Czas na telewizje

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

domeq

Czas na telewizje

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 8:26 am

Jesli mamy miec helikoptery i sterowce... to czemu nie telewizor?

Budowa skomplikowana i dosyc trudna, ale po opanowaniu technologii (dostepie do surowcow glownie) i zbudowaniu wszystkiego co potrzeba, mozna nawet zaczac bedzie produkcje seryjna. Odbiorniki przenosne oczywiscie, ale wazyc powinny dosc sporo (10kg?).

Nadajnik nieco bardziej skomplikowany, wymagajacy budowy wiezy nadawczej ze stali, budynku w ktorym bedzie aparatura, i tym podobne.. to juz nie bedzie przenosne.

Dzialanie:

Wlaczony odbiornik lezacy na ziemi co 5 cantryjskich minut wyswietla zmniejszona miniaturke obrazka na stronie zdarzen. Obrazki sa wysylane przez nadajnik - mozna ustawic tam kolejnosc ich wyswietlania, i tym podobne. Klikajac na miniaturke (dosc mala, mniejsza niz moj avatar na forum) uzyskujemy nowe okno w przegladarce, w ktorym pojawia sie przeslany obrazek.

Wady:

Juz jest male zainteresowanie radiem.. ciekawe, czy telewizja spotka sie z zainteresowaniem wiekszym?
Ograniczeniem moze byc glownie niechec do rysowania w cantr, powodowana brakiem umiejetnosci. Moze w oknie nadajnika rysujacy posiadac bedzie specjalne przyrzady do rysowania? ;)

Zalety:

To rozrywka i wieksze mozliwosci komunikacji.. bedzie to oczywiscie telewizja niema... ale przesylanie komiksow, albo obrazow z notatek stanie sie teraz mozliwe.
Avx

Postby Avx » Thu Mar 01, 2007 1:23 pm

Jestem na nie. Już lepiej, żeby się telefonami zajęli (radia w niektórych sytuacjach są niepraktyczne, ktoś może podsłuchiwać).

Telewizji nie potrzebujemy ! NIE w takiej formie, w jakiej ty to przewidujesz. Mógłbym zaakceptowac "telewizję" na podobnej zasadzie działania co radio, z tym, że możnaby swobodnie używać * i byłoby "widać" ubiór, wiek i imię (jeśli go znamy) nadającego. Takiej telewizji mówię - tak. Przesyłanie obrazków natomiast nie jest nikomu do niczego potrzebne.
Gap

Postby Gap » Thu Mar 01, 2007 1:36 pm

Radia są budowane i uzywane, główna wadą jest tu koniecznośc słuchania w budynku lub pojezdzie. Pracujacy na placu sobie nie posłuchają.
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 2:01 pm

Avx wrote:Przesyłanie obrazków natomiast nie jest nikomu do niczego potrzebne.

Tak samo jak uzywanie obrazkow w notatkach? ;)

Nawet nie wiesz jak silne oddzialywanie kulturano-propagandowe moze miec telewizja.

Zreszta.. uklad radio+naglosnienie na placu moze miec oddzialywanie rownie duze, jednak to nie taka sama magia jak obrazki z tajemniczego pudelka ;) :P
Elm0

Postby Elm0 » Thu Mar 01, 2007 4:30 pm

Nie. Jeśli już, to w takiej postaci jak Avx proponuje.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Maxthon

Postby Maxthon » Thu Mar 01, 2007 5:31 pm

Też jestem na NIE. Dużo bardziej potrzebne są głośniki, które będzie można zbudować na placu.
myszaq

Postby myszaq » Thu Mar 01, 2007 7:18 pm

nie. tak zdecydowanie nie.
Mattan

Postby Mattan » Thu Mar 01, 2007 8:14 pm

Głośniki, głośniki. :idea:
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 8:59 pm

Mattan wrote:Głośniki, głośniki. :idea:

To prawda.

Gdyby nie one, moze tego pomyslu nie byloby.
Eresan

Postby Eresan » Thu Mar 01, 2007 9:54 pm

Głośniki...

Pozdrawiam.
Kalsiver

Postby Kalsiver » Thu Mar 01, 2007 10:18 pm

Kamera !
Ogólnie jestem na NIE
Image
ActionMutante wrote:Ja tam nie musze sie to zadnego poziomu znizac... Czesto i gesto klne, wiec na forum nie udaje swietoszka i jak cos mnie wk***ia to o tym mowie...
Jegred

Postby Jegred » Sun Mar 04, 2007 9:05 pm

Telewizji mówie NIE, i zdecydowanie jestem za głośnikami
Gozer

Postby Gozer » Sun Mar 04, 2007 9:18 pm

Telewizorom powiedzmy głośne i wyraźne NIE
Image
Matix

Postby Matix » Mon Mar 05, 2007 6:24 am

Pomysł niezły, warty przemyślenia, ale do wprowadzenia nie wcześniej niż za kilka długich lat. Ogólnie na NIE.
http://www.matix.salon24.pl
domeq

Postby domeq » Mon Mar 05, 2007 8:04 am

Zapytam sie w nieco innej formie.

Gdyby zmienic nazwe telewizor na fax, albo telegraf - zasada dzialania taka sama jak przedstawiona przeze mnie. Spotka sie to z lepszym przyjeciem?

Bo byc moze niektorzy na samo slowo "telewizja" reaguja reakcja uczuleniowa, nie zastanawiajac sie w ogole nad sednem pomyslu.

Return to “Sugestie”