Smierc;... czy to koniecznosc?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Obcy

Smierc;... czy to koniecznosc?

Postby Obcy » Tue Jan 16, 2007 12:16 pm

Mam pomysł, który mam nadzieję spodoba się wielu osobom. Myślę, że wszyscy jestesmy bardzo przywiązani do naszych postaci i ich ewentualna śmierć bardzo nas dodtyka, co wielokrotnie było widać w wypowiedziach na forum.

Pomysł jest zaskakujący w swojej prostocie, a mianowicie polega on na tym, że postać, która odniosłaby obrażenia przekraczające 90% traciłaby przytomność i wszystkie jej rzeczy wypadałyby na ziemię. Możnaby ją też odrzeć z ubrania. Jednym słowem wyglądałaby jak trup.

Uzdrowienie tej postaci polegałoby na wykonaniu przez kogoś na niej projektu np. przy pomocy bandaży, mikstur lub jakiś narzędzi lekarskich.
Następnie postać mogłaby się normalnie leczyć.

Istniałyby również bronie "nieśmiercionośne". Mam tu na mysli, wszelkiego rodzaju pałki, maczugi itp., które miałyby właśnie na celu ogłuszenie wroga. Nie byłoby nimi możliwe zabicie postaci. Inne bronie umożliwiałyby rozwiązanie ostateczne...

Co o tym myślicie?
Gap

Postby Gap » Tue Jan 16, 2007 12:33 pm

Tak, jeśli postać, która ma 90% dostawałaby 1% ran co godzinę. Jeśli nikt jej nie opatrzy w 10 godzin- umiera.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue Jan 16, 2007 12:37 pm

A wystarczy przewinąć trochę w dół...

Ogłuszanie było dłuuuugo omawiane tutaj: OGLUSZANIE
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Tue Jan 16, 2007 1:39 pm

Omawiane czy nie omawiane, powinno byc wprowadzone...
Gap

Postby Gap » Tue Jan 16, 2007 2:22 pm

A jak już jesteśmy przy śmierci, to łopata powinna przyspieszać grzebanie zwłok.
ushol

Postby ushol » Tue Jan 16, 2007 2:23 pm

A co robi jak nie przyspiesza?? Łopata przyspiesza bardzo grzebanie zwłok.
Image
Image
Federacja RP
Artur

Postby Artur » Wed Jan 17, 2007 6:56 am

ogluszanie nie koniecznie, ale 90% ran i wypadanie przedmiotow to dobry pomysl i powinno tak byc...
Mattan

Postby Mattan » Wed Jan 17, 2007 11:40 am

Artur wrote:ogluszanie nie koniecznie, ale 90% ran i wypadanie przedmiotow to dobry pomysl i powinno tak byc...

Czyli jak mnie nadepnie słoń parę razy to wypadnie mi tarcza i nawet szop mnie wykończy?
Artur

Postby Artur » Wed Jan 17, 2007 12:11 pm

jezeli nadepnie cie slon i zostanie ci 10% zycia, to zdecydowanie przedmioty powinny wypasc :D i powiedzmy ze szop dobija cie przegryzajac tetnice :wink: pomysl jest dobry, bo np. ja swoim bandyta nie zabijalbym ludzi tylko ranil ponad 90% i zabieral co maja... a tak mam na koncie mnostwo zabojstw , a przecierz tak naprawde chodzi o zysk materialny a nie o liczbe kresek na toporze...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Jan 17, 2007 12:26 pm

W sumie mi sie podoba...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Laura_

Postby Laura_ » Wed Jan 17, 2007 12:28 pm

zgadzam sie z arturem - powinny byc obie opcje, i ogluszanie i zabijanie.
Sasza

Postby Sasza » Wed Jan 17, 2007 12:53 pm

Artur wrote: a tak mam na koncie mnostwo zabojstw , a przecierz tak naprawde chodzi o zysk materialny a nie o liczbe kresek na toporze...

Napatocz się tylko na moje postacie anty-pirackie
To się skończy hulanie
8)

A może by tak można było, zakradać się i przydusić od tyłu, by postać straciła przytomność, jak w tych grach 3D. :lol:

Ale tak.. no jakaś pałka do ogłuszania by sie przydała:
Gumowa pałaka: 500 gram gumy.

Czy jakaś linka do przyduszenia:
100 gram stali
200 gram gumy

8)

ps a i straznicy mieliby lepszy sprzet. Tlukli by rozruszony tlum palkami
Last edited by Sasza on Wed Jan 17, 2007 1:16 pm, edited 1 time in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Wed Jan 17, 2007 1:13 pm

Tylko weźcie pod uwagę, że ciężko będzie się wstrzelić z obrażeniami tak by zadać te 90% obrażeń i ludzie i tak w większości wypadków będą ginąć ;) No ale to nie jest problem przestępców :P
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Artur

Postby Artur » Wed Jan 17, 2007 1:33 pm

CzerwonyMag wrote:Tylko weźcie pod uwagę, że ciężko będzie się wstrzelić z obrażeniami tak by zadać te 90% obrażeń i ludzie i tak w większości wypadków będą ginąć ;) No ale to nie jest problem przestępców :P

80% tez moze byc... albo 75%... w to juz latwo sie wstrzelic...

a gumowa palka to ekstra pomysl :twisted:

topic o ogluszaniu juz byl, ale nie ma co za duzo kombinowac, mysle ze wypadanie przedmiotow po zadaniu ilustam% ran latwo wprowadzic, a postac budzila by sie po prostu z zalogowaniem sie na nia... czyli np. wale w leb kolesia, on pada, zabieram jego rzeczy, a on zaraz sie budzi i oddaje/bluzga/ucieka czy co tam innego ma ochote... proste i uzyteczne, bo ja mam lupy a koles zyje, o ile za nim nie pobiegne go dobic :P mozna by tez tak ze spiacymi dlugo w miescie i przetrzymujacymi przedmioty... najwyzej pozniej by sie ich przepraszalo jakby sie obudzili, nie trzeba by ich zabijac w pilnych sprawach :P
tehanu

Postby tehanu » Wed Jan 17, 2007 1:47 pm

ja już się wypowiadałam w tamtym topicu ale mogę też i tutaj ;)

jestem jak najbardziej ZA ogłuszaniem i traceniem przedmiotów.. gdyby ta opcja została wprowadzona wcześniej może i w Zaciszu potoczyłoby się inaczej.. :roll:

Return to “Sugestie”