Umiejetnosci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Averus Wolfmaster

Umiejetnosci

Postby Averus Wolfmaster » Fri Dec 15, 2006 8:16 pm

Zdarza się, że ludzie piszą umiejetnosci swoje na karteczkach. Zauwazylem, ze są one dosc... Monotonne. W kazdej osadzie jest pare mistrzów w tym, tym i tamtym, ale to nic nadzwyczajnego, nikt nie bedzie podziwiał twoich zdolnosci. Tak sobie myslalem ( chyba tego nie ma ), czy byłoby trudno wprowadzić jeszcze jeden szczebel umiejetnosci? Taki unikalny dar, który otrzyma tylko jedna na 100 postaci? Dar dzieki ktoremu zdobedzie slawe i bogactwo? Dzieki ktoremu osady beda ubiegaly sie o jego wzgledy, a do jego warsztatu beda ustawiac sie kolejki? Przy takim skillu, nazwijmy go legendarnym 'naprzykładowo' bron byłaby lepsza, zywnosc pozywniejsza, narzedzia trwalsze... Rozumiecie ideę?

Oczywiscie zaraz posypałyby sie pytania o sprawiedliwosc, ale czy zycie jest fair? :P
robin_waw

Postby robin_waw » Fri Dec 15, 2006 8:38 pm

Było czy tak trudno jest użyć opcji serach.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Fri Dec 15, 2006 8:59 pm

Kiedy wpisałem to w wyszukiwarce to wyskoczyły mi dwa tuziny tematów. Tak czy owak przepraszam i jak nikt nie ma nic do powiedzenia to mozna to wywalić.

Postby Gender » Fri Dec 15, 2006 11:44 pm

Chyba pozostaje nam to RP'ic...
Latwiej stworzyc legende w Cantr, niz przepchnac cos przez sugestie ;)
Let everyone go to his private shelter. Empty the streets. There to find the city of the dead. Let the blessing of the Bomb Almighty and the fellowship of the Holy Fallout descend on us all, this day and forever more.
Artur

Postby Artur » Sat Dec 16, 2006 7:29 am

mowilem juz wczesniej ze to dobry pomysl to powiem i teraz... powinno cos takiego byc, i wcale sie nie obraze jak zadna z moich postaci arcymistrzem nie bedzie...
Mattan

Postby Mattan » Sat Dec 16, 2006 7:50 am

To że wpada na to dużo ludzi raczej dowodzi naturalnej potrzeby takich umiejętności. Ja oczywiście jestem za ale z umiarem czyli nieliczne jednostki są szczególnie uzdolnione.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Dec 16, 2006 10:14 am

Pomysł średni wiemy przecież że umiejętność mistrzowska jest zróżnicowana. I można ją jeszcze podszlifować. Może lepiej zrobić tak, że gdy podzlifujemy się do maksymalnego poziomu stopnia"mistrzowskiego" to zmieni się nazwa na "perfekcjonistę".
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Sat Dec 16, 2006 11:12 am

OktawiaN :) wrote:Pomysł średni wiemy przecież że umiejętność mistrzowska jest zróżnicowana. I można ją jeszcze podszlifować. Może lepiej zrobić tak, że gdy podzlifujemy się do maksymalnego poziomu stopnia"mistrzowskiego" to zmieni się nazwa na "perfekcjonistę".

To i tak za mało, po prostu sa ludzie, którzy rodzą się z mieczem w reku ( na przykładzie walki ). A, ilość ludzi specjalnie uzdolnionych nie ma znaczenia, to juz trzeba by zostawic tym z góry. Tak czy owak, to by przeciez strasznie urozmaiciło i urealistyczniło rozgrywkę. I ja też bym sie nie obrazil za brak czempiona w moich szeregach. Przy tym, przy wprowadzeniu trzeba by jeszcze rozlosować dary wsrod istniejacych... To na pewno strasznie dużo problemów, ale pomysł jest według mnie świetny.
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sat Dec 16, 2006 3:34 pm

O tak to bardzo dobry pomysł i mnie też się podoba ja jestem za tym, i nie widze jakiś przeciwwskazań.
Ale nie mogło by być tak, że ktoś się szkoli do tego poziomu tylko to musi być wrodzone i nie do zmienienia...
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Dec 16, 2006 4:03 pm

Jestem ZA! Tylko uważam, że 1 na 100 postaci to zbyt dużo byłoby legend... Jedna postać na 1000 urodzeń! to by było coś!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sat Dec 16, 2006 4:07 pm

OoOooo to by była legenda.....
I to bardzo rzadka ;]
matt_

Postby matt_ » Sat Dec 16, 2006 4:21 pm

ja uwazam,ze to bylby dobry pomysl...arcymistrz,ale jeden na naprawde duzo :lol: na tysiac to i tak by za duzo jeszcze bylo...jak legenda to tak by przez lata o tym opowiadli...jeden na 10000? :twisted:
Artur

Postby Artur » Sat Dec 16, 2006 4:25 pm

matt_666 wrote:ja uwazam,ze to bylby dobry pomysl...arcymistrz,ale jeden na naprawde duzo :lol: na tysiac to i tak by za duzo jeszcze bylo...jak legenda to tak by przez lata o tym opowiadli...jeden na 10000? :twisted:

i ten jeden na picsettysiecy bedzie arcymistrzem w Rybolostwie albo Grabarstwie, albo w czyms innym niepotrzebnym :lol:
Susel

Postby Susel » Sat Dec 16, 2006 4:27 pm

No dobra, ale zakladajac, ze w calej poskiej strefie jest troche ponad 3000... To zescie chyba zwariowali... 1 na 500, pasuje? :) (Ja rozumiem, ze wy zartujecie, ale no bez przesady. :wink: )
Last edited by Susel on Sat Dec 16, 2006 4:29 pm, edited 1 time in total.
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Kalsiver

Postby Kalsiver » Sat Dec 16, 2006 4:27 pm

te te te !
tylko mi nie z tak wielkimi liczbami ! 1 na 1000 to jest dobre większe to możesz nie dożyć tego...
najlepsze by było jak jakiś nowy robi sobie postać ma arcymistrza i umiera bo mu się postać nieudała to by była komedia całkowitego arcymistrza !

Return to “Sugestie”