Drabina

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

NiKnight

Drabina

Postby NiKnight » Thu Feb 15, 2007 7:44 pm

Proponuję wprowadzić proste "urządzenie" jakim jest drabina. Zbudowana powinna być z drewna bądź tarcicy i dodatkowo z niewielką ilością żelaza (ale niekoniecznie).

Mogłaby być budowana oczywiście na zewnątrz i zwiększała by zdobywanie takich surowców jak jabłka, kokosy i banany. Ogólnie wszystkich, które mogą rosnąć na drzewach (lub tylko niektórych).

Sama drabina nie mogłaby być przemieszczana i tylko jedna osoba mogłaby z niej korzystać.

Co o tym sądzicie?
Ni Ni Ni Ni!
Matix

Postby Matix » Thu Feb 15, 2007 8:59 pm

Pomysł bardzo ciekawy! ZA!
http://www.matix.salon24.pl
Mattan

Postby Mattan » Thu Feb 15, 2007 11:45 pm

Fajny pomysł. Mogłaby działać jak jak taczka przy drogach.

Drabina - Ladder
Build requirements : objects:small log>2;wood>500;days:1;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:1,5 - (boost of package of fruit from trees)
Visible : yes
Decay rate per turn : ?
Decay rate usage : ?
Repair rate per day : ?
Weight : 750g

Drabina dwudzielna - Two-brave ladder
Build requirements : objects:small log>4,nail>4;raws:thin rope>50,wood>700,iron>50;days:3;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:2 - (boost of package of fruit from trees)
Visible : yes
Decay rate per turn : ?
Decay rate usage : ?
Repair rate per day : ?
Weight : 1330g

Tłumaczenia na angielski są z translatora więc w razie czego nie śmiać się ze mnie. :)

Owoce z drzew: banany - (bananas), jabłka - (apples), kokosy - (coconuts), papaje - (papayas), orzechy - (nuts).
Myślę że można by stosować też: eukaliptusowy olejek - (eucalyptus oil), kokony jedwabnika - (silk cocoons), wosk pszczeli - (beeswax)
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Feb 16, 2007 3:39 am

RD jest raczej przeciwne zwiększaniu ilości wyspecjalizowanych narzędzi. Za dużo ich jest, stosunkowo rzadko ich się używa.

Osobiście nie jestem przekonany co do słuszności takiego stanowiska, mówię tylko co bym usłyszał, gdybym wyjechał z propozycją implementacji czegoś takiego.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan

Postby Mattan » Fri Feb 16, 2007 8:34 am

Ta i w związku z tym robią specjalistyczną linię produkcyjną do produkcji samochodów oraz rozbierają samochody na części i kilka rodzai gwoździ.

Rusalek czy mi sie wydaje czy wróciłeś? :D
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Feb 16, 2007 5:32 pm

Mattan, chyba lepiej by drabina nie mogła być przenoszona. Bo ciężka i nieporęczna :wink:
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Sugestie”