Kilka sugestii ogolnych (transport, bron palna etc.)

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Pyroman

Kilka sugestii ogolnych (transport, bron palna etc.)

Postby Pyroman » Mon Feb 12, 2007 6:47 pm

Emm to mój pierwszy post więc nie wiem za bardzo od czego zacząć hmm może od tego że bardzo by się przydało jakoś zmodyfikować opcje search na forum bo niebardzo się spisuje.

Otóż mam kilka sugestii dotyczących transportu między innymi chodzi o środki przemieszczania się paliwo i silniki, ale równierz o używalność niektórych pojazdów naziemnych.

Więc w cantr brakuje bardzo szybkich jednostek do poruszania się hmm no jak dotąd nie przetestowałem wszystkich rozwiązań więc nie jestem pewny swojej racji, ale można by było wprowadzić 2 nowe pojazdy.

Formułę 1 /Gokart jak kto woli - 1 osobowy pojazd poruszający się TYLKO po autostradach z ogromną prędkością pozwalający w godzine dotrzeć do praktycznie każdej lokacji spalający masę i bardzo drogi w produkcji, mający bardzo małą ładowność

Samochód sportowy (jak narazie jest Mały samochód sportowy) 2 osobowy szybki samochód poruszający się TYLKO po szosach i autostradach i mający średnią ładowność.

Inna sprawa w transporcie to silnik i paliwo
Otóż silnik A i B to moim zdaniem niezabardzo dobry podział (ale już się tego niezmieni) Można by było wprowadzić modyfikacje silnika jak np zmniejszenie ilości spalanego paliwa (np przez dodanie jakiegś dopalacza)

I sama sprawa paliwa - silnik C(drogi w produkcji)mógł by spalać nieoczyszczone paliwo (oczywiście w przeliczeniu w większych ilościach niż oczyszczone) odrazu wydobytą ropę, gaz i nieoczyszczony biodiesel. Przyśpieszyło by to produkcje.
Chyba planują stworzenie maszyn latających (Helikopterów o ile dobrze się orientuje) mogli by używać do ich silników specjalnego paliwa lotniczego (oczyszczonego petrolu z jakimiś dodatkami)

Sprawa nieużyteczności niektórych maszyn
Głównie chodzi mi o traktory. Są poprostu nieopłacalne wielkie maszyny praktycznie do niczego. Można by dać możliwość doczepienia im jakiegoś sprzętu i działały by jak przenośne kombajny (tyle że do pracy zużywały by paliwo). Limuzyny mogły by np ukrywać ludzi którzy, są w środku, ale ci mogli by widzieć reszte (przyciemniane szyby).

Sprawa broni palnej
hmm otóż nie wiem ale z tego co widziałem chcecie zrobić z niej narzędzia natychmiastowej śmierci... emm czy wszystko z wami ok? i tak teraz gromada dobrze uzbrojonych 3-4 osób może spacyfikować kilku osobową wioskę nim powiedzą halo. Broń palna mogła by być (pistolet, karabin) była by łatwiejsza w produkcji od kuszy ale z ciężej dostępnych materiałów a jej skuteczność podobna by była do kuszy.

To chyba wszystko co mam na stan obecny do powiedzenia.. prosze o wypowiedzenie się troche na każdy poruszony temat, wiem że mogłem coś powtórzyć co jest na forum, ale nie mam cierpliwości szukania czegoś w aktualnej wyszukiwarce.
Susel

Postby Susel » Mon Feb 12, 2007 7:15 pm

Gokart - O ile sie orientuje normalnym motorem po autostradzie w 1 lub 2 tury dorzasz prawie wszedzie...

Samochod sportowy - Po co?

Paliwo - Silnik spalajacy nieoczyszczone paliwo? Chyba zartujesz! Po to jest mus "oczyszczania" paliwa, zeby nie bylo tak, ze wykopujesz sobie rope z ziemi i jedziesz!

Z tego co mi wiadomo nie planuja zadnych maszyn latajacych... Ale ostatnio jestem malo aktywny na forum wiec moge miec zle dane... (A jesli chodzi o cos co sie zwie silnikiem od helikotera to poprostu taki "relikt" ktory nie wiem skad sie wzial, ale nie ma zastosowania.)

Traktory... Eeee... z traktorami sie nie spotkalem szczerze mowiac, wiec nie bede sie wypowiadal...

Bron palna - z tego co sie orientuje NIE CHCEMY W OGOLE robic broni palnej!
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Susel

Postby Susel » Mon Feb 12, 2007 7:26 pm

Gokart - O ile sie orientuje normalnym motorem po autostradzie w 1 lub 2 tury dorzasz prawie wszedzie...

Samochod sportowy - Po co?

Paliwo - Silnik spalajacy nieoczyszczone paliwo? Chyba zartujesz! Po to jest mus "oczyszczania" paliwa, zeby nie bylo tak, ze wykopujesz sobie rope z ziemi i jedziesz!

Z tego co mi wiadomo nie planuja zadnych maszyn latajacych... Ale ostatnio jestem malo aktywny na forum wiec moge miec zle dane... (A jesli chodzi o cos co sie zwie silnikiem od helikotera to poprostu taki "relikt" ktory nie wiem skad sie wzial, ale nie ma zastosowania.)

Traktory... Eeee... z traktorami sie nie spotkalem szczerze mowiac, wiec nie bede sie wypowiadal...

Bron palna - z tego co sie orientuje NIE CHCEMY W OGOLE robic broni palnej!
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Feb 13, 2007 7:57 am

Gap

Postby Gap » Tue Feb 13, 2007 8:01 am

Pomysł z limuzyną mi się podoba. Co do reszty, popieram Susła.
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 13, 2007 8:44 am

Cantryjki traktor to duży samochód cieżarowy. To powinno się nazywać ciągnik siodłowy z przyczepą popularnie zwany tirem.
domeq

Postby domeq » Tue Feb 13, 2007 9:01 am

Mattan wrote:Cantryjki traktor to duży samochód cieżarowy. To powinno się nazywać ciągnik siodłowy z przyczepą popularnie zwany tirem.

Ja mam inny pomysl -

Do traktora doczepiamy przyczepe :wink:

Zwieksza sie pojemnosc, dziala tak samo jak dodatkowe siedzenie do motoru szosowego...

Kazda kolejna przyczepa zwieksza pojemnosc, zapotrzebowanie na paliwo, i zmniejsza predkosc. Uzyskamy wiec bardzo pojemny pojazd, jednak dosyc wolny. Maksymalna ilosc przyczep - ?
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Feb 14, 2007 10:00 am

Jak już chcecie szybkie przemieszczanie się to wprowadzić teleporty!

Niech wymagają kilograma rubinów, szmaragdów, diamentów, złota oraz srebra i umożliwają transfer tylko jednej osoby na dobe na odległość przeciętnego nadajnika radiowego :twisted:

A tak na serio, pojazdów naziemnych jest już wystarczająco dużo. I tak większość z pojazdów silnikowych to te najprostsze, jak cantryjczycy poznają inne to wtedy można wprowadzać następne (skutery, samochody na baterie słoneczne, lna gąsienicach itd...).

Ja tam bardziej bym się skupił przy usprawnieniach istniejących samochodów (różne silniki, skrzynie biegów, opony etc.) niż na dodawaniu nowych.
Ni Ni Ni Ni!
Obcy

Postby Obcy » Thu Feb 15, 2007 9:27 am

Nie chcę być upierdliwy, ale nie wyobrażam sobie jakby można wprowadzić Formułę 1 do Cantra :shock:
Przede wszystkim Formuła 1 jest to nazwa wyścigów w których startują samochody zwane bolidami. Także co najwyżej możnaby wprowadzić te bolidy.
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Feb 15, 2007 12:40 pm

Dla niektórych graczy argument "kompatybilności historycznej" nie istnieje. Zresztą on na prawde nie istnieje, bo mamy kościane dzidy obok samochodów i autostrad. Dlatego też bolidy mogłyby być, chociaż mi się to nie podoba za bardzo :wink:

Czekam tylko na propozycje wprowadzenia X-Wingów, Gwiezdnych Wrót i innych lightsaberów :twisted:
Ni Ni Ni Ni!
Pyroman

Postby Pyroman » Thu Feb 15, 2007 1:28 pm

tak Obcy chodziło mi o te bolidy..
Oktawian chyba wyraziłem się jasno co do opcji szukaj - no comment plz

emm ale co uważacie na temat dopalacza do silnika? to chyba było by przydatne silnik zużywał by mniej paliwa

Jak rzeczywiście powtórzyłem wszystkie zagadnienia uwzględnione w temacie to najmocniej przepraszam
Artur

Postby Artur » Thu Feb 15, 2007 1:30 pm

dopalacz do silnika, i wszystkie inne ulepszenia pojazdow to wedlug mnie swietny pomysl i juz kiedys o tym wspominalem, ale nie przyjelo sie :?
Pyroman

Postby Pyroman » Thu Feb 15, 2007 1:35 pm

oj to przepraszam, ale wtedy chyba jeszcze nie było wprowadzonego paliwa? Wiesz jak będzie się liczyło każdy gram paliwa bo nie będzie stać na nie ludzi to wtedy wrócą do tego pomysłu. Chociaż pewnie programiści zadbali o to by samochody początkowo mało spalały
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Thu Feb 15, 2007 2:16 pm

Nie.
Nie.
Nie.
Nie.
Nie.

Dzięki. * kłania sie paradnie *
Matix

Postby Matix » Fri Feb 16, 2007 10:20 am

JW. Podobne pomysły często się pojawiały na forum. Wystarczy poszukać. Poza tym jednogłośnie je odrzucono.
http://www.matix.salon24.pl

Return to “Sugestie”