Powiadomienie mail (SMS)

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

NiKnight

Powiadomienie mail (SMS)

Postby NiKnight » Sun Jun 17, 2007 5:19 pm

Co myślicie o dodaniu opcji wysyłania listu na konkretne zdarzenie w grze, na przykład na atak na postać bądź jej przeciągnięcie do pojazdu itp. .

Później taki list w zależności od możliwości skrzynki pocztowej mógłby być odnotowany poprzez SMS (na interii tak jest na przykład). Dzięki czemu wiedzielibyśmy o ważnych wydarzeniach w grze praktycznie od razu.

Oczywiście warto by ograniczyć ilość takich listów na przykład do trzech na dobę i taka "usługa" kosztowałaby kredytki (np.: 10 kredytków za dzień działania usługi plus 5 za każdy list).

Takie powiadomienie ułatwiłoby nadzór nad postaciami zarówno dobrymi jak i złymi.

Jedyną wadą jaką widać od razu to generowanie dodatkowych lagów, dlatego rozważajmy tą sugestię dość swobodnie :wink:
Ni Ni Ni Ni!
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Jun 17, 2007 5:27 pm

Gdzieś kiedyś widziałem w jednej gdze powiadomienie przez GG więc to pewnie mozliwe.
Co do SMS-ów to nie jestem w tym ekspertem ale nie sądzisz że to kosztuje i w dodatku dosyć trudno to wprowadzić?Choćby to że gracze mieszkaja w róznych krajach.
bast

Postby bast » Sun Jun 17, 2007 5:43 pm

i zeszlabym na zawal dostajac smsa w srodku lasu, godzine drogi do najblizszegko komputera z netem... teraz przynajmniej w nieswiadomosci zyje 8)

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Jun 17, 2007 5:53 pm

mi się pomysł bardzo podoba
Leming

Postby Leming » Sun Jun 17, 2007 6:38 pm

*podnosi w górę wszystkie cztery łapki i woła*
Zgadzam się z Bast!
NiKnight

Postby NiKnight » Sun Jun 17, 2007 7:10 pm

Z punktu widzenia Cantra to byłoby tylko wysyłanie maili, nic innego. Na niektórych portalach można zaznaczyć powiadomianie SMS'em o listach, ustawić w poczcie filtr by wysyłało na list z domeny cantr.net i wtedy gracz wiedziałby, że coś się dzieje z którąś z postaci :wink:

Bast: racja, niektórzy dostaliby zawału ale każdy mógłby to sobie włączyć jeśli by chciał.

Co do graczy z poza Polski to myślę, że jakieś skrzynki też oferują takie możliwości. Tylko trzebaby dodać drugi adres mailowy, niektórzy po prostu mogą mieć skrzynkę na portalach bez możliwości powiadomienia SMS.
Ni Ni Ni Ni!
tehanu

Postby tehanu » Sun Jun 17, 2007 8:27 pm

*macha dłonią* Dla mnie obojętne. Ja i tak najpierw zaglądam do Cantra a dopiero potem sprawdzam pocztę.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Jun 18, 2007 1:53 pm

Ja jestem w 75% na nie. Poco się martwić i dbać o postać skoro może Ci przyjść SMS... :?

Zrobiłoby to absolutny obrót w syatemie walki Cantra o 180 stopni.
Ale trzeba przyznać, że w tych momentach postacie będą lepiej odgrywane przez porwanych. To znaczy będą się bronić a nie stać jak kołki...
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Chris Johnson

Postby Chris Johnson » Mon Jun 18, 2007 1:56 pm

This has been suggested before and rejected in the English Forums for cost reasons

SMS mail is not available free at the quantities which Cantr would require to send per day . Since we don't plan on charging players we cannot justify the cost. Nor do we want to set up a paid subscription just for SMS.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Jun 18, 2007 2:00 pm

He said about e-mails, and that some providers can send SMS for free to their users. But anyway I am against this idea from many reasons.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Mars

Postby Mars » Mon Jun 18, 2007 7:08 pm

To przewaga za pieniadze. Stac Cie na oplacenie opcji wysylania sms z emaila? Wiec bedziesz mial powiadamianie i przewage nad innymi.
in vitro...

Postby in vitro... » Mon Jun 18, 2007 8:50 pm

some providers can send SMS for free to their users
send SMS for free
for free
free

słownik EXETER wrote:free [fri:] - wolny (od), niezależny, bezpłatny, darmowy, swobodny, dobrowolny
Last edited by in vitro... on Mon Jun 18, 2007 8:53 pm, edited 1 time in total.
Eresan

Postby Eresan » Mon Jun 18, 2007 8:53 pm

to znaczy że wysyła aż 3 SMS?? :lol:

Pozdrawiam
Mars

Postby Mars » Mon Jun 18, 2007 8:56 pm

Nie spotkalem jeszcze bezplatnej skrzynki z taka opcja...
marol

Postby marol » Tue Jun 19, 2007 6:39 am

Swego czasu każdy (?) użytkownik Plus GSM miał swoją skrzynkę pocztową o adresie w stylu 601xxxxxx@plusgsm.pl. Wysłanie na nią emaila powodowało równocześnie otrzymania na ten numer SMSa (limit 10 dziennie). Co więcej, chyba nadal taka możliwość istnieje.
(SRVPRC)
Image

Return to “Sugestie”