Automaty na monety

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Pyroman

Automaty na monety

Postby Pyroman » Mon Nov 16, 2009 2:57 pm

Na co dzień mamy z nimi do czynienia np z takimi z napisem coca-cola co można kupić coś do picia, ale prócz tego są na świecie takie co można kupić tam żarcie, narzędzia i inne duperele.

Ogólna zasada działania wrzucamy monetę wypada puszka, butelka, przedmiot.

Budowa 2 pojemniki. 1 na przedmioty, drugi na pieniądze. Można dodać też więcej pojemników w celu urozmaicenia asortymentu. Automaty zamykane są na klucz.

Po wrzuceniu monety(jednej bądź więcej) wypada jeden przedmiot i.. np zamykając jedzenie, wodę, gaz, ropę, benzynę etc. w pojemniku np puszce, butelce itd. można liczyć to jako jeden przedmiot.

Po pierwsze jaki to ma cel.. 1. szersze zastosowanie przenośnych kontenerów, 2. jako plus z wprowadzenia monet, 3. zautomatyzowanie form transakcji i zaoszczędzenie czasu.

Pojawia się problem, w jaki sposób zrobić tak aby automat odróżniał monety, bądź też przyjmować kilka jej form odrzucając inne, sądzę że w tym przypadku przydało by się coś na rodzaj matrycy wkładanej do maszyny w celu możliwości rozpoznania monety danego rodzaju, można by było wstawić kilka matryc.

Budowa:
2- lub więcej pojemników stalowych o pojemności tak do 10-20kg
jakiś układ elektroniczny
1kg żelaza 1kg stali
zamek + klucz
kombinerki, śrubokręt, młotek
B.M.T.

Postby B.M.T. » Mon Nov 16, 2009 8:52 pm

Ja za jestem!
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Nov 16, 2009 9:28 pm

Było, jestem przeciw.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!

Return to “Sugestie”