Terminatorzy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Eresan

Terminatorzy

Postby Eresan » Sat Apr 21, 2007 3:51 pm

Oczywiście nie chodzi mi ani o Schwarzenegera ani o żadnego innego Robokopa :)

Chodzi mi o możliwość nauczania oraz uczenia się (terminowania u kogoś). Gdyby na ten przykład pojawiły się przy projektach przyciski "ucz się" oraz "nauczaj", możnaby podczas wspólnej pracy z mistrzem danego fachu, szybciej podnosić swoje umiejętności w danej dziedzinie. Oczywiście muszą być jakieś koszty, tak więc mistrz ów nie dodawałby swoich procencików do tempa wytwarzania projektu lub na ten przykład najwyżej 50%. Do tego uczeń musiałby mieć umiejętność którą chce podszkolić na poziomie przeciętnym lub niższym.

Pozdrawiam.
domeq

Postby domeq » Sat Apr 21, 2007 3:57 pm

Do tego uczeń musiałby mieć umiejętność którą chce podszkolić na poziomie przeciętnym lub niższym.

A czemu nie na jeszcze nizszej? Wydaje sie mi, ze to wlasnie umiejetnosci amatorski-niezreczny powinny sie podnosic najszybciej, dzieki takiej nauce, a nie te umiejetnosci wyzsze.

Poza tym - czy zdajesz sobie sprawe, ze realizacja Twojego pomyslu rozpocznie nowa dziedzine zakladow? A konkretniej zakladow przyuczania zawodowego, czegos w rodzaju szkol :wink:
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Apr 21, 2007 4:04 pm

domeq wrote:
Do tego uczeń musiałby mieć umiejętność którą chce podszkolić na poziomie przeciętnym lub niższym.

A czemu nie na jeszcze nizszej? Wydaje sie mi, ze to wlasnie umiejetnosci amatorski-niezreczny powinny sie podnosic najszybciej, dzieki takiej nauce, a nie te umiejetnosci wyzsze.
źle przeczytałeś.
cantr się posypał
Eresan

Postby Eresan » Sat Apr 21, 2007 4:07 pm

domeq wrote:Poza tym - czy zdajesz sobie sprawe, ze realizacja Twojego pomyslu rozpocznie nowa dziedzine zakladow? A konkretniej zakladow przyuczania zawodowego, czegos w rodzaju szkol :wink:

Jest to jeden z powodów powstania pomysłu :) Ważne, jak dla mnie jest również to że za drobną opłatą :) można zostać tzw "człowiekiem renesansu" czyli dobrym w wielu dziedzinach a do tego podniesie to rangę postaci mających dużo umiejętności mistrzowskich. Sam mam postać z 8 "mistrzami" a praktycznie wykorzystuję 2-3 z tych umiejetności. Poza tym ile by to przyniosło ciekawych możliwości do odgrywania!

Co do pierwszej Twojej uwagi to racje ma in_vitro. Przeczytaj uważnie - przeciętny lub NIŻEJ. Tzn. nauczać można tylko DO poziomu "umiejętny" (czyli nauczani mogą być: niezręczni, amatorzy i przecietniacy). Wedłóg zasady że aby zostać mistrzem potrzeba już wielu lat doświadczenia.

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sat Apr 21, 2007 5:03 pm, edited 4 times in total.
Artur

Postby Artur » Sat Apr 21, 2007 4:47 pm

hehe, nawet mi sie podoba ten pomysl... i zeby jakos z treningiem walki tak robic... mistrz uczy, uczen slucha... genialne by to bylo :P
marshall

Postby marshall » Sat Apr 21, 2007 4:54 pm

Artur wrote:hehe, nawet mi sie podoba ten pomysl... i zeby jakos z treningiem walki tak robic... mistrz uczy, uczen slucha...

... i dostaje drewnianym mieczem po zadku ;) Ja nie mam zastrzeżeń co do pomysłu :)
\m/,
Laura_

Postby Laura_ » Sat Apr 21, 2007 5:04 pm

pieknie :-)
Arucard

Postby Arucard » Sat Apr 21, 2007 5:43 pm

Wspaniały pomysł :D ZA!ZA!ZA!
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Krzaczasty

Postby Krzaczasty » Fri Apr 27, 2007 5:04 pm

Mi się podoba :wink:
Wchodząc na ten link pomagasz chronić lasy! Kliknij i uratuj drzewa!
gawi

Postby gawi » Fri Apr 27, 2007 6:25 pm

w sumie pomysł jest dobry czy to nie stworzy nagle mase ludzi wszechstronnie umiejących wszystko?? dobre by to było jeszcze z ograniczeniem terminowania do jednej no maksymalnie dwóch dziedzin
Eresan

Postby Eresan » Fri Apr 27, 2007 9:04 pm

Niekoniecznie. To zalezy jak dużo przyśpieszy nauczanie proces... nauczania :) Jeśli o 25-40% to już będzie dużo a nie przyśpieszy aż tak bardzo w stosunku do tego co jest teraz. Poza tym trzeba takich nauczycieli znaleść i jeszcze zachęcić do nauczania ( nie wierzę by ktokolwiek chetnie odrywałby się od swoich zajęć byleby jakąś postać czegoś nauczyć). To że bogata osada może wynająć kilku "nauczycieli" by szkolić wszechstronnie jest pod względem możliwości tylko plusem całego pomysłu.

Pozdrawiam.
myszaq

Postby myszaq » Fri Apr 27, 2007 10:30 pm

za! :)
ActionMutante

Postby ActionMutante » Fri Apr 27, 2007 10:32 pm

Za.
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.

Return to “Sugestie”