Smierc;... czy to koniecznosc?
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Obcy
Smierc;... czy to koniecznosc?
Mam pomysł, który mam nadzieję spodoba się wielu osobom. Myślę, że wszyscy jestesmy bardzo przywiązani do naszych postaci i ich ewentualna śmierć bardzo nas dodtyka, co wielokrotnie było widać w wypowiedziach na forum.
Pomysł jest zaskakujący w swojej prostocie, a mianowicie polega on na tym, że postać, która odniosłaby obrażenia przekraczające 90% traciłaby przytomność i wszystkie jej rzeczy wypadałyby na ziemię. Możnaby ją też odrzeć z ubrania. Jednym słowem wyglądałaby jak trup.
Uzdrowienie tej postaci polegałoby na wykonaniu przez kogoś na niej projektu np. przy pomocy bandaży, mikstur lub jakiś narzędzi lekarskich.
Następnie postać mogłaby się normalnie leczyć.
Istniałyby również bronie "nieśmiercionośne". Mam tu na mysli, wszelkiego rodzaju pałki, maczugi itp., które miałyby właśnie na celu ogłuszenie wroga. Nie byłoby nimi możliwe zabicie postaci. Inne bronie umożliwiałyby rozwiązanie ostateczne...
Co o tym myślicie?
Pomysł jest zaskakujący w swojej prostocie, a mianowicie polega on na tym, że postać, która odniosłaby obrażenia przekraczające 90% traciłaby przytomność i wszystkie jej rzeczy wypadałyby na ziemię. Możnaby ją też odrzeć z ubrania. Jednym słowem wyglądałaby jak trup.
Uzdrowienie tej postaci polegałoby na wykonaniu przez kogoś na niej projektu np. przy pomocy bandaży, mikstur lub jakiś narzędzi lekarskich.
Następnie postać mogłaby się normalnie leczyć.
Istniałyby również bronie "nieśmiercionośne". Mam tu na mysli, wszelkiego rodzaju pałki, maczugi itp., które miałyby właśnie na celu ogłuszenie wroga. Nie byłoby nimi możliwe zabicie postaci. Inne bronie umożliwiałyby rozwiązanie ostateczne...
Co o tym myślicie?
-
- CzerwonyMag
- Averus Wolfmaster
-
- ushol
- Artur
- Mattan
- Artur
jezeli nadepnie cie slon i zostanie ci 10% zycia, to zdecydowanie przedmioty powinny wypasc
i powiedzmy ze szop dobija cie przegryzajac tetnice
pomysl jest dobry, bo np. ja swoim bandyta nie zabijalbym ludzi tylko ranil ponad 90% i zabieral co maja... a tak mam na koncie mnostwo zabojstw , a przecierz tak naprawde chodzi o zysk materialny a nie o liczbe kresek na toporze...

- ActionMutante
-
-
Artur wrote: a tak mam na koncie mnostwo zabojstw , a przecierz tak naprawde chodzi o zysk materialny a nie o liczbe kresek na toporze...
Napatocz się tylko na moje postacie anty-pirackie
To się skończy hulanie

A może by tak można było, zakradać się i przydusić od tyłu, by postać straciła przytomność, jak w tych grach 3D.

Ale tak.. no jakaś pałka do ogłuszania by sie przydała:
Gumowa pałaka: 500 gram gumy.
Czy jakaś linka do przyduszenia:
100 gram stali
200 gram gumy

ps a i straznicy mieliby lepszy sprzet. Tlukli by rozruszony tlum palkami
Last edited by Sasza on Wed Jan 17, 2007 1:16 pm, edited 1 time in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- CzerwonyMag
- Artur
CzerwonyMag wrote:Tylko weźcie pod uwagę, że ciężko będzie się wstrzelić z obrażeniami tak by zadać te 90% obrażeń i ludzie i tak w większości wypadków będą ginąćNo ale to nie jest problem przestępców
80% tez moze byc... albo 75%... w to juz latwo sie wstrzelic...
a gumowa palka to ekstra pomysl

topic o ogluszaniu juz byl, ale nie ma co za duzo kombinowac, mysle ze wypadanie przedmiotow po zadaniu ilustam% ran latwo wprowadzic, a postac budzila by sie po prostu z zalogowaniem sie na nia... czyli np. wale w leb kolesia, on pada, zabieram jego rzeczy, a on zaraz sie budzi i oddaje/bluzga/ucieka czy co tam innego ma ochote... proste i uzyteczne, bo ja mam lupy a koles zyje, o ile za nim nie pobiegne go dobic

- tehanu