisko, moglibyśmy zatrudniać nieangielskojęzyczny personel z waszej grupy językowej, rozszerzając niezmiernie pulę graczy.

Polscy gracza reprezentują obecnie 37% całkowitej liczby graczy i podczas, gdy mają oni pozornie proporcjonalną reprezentację pośród personelu, są oni nieproporcjonalnie reprezentowani na najwyższych szczeblach administracji, co jest ogromnie zawstydzające.

Stanowiska Oficerów Łącznikowych zostały stworzone dla dwujęzycznych osób, aby zwiększyć i zapewnić kierownicze stanowiska pośród ich grup językowych. Zamierzeniem było, aby Oficerowie Łącznikowi byli waszymi reprezentantami w personelu, ludźmi, którzy poniosą transparent waszego języka i będą promować potrzeby waszych grup językowych, a także zapewnić zwiększoną pulę, z której wybierani będą przyszli administratorzy. Obecnie obie - polska i hiszpańska - grupy językowe desperacko potrzebują Oficera Łącznikowego. Pamiętajcie, że będziecie traktowani tak dobrze, jak sami będziecie się traktować i jesteście tylko tak widoczni, jak sami się uwidaczniacie.

Z poważaniem,
Doug R.
Game Administration Board.

(ps. wydaje mi się bezsensowne tłumaczenie GAB jako Zespół Administracji Gry - reve)
(ps2. rozważam zgłoszenie się jako OŁ - jeśli macie jakieś obiekcje, lepiej zgłoście je teraz ;) )

Image
Fieger

Postby Fieger » Fri Apr 16, 2010 8:25 am

Masz czas, chcesz podziałać to dawaj. Masz błogosławieństwo moje i moich 13, na obecną chwilę, postaci :)
I have a cunning plan...
suchy

Postby suchy » Fri Apr 16, 2010 8:43 am

Reve, pozwoliłem sobie wykorzystać Twoje tłumaczenie i wkleić je do cantra, aby więcej graczy dowiedziało się 'osochosi' ;) Dzięki Ci za nie! :)

Co do stanowisko LO - próbuj, potrzeba nam tam kogoś :)

reve

Postby reve » Fri Apr 16, 2010 8:47 am

Suchy, po to tłumaczyłem ;)

Z LO powstrzymam się jeszcze, gdyż w najbliższej przyszłości chciałbym zmienić pracę. Może się zdarzyć, że będzie bardziej wymagająca niż obecna i nie będę miał czasu zaglądać do Cantra w ciągu dnia. Tak jak, na ten przykład teraz :lol:

Image
madness

Postby madness » Fri Dec 23, 2011 5:15 pm

Jeśli chodzi o tłumaczenia, czy nie powinno być "gramów" zamiast "gram"? Rzadko się przecież zdarzają ilości poniżej 5, a powyżej właśnie to jest poprawna forma.

Return to “Sugestie”