(<CANTR CHARDESC>) czyli opis postaci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Gap

(<CANTR CHARDESC>) czyli opis postaci

Postby Gap » Tue May 01, 2007 12:51 pm

1. Proponuję dodać także <CANTR> w opisie byłoby wtedy M20, M30, K20 itp - trochę krócej
oraz <red><green><blue> przed imieniem lub własną nazwą pojazdu
to by tak optycznie pozwoliło na wyróżnianie osób znajomych z tłumu.
in vitro...

Postby in vitro... » Tue May 01, 2007 1:07 pm

Dobry pomysł. Chyba nawet nie trudny do napisania, więc jak się spodoba anglikom, to można liczyć na szybką implementację.
cantr się posypał
domeq

Postby domeq » Tue May 01, 2007 1:26 pm

Niech dorzuca jeszcze mozliwosc uzyskania informacji o wieku znanej zmarlej postaci, i bedzie super. Teraz aby uzyskac taka informacje, trzeba pytac sie albo tego, kto tego kogos nie znal a rowniez widzi cialo, albo w imie zmarlej postaci wstawic wlasnie ten znacznik...
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Tue May 01, 2007 1:59 pm

Cud, miód i orzeszki... Sam już dawałem jakieś sugestie dotyczące wyglądu wydarzeń, ale górze się niezbyt spodobało ( choć było przez chwile ), ale to musi po prostu wejść...

W skrócie:
Tak. Za.
matt_

Postby matt_ » Tue May 01, 2007 2:58 pm

trudno, niestety pomysł jest dobry, więc równiez jestem za...
Danio

Postby Danio » Tue May 01, 2007 4:14 pm

Pomysł świetny! Będzie można wyróżniać postacie z tłumu choćby dzięki kolorom.

Averus Wolfmaster wrote:Sam już dawałem jakieś sugestie dotyczące wyglądu wydarzeń, ale górze się niezbyt spodobało...

Szkoda, bo pomysł fajny.
KilDar

Postby KilDar » Tue May 01, 2007 4:50 pm

Gap wrote:<red><green><blue> przed imieniem lub własną nazwą pojazdu
to by tak optycznie pozwoliło na wyróżnianie osób znajomych z tłumu.

kiedyś miałem tak porobione zwykłymi znacznikami html i imiona na kolorowo... nie wiem czy to teraz możliwe,
w każdym razie później jak 'kolorowałem' nazwy budowanych pokojów w budynku, to wyglądało to dobrze tylko do momentu zbudowania, potem nazwa zupełnie się traciła i konieczna była interwencja 'góry'
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
matero

Postby matero » Tue May 01, 2007 6:09 pm

Kolorowanie imion od jakiegoś czasu nie jest możliwe. Sam często z tego korzystałem, bardzo pomagało w tętniących życiem miejscach. Jestem ZA, by to wróciło.
Qwertuid

Postby Qwertuid » Thu May 31, 2007 10:56 am

A ja bym wolał by zamiast napisu nick (dwudziestoletni mężczyzna), było coś w stylu
nick (20-M) bądź nick (30-K) ewentualnie
nick (dzień_urodzenia) np.: xxx (1900)

Bo nie dość że w dużych miastach strasznie dużo się dzieje to po co sobie zaśmiecać wypowiedzi postaci bardzo długimi wpisami ich imion
Mars

Postby Mars » Thu May 31, 2007 11:14 am

A skad bedziesz znal ten dzien urodzenia? O nim dowiedziec od postaci sie powinienes.
Qwertuid

Postby Qwertuid » Fri Jun 01, 2007 6:10 pm

No a skąd wierz że np to jest 20-letni mężczyzna a ten 30-letni mężczyzna, jeżeli osoba mająca 29 lat może wyglądać na 30 letnią bądź 40letnią, zresztą w życiu codziennym sam wiesz że te granice czasami się przecierają, niektórzy 30-latkowie wyglądają jak 20latkowie i vice versa. A im wiek większy ta granica się bardziej rozszerza :)

No ale masz rację daty urodzenia nie będziemy znali, jednak możemy oszacować czyjś wiek, ja szczerze powiedziawszy nie używam tego <CANTR... bo raz że wydłuża strasznie imiona osób, a dwa że jest mi niepotrzebne, bo wystarczy spojrzeć na listę osób w lokacji i wiadomo czy ktoś jest starszy czy młodszy :)
pipok

Postby pipok » Sat Jun 02, 2007 10:25 am

matero wrote:Kolorowanie imion od jakiegoś czasu nie jest możliwe. Sam często z tego korzystałem, bardzo pomagało w tętniących życiem miejscach. Jestem ZA, by to wróciło.
Żaden problem, ja mam pokolorowane :)
Firefox plus wtyczka Greasemonkey plus zrobiony na kolanie skrypt. Bez dodatkowego obciążania serwera i zawracania głowy programistom Cantra.

Return to “Sugestie”