Temat Rzeka

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Danio

Temat Rzeka

Postby Danio » Sat May 05, 2007 12:41 pm

No dobrze, żeby nie zaśmiecać działu "Darter" stworzyłem nowy temat. Dotyczy on istnienia rzek na wyspach. Liczę na komentarze!
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat May 05, 2007 12:49 pm

Rzek w cantr nie widac i nie maja zadnych funkcji. Istnieja jednak w databazie, podczas kreowania wysp i zloz surowcow zostaly one tez przydzielone, po prostu ich nie widac. Pewnie daloby sie je pokazac na mapce, pewnie tez daloby sie wprowadzic jakies nowe funkcje (np mozliwosc budowy mlynu wodnego lub transport wodny malymi stateczkami). Ale z powodu tego, ze swiat cantr to archipelag wysp bez wielkich wewnatrzkontynentalnych terenow, rzeki nie maja duzego znaczenia. A wszystke nowosci wymagalyby sporo nakladu pracy ProgD, co stanowi obecnie najweksze ograniczenie.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Danio

Postby Danio » Sat May 05, 2007 12:55 pm

Rozumiem, ale myślę, że niektórym terenom kilka większych rzek by się przydało. Nawet mimo tego, że są to raczej większe wyspy, nie kontynenty, to jednak podróż w niektórych terenach bez szybszych pojazdów jest wolna i nieopłacalna. Poza tym niektóre ubogie w surowce lokacje mogą dorównać bogatszym morskim właśnie dzięki dostępowi do rzek.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sat May 05, 2007 2:43 pm

Danio wrote:Rozumiem, ale myślę, że niektórym terenom kilka większych rzek by się przydało. Nawet mimo tego, że są to raczej większe wyspy, nie kontynenty, to jednak podróż w niektórych terenach bez szybszych pojazdów jest wolna i nieopłacalna. Poza tym niektóre ubogie w surowce lokacje mogą dorównać bogatszym morskim właśnie dzięki dostępowi do rzek.

No właśnie do tego służą pojazdy i ulepszanie dróg. Jakby np. na D* wprowadzono rzekę to dróg by nikt nie ulepszał bo i po co? Moim zdaniem - powinno zostać jak jest... Jedyne miejsce gdzie można by ewentualnie o tym pomyśleć to kontynent. Chociaż tam jest tyle surowców że nie ma problemu z lepszymi pojazdami. No, ale na wszystko trzeba czasu. Ja do pierwszego motoru potrzebowałem pracy około 50 ludzi, kilku wypraw i kilkunastu lat, ale warto było czekać :P
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Elm0

Postby Elm0 » Sun May 06, 2007 4:58 pm

Hehe, zrobić Cantra 3 z rzekami... :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
robin_waw

Postby robin_waw » Mon May 07, 2007 2:55 pm

Teraz to już za późno ale gdyby było kilka rzek, to żeby dostać się do lokacji gdzie drogę przecinała by rzeka trzeba by było wybudować most albo prom który by przez rzekę przewoził aby można było kontynuować podróż
cald dashew

hm

Postby cald dashew » Mon May 07, 2007 3:59 pm

teraz wszystko jasne.. a moja postac sie dziwila skad dorsze w srodku lasu :D
Image
Image
Image
domeq

Re: hm

Postby domeq » Mon May 07, 2007 4:33 pm

cald dashew wrote:teraz wszystko jasne.. a moja postac sie dziwila skad dorsze w srodku lasu :D

Hmm.. to wyjasnia tez dorsze w... gorach :? jest taka kraina.
Danio

Postby Danio » Wed May 09, 2007 4:42 pm

Wyjaśnia to także pływającą po lądzie łódkę. Były takie przypadki :D .

Return to “Sugestie”