Medale

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

AUTO

Medale

Postby AUTO » Fri Feb 09, 2007 11:25 am

Myślę, że warto byłoby dodać medale przypinane do piersi postaci. Robiłoby się je z żelaza, stali, złota czy srebr, mogłyby być przystrojone szlachetnymi kamieniami. Nosiłoby się je tak jak zwykłe ubrania i byłyby widoczne w opisie postaci. Możnaby je było zdejmować lub zdzierać z trupa tak jak ubrania.
Medale te miałyby wygrawerowany napis, który ustalałoby się przy zakładaniu projektu. napis nie mógłby być zbyt długi, np. do 30 znaków.
Wygladałoby to tak:

On ma na sobie:
ciepła czapka wykonana ze staranie oczyszczonego futra [zdejmij];
prosta koszula wykonana z plecionych trzcin specjalnego gatunku, otaczająca klatkę piersiową [zdejmij];
para skórzanych kozaków z wiązadłami ze skóry by móc je zapiąć dobrze wokół kostki. Sięgają one o dłoń nad kostkę i są grubsze przy pięcie dla lepszego podparcia [zdejmij];
srebrny medal ozdobiony diamentami z wygrawerowanym napisem: "Za zasługi dla Republiki" [zdejmij];[/b]
Artur

Re: Medale

Postby Artur » Fri Feb 09, 2007 12:10 pm

calkiem niegupie :wink:
Mattan

Postby Mattan » Fri Feb 09, 2007 12:32 pm

Podoba mi się.
Maxthon

Postby Maxthon » Fri Feb 09, 2007 12:58 pm

Świetny pomysł AUTO :!:
AUTO

Postby AUTO » Fri Feb 09, 2007 1:06 pm

^^^^

No, mnie też się podoba ;)
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Feb 09, 2007 1:23 pm

Podoba mi się! Jednak zaraz jacyś podupadli przedstawiciele rasy ludzkich pasożytów napisaliby sobie na medalach niecenzuralne słowa lub wyrażenia, które nie miałyby sensu! Tak oto stalibyśmy się świadkami medalomanii, każda postać miałaby po 5 medali a na każdym inny, niekoniecznie ciekawy lub wprawiający w zachwyt, napis! Istny armagedon. Chyba że napisy na medalu byłyby kontrolowane przez "siłe wyższą".
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Gulczak

Postby Gulczak » Fri Feb 09, 2007 1:24 pm

Podoba mi się! Jednak zaraz jacyś podupadli przedstawiciele rasy ludzkich pasożytów napisaliby sobie na medalach niecenzuralne słowa lub wyrażenia, które nie miałyby sensu! Tak oto stalibyśmy się świadkami medalomanii, każda postać miałaby po 5 medali a na każdym inny, niekoniecznie ciekawy lub wprawiający w zachwyt, napis! Istny armagedon. Chyba że napisy na medalu byłyby kontrolowane przez "siłe wyższą".
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Maxthon

Postby Maxthon » Fri Feb 09, 2007 1:43 pm

Dlaczego? Pojazdy też można samemu nazywać. Jeśli ktoś chce chodzić z medalem z głupkowatym napisem to jego sprawa :lol: . Wydaje mi się też rozsądne, że na raz będzie można mieć założony tylko jeden medal.
Matix

Postby Matix » Fri Feb 09, 2007 1:46 pm

Powtarzasz się gulczak... Z nazwami budynków też jest podobnie. Pozatym srebro, czy złoto, bądzi inne badziewia trudno dostać. Chyba, że wprowadzą drewniane lub kamienne. Za!

Gdyby wreszcie mnie wysłuchali i wprowadzili małe i duże, drewniane i kamienne obiekty oraz kamienne tablice... Ech marzenia...
http://www.matix.salon24.pl
domeq

Re: Medale

Postby domeq » Fri Feb 09, 2007 2:26 pm

AUTO wrote:Myślę, że warto byłoby dodać medale przypinane do piersi postaci. [...]
On ma na sobie: srebrny medal ozdobiony diamentami z wygrawerowanym napisem: "Za zasługi dla Republiki" [zdejmij];[/b]

+ Karteczki z imionami :)

No i wspomniane wyzej tablice.
Quijo

Postby Quijo » Fri Feb 09, 2007 2:33 pm

Mogła by być do ich zrobienia jakaś specjalna maszyna jak np. prasa do monet, wtedy by się unikało robienia medali przez byle kogo i robiły by je tylko jakieś większe miasta :) Lub po prostu potrzebna by była do ich zrobienia większa ilość narzedzi
http://www.gks-murcki.com
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Feb 09, 2007 2:51 pm

świetny pomysł.

ps. narvego zmienił sobie szyld
cantr się posypał
Eresan

Postby Eresan » Fri Feb 09, 2007 3:43 pm

Bardzo fajny pomyśł. Ino jeśli chodzi o tworzywo, nie dobry jest projekt z medalami z żelaza czy stali. Niech będą ze złota, srebra może niklu? Niech to będą przynajmniej dość trudne metale do zdobycia.

Pozdrawiam.
mocny92

Postby mocny92 » Fri Feb 09, 2007 4:04 pm

myślałem nawet o czymś takim, więc skoro ktoś już to ubrał w słowa, to jak najbardziej za... Żelazo i Stal także, bo nie każdy metal był ze złota nie? Wszechświat by zbankrutował...
Wszystko można co nie można - byle z lekka i z ostrożna!
Eresan

Postby Eresan » Fri Feb 09, 2007 4:36 pm

oto chodzi... nie każdy przecież musi nosić po 5 medali!

Pozdrawiam.

Return to “Sugestie”