usprawnienie szeptania
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Pyroman
usprawnienie szeptania
Otóż denerwuje mnie to iż w dużych miastach (tak ponad 20 osobowych) często jest tak, że jednego dnia przechodzi przez nasz biedny pasek zadań masa niepotrzebnych informacji i nawet nie da się zauważyć.. bądź jest to trudne do zauważenia, gdy ktoś coś do nas mówi ... trzeba to jakoś usprawnić .. bo szukanie wypowiedzi konkretnej osoby skierowanej do nas czasem może zająć sporo ponad minutę, a minuty w Cantr to rzecz święta.
moja propozycja rozwiązania tego problemu:
Stworzyć pasek na którym będzie bezpośrednio rozmowa z daną osobą, coś w stylu priv na czacie, gdzie po prostu będzie wyświetlona rozmowa z daną osobą. Kilka kart w zależności od osób z którymi prowadzi się rozmowę, gdzie zawsze jest dostępna karta ogólna .. oraz karty z osobami z którymi szepczemy. Karty znikają, gdy osoba oddala się od nas(wchodzi do budynku, odchodzi z osady itd.) Oczywiście w karcie ogólnej będzie też to wszystko napisane, karty dodatkowe mają być tylko po to byśmy nie musieli szukać.
moja propozycja rozwiązania tego problemu:
Stworzyć pasek na którym będzie bezpośrednio rozmowa z daną osobą, coś w stylu priv na czacie, gdzie po prostu będzie wyświetlona rozmowa z daną osobą. Kilka kart w zależności od osób z którymi prowadzi się rozmowę, gdzie zawsze jest dostępna karta ogólna .. oraz karty z osobami z którymi szepczemy. Karty znikają, gdy osoba oddala się od nas(wchodzi do budynku, odchodzi z osady itd.) Oczywiście w karcie ogólnej będzie też to wszystko napisane, karty dodatkowe mają być tylko po to byśmy nie musieli szukać.
-
- KVZ
- Players Dept. Member
bellois wrote:Tylko nie to... nie róbmy z cantra czatowni.
Dokładnie to samo mi przyszło na myśl gdy przeczytałem wcześniej ten pomysł.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
- Tetro
- Miaua
- Pyroman
- Elf
- tehanu
Ja tam raczej byłabym za opcją ujawnienia szeptania. W dużych miastach często szepcze się tylko dlatego, żeby ta druga osoba zauważyła że to do Niej się mówi. Mogła by być opcja: mówisz do kogoś głośno. Adresat by zauważył, bo miałby pogrubione.
Nie byłoby miasta szeptów. W końcu każdy mógłby wtrącić swoje trzy grosze.

- Arucard
- Miaua
tehanu wrote:Ja tam raczej byłabym za opcją ujawnienia szeptania. W dużych miastach często szepcze się tylko dlatego, żeby ta druga osoba zauważyła że to do Niej się mówi. Mogła by być opcja: mówisz do kogoś głośno. Adresat by zauważył, bo miałby pogrubione.
O nie... *rumieni sie*
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

- tehanu
- cald dashew
- Gin
tak, tak...ja jestem za tym wszystkim...
Wszelkie usprawnienia dla naszych ulubionych Cantryjskich śpiochów są wręcz nieodzowne...
Już to widzę:
Śpiochwielki mówi: Jak będziesz tylko coś ode mnie chciał po powiedz mi na ucho
(szczęśliwy gracz włącza okienko do szeptów i przycisk do ukrywania wszelkiego łażenia, po czym zadowolony, że mu głowy nie zawracają niczym sie nie przejmuje i ze spokojem układa postać do snu)
POPIERAM...
tylko po co te narzekania, ze w Cantr nudno sie robi...
brr...

Wszelkie usprawnienia dla naszych ulubionych Cantryjskich śpiochów są wręcz nieodzowne...
Już to widzę:
Śpiochwielki mówi: Jak będziesz tylko coś ode mnie chciał po powiedz mi na ucho
(szczęśliwy gracz włącza okienko do szeptów i przycisk do ukrywania wszelkiego łażenia, po czym zadowolony, że mu głowy nie zawracają niczym sie nie przejmuje i ze spokojem układa postać do snu)
POPIERAM...
tylko po co te narzekania, ze w Cantr nudno sie robi...
brr...

- cald dashew