Zwloki - ekshumacja, ubieranie

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Mars

Zwloki - ekshumacja, ubieranie

Postby Mars » Thu Jul 12, 2007 3:14 pm

1. Mozliwosc zakladania ubran na zwloki prosto z ziemi.
2. Mozliwosc zobaczenia wszystkich pochowkow jakie zostaly dokonane, wraz z imionami tych postaci, jesli sie je znalo (menu obiekty, zakladka pochówki).
3. Mozliwosc odkopania zwlok z ziemi (dla przykladu, aby przeniesc cialo zmarlego dawno wladcy, do nowozbudowanej krypty).
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Jul 12, 2007 3:31 pm

Ciekawe i już wiele razy wałkowane,zapodaj to na angielskiej części forum.
Mars

Postby Mars » Thu Jul 12, 2007 3:35 pm

w.w.g.d.w wrote:Ciekawe i już wiele razy wałkowane,zapodaj to na angielskiej części forum.

Obawiam sie, ze beda musieli wtedy moj angielski i tak z powrotem tlumaczyc u Polaka, aby go zrozumiec.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Fri Jul 13, 2007 11:09 am

Nooo, ciężko. Wydaje mi się, że pochówków było naprawdę nie mało, więc 'pochówki' byłyby po prostu pełne trupów. Co więcej byłyby to trupy na ktorych nikomu (większosc) nie zalezy i tylko wspomagałyby tworzenie sie lagów.
No i sprawa realizmu. W końcu żaden zmarły nie wystawia dłoni na zyczeni wołając 'tu jestem!'. Rozumiem, że można postawić jakiś nagrobek czy coś, ale na to potrzeba surowców. Więc jeżeli ten pomysł miałby prawo bytu, to moim zdaniem trzebaby po prostu jakiegoś pojemnika/oznacznika. Np. trumny. Dałoby to prawo istnienia nowemu zawodowi, profesjonalnemu grabarzowi, a trumny mogłyby być kamienne, kościane, drewniane... Co tam komu wpadnie do głowy.
Takoż nagrobki, można niby stawiać znaki, ale one nie są przyporządkowane żadnemu zmarłemu, więc można umownie przyjąć, że razem z trumną jest nagrobek i wiadomo gdzie zwłoki leżą.
Oczywiscie, na moje laickie oko to jest trochę roboty w postaci kodu, a na moje oko gracza jest to robota bezsensowna. ;)

Jak się jednak reszcie osób ten pomysł podoba to moge sie szarpnąć i spróbowac przetłumaczyć.
marol

Postby marol » Fri Jul 13, 2007 11:31 am

Liczba postaci zmarłych we Vlotryan: 2058.
(SRVPRC)
Image
Mars

Postby Mars » Fri Jul 13, 2007 11:39 am

marol wrote:Liczba postaci zmarłych we Vlotryan: 2058.

Przeczuwalem, ze miasta beda tak mialy. Moze ograniczyc wykopywanie, jesli juz wprowadzac, tylko do pochowkow nie starszych niz 100 dni?
marol

Postby marol » Fri Jul 13, 2007 11:43 am

Liczba postaci zmarłych we Vlotryan od 1855 dnia: 266.

Ponadto nie chciałbym, żeby pieczołowicie zakopane w ogródku zwłoki mojego nielubianego sąsiada były widoczne dla policji od tak sobie w zakładce "Pochówki".
(SRVPRC)

Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Jul 13, 2007 11:54 am

No to będzie trzeba zrobić jakis specjalny projekt który by je odsłaniał,im głebiej się kopie tym dłużej i trudnie jest.Zreszta gdyby miało być realnie to po jakimś czasie ciała nawet te leżące na ziemii powinny byc nierozpoznawalne.
Mars

Postby Mars » Fri Jul 13, 2007 12:32 pm

marol wrote:Liczba postaci zmarłych we Vlotryan od 1855 dnia: 266.

Ponadto nie chciałbym, żeby pieczołowicie zakopane w ogródku zwłoki mojego nielubianego sąsiada były widoczne dla policji od tak sobie w zakładce "Pochówki".

Najwazniejsze dla mnie byloby zabezpieczenie przed jednym - jesli ktos nieopatrznie rozpocznie pochowek zmarlej przed chwila postaci, a bardzo waznej dla danego miejsca i posiadajacego rodzaj krypt, nie bedzie mozna juz przeniesc zmarlego ciala do tamtego budynku.

Kwestia wykopywania zmarlych wladcow sprzed kilkuset dni bylaby rowniez ciekawa, ale mniej istotna.. rzeczywiscie zbyt duzo nastraczy to problemow. Moznaby zatem ograniczyc "widzenie i odkopywanie pochowkow" do maksymalnie 4 dni.

Return to “Sugestie”