Satelita?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Eresan

Satelita?

Postby Eresan » Sun Apr 29, 2007 5:55 pm

Wiem, ciężki temat... chodzi mi o ... no co tu dużo mówić o satelitę! :) Bardzo drogo produkowany, wystrzelenie wymagałoby conajmniej 2 rodzajów paliwa i to w wielkich ilośćiach. Powodowałby możliwość nadawania i odbierania informacji radiowych z całej polskojęzycznej strefy. Miałby kilka możliwych częstotliwośći nadawczych, dzięki czemu sygnał mógłby być "sprzedawany" na przykład do 5 osadom paza tą która wystrzeliła satelitę. Ale musi być tak drogi aby dwie najbogatsze osady miałyby wspólnie problem z produkcją i wystrzeleniem ( około 100 kg dwu rużnych paliw około 100 kg stali, żelaza, aluminium, przewody, lampy próżniwe itp, itd, etc.)

PS. Pamiętajcie, gdyby ktoś nie wiedział, że amerykanie wysyłając pierwszych ludzi na księżyc dysponowali komputerem typu Atari 65XE albo trochę slabszym....

Pozdrawim.
Avx

Postby Avx » Sun Apr 29, 2007 6:19 pm

Bez sensu pomysł, zupełnie nie pasuje do klimatu Cantra.
Quijo

Postby Quijo » Sun Apr 29, 2007 6:35 pm

No moze za jakis rok lub dwa prawdziwe to będzie dobry pomysł, ale na razie jest dobrze tak jak jest
http://www.gks-murcki.com
Avx

Postby Avx » Sun Apr 29, 2007 6:55 pm

*prycha z irytacją* Toż to nigdy nie będzie dobry pomysł. Widać, że ten świat jest na poziomie technologicznym gdzieś lat '20, a i to w garstce największych miast.
Arucard

Postby Arucard » Sun Apr 29, 2007 6:58 pm

Może za dwa realne lata kiedy poziom technologiczny w Cantrze się zwiększy
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
domeq

Postby domeq » Sun Apr 29, 2007 7:40 pm

Pomysł jest kosmiczny. 8)

Az nie Cantryjski.. Wystarczy wedlug mnie, ze istnieje mozliwosc budowy przekaznikow. Ich gesta siec rowniez jest w stanie objac zasiegiem jednej czestotliwosci cala polska strefe. Wiec po co satelity?
Gap

Postby Gap » Sun Apr 29, 2007 8:33 pm

Jestem za. Do satelity dodałbym także opcje GPS. No i automapa ;).
Ale najpierw wymyślmy tranzystory i przenośne radia bo satelita na lampach mi sie nie widzi.
matt_

Postby matt_ » Sun Apr 29, 2007 8:49 pm

i aparaty fotograficzne do satelity jeszcze, a potem wymyśli się komputery,internet i googlemaps...a potem niech będą jeszcze deskorolki do szybszego poruszania się i rzesz jasna batony dla zwiększenia energii...a jak ktoś będzie chciał polatać to niech skoczy do kiosku po redbulla...
Szopen

Postby Szopen » Sun Apr 29, 2007 9:10 pm

matt_666 wrote:i aparaty fotograficzne do satelity jeszcze, a potem wymyśli się komputery,internet i googlemaps...a potem niech będą jeszcze deskorolki do szybszego poruszania się i rzesz jasna batony dla zwiększenia energii...a jak ktoś będzie chciał polatać to niech skoczy do kiosku po redbulla...

Nic dodac, nic ujac.
darkblu

Postby darkblu » Mon Apr 30, 2007 8:09 pm

Popieram przedmówców, pomysł niezbyt pasuje do klimatu, zresztą, po co satelita skoro teraz jeszcze nie ma takich normalnych połączeń radiowych między osadami tudzież miastami.
Image
Eresan

Postby Eresan » Mon Apr 30, 2007 8:56 pm

Pomysł był dla wytrwałych... Miał na celu przede wszystkim zmuszenie polis jakie teraz mamy, do łączenia się w celu zrobienia ambitnego projektu. Trudno, nie chcecie to nie... Wiem że projekt byłby do realizacji za jakiś czas, tym bardziej przykro mi że od razu tak go zjechaliście. Ale ja tam się nie upieram.

Pozdrawiam
Arucard

Postby Arucard » Mon Apr 30, 2007 9:12 pm

Ja nie mówie że nie ale dopiero gdy poziom technologiczny w cantr się zwiększy.Teraz jest jeszcze dość prymitywny
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
darkblu

Postby darkblu » Mon Apr 30, 2007 9:27 pm

Eresan wrote:Pomysł był dla wytrwałych... Miał na celu przede wszystkim zmuszenie polis jakie teraz mamy, do łączenia się w celu zrobienia ambitnego projektu. Trudno, nie chcecie to nie... Wiem że projekt byłby do realizacji za jakiś czas, tym bardziej przykro mi że od razu tak go zjechaliście. Ale ja tam się nie upieram.

Pozdrawiam

Szczerze mówiąc pomysł byłby dobry gdyby ogólny poziom technologiczny chociarz większości, miast Cantryjskich był wysoki, inaczej nawet nie ma co o tym myśleć, zresztą zobacz ty mówisz Satelita. A moje postacie co poniektóre jak samochód zobaczą to nie wiedzą wogule co to jest i w podobny sposób inni reagują. Raz na jakiś czas zobaczą jakąś technikę i są naprawdę zadziwieni i to nie jest jeszcze tak bardzo zaawansowana technologia. Satelita teraz odpada.
Image
Eresan

Postby Eresan » Mon Apr 30, 2007 9:42 pm

Kiedy na przełomie lat 70 i 80 przyjeżdżaliśmy syrenką 105, wraz z rodziną, do pewnej wsi, położonej niedaleko od Łańcuta, to wszyscy mieszkańcy tejże zchodzili sie zobaczyć to cudo :) To było juz po Sputniku i Łajce ( http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ajka ... nautyka%29 )... Także po Gagarinie ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Jurij_Gagarin )... Ha! Już po misji Apollo 11!!! ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Apollo_11 ) :D

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Mon Apr 30, 2007 9:55 pm, edited 2 times in total.
Danio

Postby Danio » Mon Apr 30, 2007 9:47 pm

darkblue wrote:A moje postacie co poniektóre jak samochód zobaczą to nie wiedzą wogule co to jest i w podobny sposób inni reagują.

A jedna z moich postaci uciekała na widok samochodu i chowała się przed "gadającym pudełkiem" (tzn. radioodbiornikiem) 8) . Pomysł niezły, ale na razie na nic nam się przyda. Bo po jakie licho zawracać głowę ProgD satelitami, kiedy postacie w Cantr głowią się nad zwykłym samochodem. Ba, nawet motor crossowy to dla przeciętnego cantryjczyka spory luksus!

Return to “Sugestie”