not@tki i "telefon"?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Pyroman

not@tki i "telefon"?

Postby Pyroman » Mon Aug 06, 2007 9:27 pm

tak mnie tchnęło .. może zrobić coś w stylu serwerów i komputerów ale o trochę innych znaczeniu niż ma się na myśli, otóż tłumaczę:

Serwer - pudło do którego wkładało by się notatki. Serwer czyta notatki i udostępnia odbiornikom (nazwijmy komputerom) za pomocą drogi radiowej. Czyli jako rozszerzenie do nadajnika radiowego. Serwer by był dostępny cały czas nie tylko w momencie nadawania komunikatu jak radio, także by był bardziej przydatny.

Odbiornik (komputer) - odbierał by notatki z serwera i pokazywał listę(coś w stylu takiej listy notatek jakie mamy w kopercie). Po czym po kliknięciu wyskakiwała by jedna konkretna notatka.

można też by było stworzyć odbiorniki(komputery) przenośne.

1. pomysł rozwiązywał by nadmierną ilość notatek w cantr.
2. umożliwiło by to szybszy rozwój społeczności złożonych z kilku osad.
3. zwiększyło by szybkość przekazywania informacji
4. ograniczyło by to kradzież notatek
5. pozwoliło by stworzyć coś w stylu cantyjskiego internetu
-------------------------------------------------------------------------------------
"Telefon" dzięki niedawno stworzonym przekaźnikom mógł by mieć sens .. działał by jako PRZENOŚNY OSOBISTY radio nadajnik-odbiornik przez co nie trzeba by było trzymać go w budynku, wiadomości były by pokazywane jedynie osobie posiadającej "telefon"

Oprócz "telefonu" mogło by być też przenośne radio które by odbierało sygnały radiowe.. najlepiej by miało przełącznik na tryb cicho(słyszy osoba posiadająca radio) i głośno mówiący (słyszą wszyscy w pomieszczeniu)
Besteer

Postby Besteer » Mon Aug 06, 2007 11:58 pm

A czy zamiast "serwer" nie lepiej pasuje tu nazwa "fax"? Telefon - całkiem ciekawa propozycja, choć ja bym tu widział bardziej krótkofalówkę - jako radio o małym zasięgu, które można zmieścić w plecaku.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Aug 07, 2007 11:44 am

Fax jest myślę niepotrzebny postaciom ale telefon (łoki toki) to całkiem fajny pomysł.
Kalsiver

Postby Kalsiver » Fri Sep 14, 2007 11:39 am

łoki toki by był przydatny, ale zasięg tylko do jednej wioski wokoło nie dalej...
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...

Return to “Sugestie”