Specjalnosc

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

cald dashew

Specjalnosc

Postby cald dashew » Tue May 01, 2007 6:52 am

chodzi mi o to ze kazda postac mogla by otrzymac jedna z paru specjalności przy urodzeniu. Na przyklad
Specjalność : wojownik : 5 % wiecej obrazen (co 10lat wzrasta o kolejne5%)

Specjalność : drwal : wydobywa 10% wiecej drewna i tarcicy (co 10 lat wzrasta o kolejne 5%)

Specjalność : zielarz (pewne lokacje lesne mogly by miec ukryte surowce do wydobywania jak na przyklad roznego rodzaju roslinki lecznicze ktore tylko zelarz moglby wydobywac.. mialby takze 5% bonusu wiecej wydbywac takich roslin)

kucharz, robotnik, zwiadowca (szybciej sie porusza), zlodziej
itd. itd.

ot taki pomysl zrodzil mi sie w glowie, jeden jego minus to to ze w jakis spsob bedzie narzucal cantryjczykom jak maja grac ale nie koniecznie bo specjalnosc bylaby widoczna tylko dla 1 gracza no i powiedzmy wojownik wcale nie musi byc dobry w walce *smieje sie*
Image
Image
Image
ushol

Postby ushol » Tue May 01, 2007 7:37 am

sucks... chyba wystarczy...
Image
Image
Federacja RP
darkblu

Postby darkblu » Tue May 01, 2007 8:24 am

Pomysł nie byłby zły gdyby ta gra choć trochę oparta była na klimacie fantasy, ale nie jest tak wiec, jestem na nie.
Image
Danio

Postby Danio » Tue May 01, 2007 11:00 am

darkblue wrote:Pomysł nie byłby zły gdyby ta gra choć trochę oparta była na klimacie fantasy, ale nie jest tak...

Jak to nie? Jak inaczej nazwałbyś świat, w którym statki niespodziewanie pojawiają się na środku morza, radia nie wymagają elektryczności, a martwe ciała rozpływają się w powietrzu ? 8)
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue May 01, 2007 11:03 am

Danio wrote:
darkblue wrote:Pomysł nie byłby zły gdyby ta gra choć trochę oparta była na klimacie fantasy, ale nie jest tak...

Jak to nie? Jak inaczej nazwałbyś świat, w którym statki niespodziewanie pojawiają się na środku morza, radia nie wymagają elektryczności, a martwe ciała rozpływają się w powietrzu ? 8)

Fantastycznym, ale kto powiedzial Ci, ze w Cantr tak sie dzieje? 8)
W sumie mysle, ze pomysl urozmaicilby gre, nie przeszkadzajac jednoczesnie.

PS: A do czego mialby plusy zlodziej?? :)
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Artur

Postby Artur » Tue May 01, 2007 11:09 am

srednio mi sie podoba, o wiele bardziej podobal mi sie pomysl osiagniecia arcymistrzostwa po latach pracy...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue May 01, 2007 11:11 am

To daaje jakiegos "kopa" na rozruszanie... Jestem ogolnie za
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
Arucard

Postby Arucard » Tue May 01, 2007 11:21 am

Podoba mi się ale nie żeby było takie coś:uzdolniony złodziej tylko w opisie postaci gracz by widział:jest to zręczna osoba.Złodziejem by mógł zostać ale równie dobrze ślusarzem.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
domeq

Re: Specjalnosc

Postby domeq » Tue May 01, 2007 11:47 am

cald dashew wrote:ot taki pomysl zrodzil mi sie w glowie, jeden jego minus to to ze w jakis spsob bedzie narzucal cantryjczykom jak maja grac ale nie koniecznie bo specjalnosc bylaby widoczna tylko dla 1 gracza no i powiedzmy wojownik wcale nie musi byc dobry w walce *smieje sie*

W takim razie, przepraszam za wyrazenie, bedzie to "dupa" a nie wojownik.

Specjalnosci juz sa, widzisz je na stronie opisu postaci, w formie wystopniowanych umiejetnosci.

Podoba sie mi jedynie specjalnosc "zwiadowcy", taka osoba moze poruszac sie szybciej, i widzic wiecej, ale zamiast robic z tego specjalnosc moze wystarczy dorzucic to do ogolnego zbioru umiejetnosci?
Szopen

Postby Szopen » Tue May 01, 2007 12:00 pm

Nie ma co kombinowac ze specjalnosciami, skoro sa juz umiejetnosci. Ale zagadam sie z Domeqiem (?), taka nowa umiejetnoc by sie przydala.
cald dashew

hehe

Postby cald dashew » Tue May 01, 2007 12:13 pm

zlodziej hmm... zlodziej szybciej podnosilby itemy z ziemi i moglby uniesc powiedzmy 16 kilo(1 kilo do dodatkowych kieszeni) :P :D

te pierwsze to raczej zart ;)
Image

Image

Image
gawi

Postby gawi » Tue May 01, 2007 12:49 pm

same specjalizacje to bezsensu umiejętności już dają specjalizacje ale pomysł z pozimomem arcymistyrza po wieloletniej praktyce to byłoby całkiem niezłe...
Sasza

Postby Sasza » Tue May 01, 2007 12:51 pm

Przecież są teraz umiejętności, które można zwiększyć po mozolnej tej samej pracy.
Prócz siły niestety..

Specjalność : wojownik : 5 % wiecej obrazen (co 10lat wzrasta o kolejne5%)

Aż dojdzie do 100%?
Ta gra nie polega na zabijaniu i teraz nie jest dobrze, że tak łatwo można zabić postać.

ble..

...zwiadowcy? hehe
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
cald dashew

;]

Postby cald dashew » Tue May 01, 2007 1:29 pm

moze i macie racje ten pomysl nie jest trafiony..

a z t nie wzrastajaca sila to polemizowalbym :twisted:
Image

Image

Image
matt_

Postby matt_ » Tue May 01, 2007 2:53 pm

* matt_666 slaps cald dashew around a bit with a large trout

Return to “Sugestie”