Wazace notatki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

AUTO

Wazace notatki

Postby AUTO » Mon Sep 18, 2006 8:26 pm

Można się zdenerwować kiedy jakaś postać, która umiera zostawia po sobie tony notatek na ziemi, które trzeba uporządkować. W dodatku często jest to kilka kopii jednej i tej samej notatki. Może mój pomysł nieco ograniczy ten nieporządek w inwentarzu wielu postaci.

Drugi powód, dla którego wysuwam tą propozycję, to po prostu urealnienie gry. Notatki ważą zapewne niewiele ale jednak ważą i zajmują miejsce.

Oto co proponuję
Każda notatka ważyłaby np. 2 gram, co wliczałoby się do możliwości udźwigowych postaci. Koperta natomiast ważyłaby np. 4 gramy, ale za to schowana w nią notatka ważyłaby już tylko jeden gram. Spytacie dlaczego skoro noatatka luzem i w kopercie waży tyle samo. Ja jednak pojemnośc plecaka widzę bardziej własnie w pojemności, a nie w wadze, a wiadomo, że uporządkowane notatki w kopercie zajmują mniej miejsca w plecaku niż porozrzucane byle jak po jego wnetrzu.

Oczywiście podane liczby: 2, 4 i 1 gram to tylko przykład, sama waga jest jak najbardziej do dyskusji, chodziło mi tylko o podanoie stosunku wagi notatki do koperty i do starannie schgowanej w kopertę notatki.
Promujmy porządek w notatkach :)

Przy okazji, przydałoby się też wprowadzić wagę ubrań (jeśli ważą to nie wiedziałem).
Last edited by AUTO on Mon Sep 18, 2006 8:32 pm, edited 1 time in total.
Forien

Postby Forien » Mon Sep 18, 2006 8:30 pm

ubrania chyba waza... a notatki przydałoby się też móc spalać w ognisku :twisted:

pomysł super
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Sep 18, 2006 9:47 pm

Uwazam, jako zagorzaly fan naszego obecnrgo ministra edukacji, ze skutecznym sposobem na promowanie porzadku w notaatkach, jest kara. Ostrzegajmy 3 razy... a jesli delikwent sie nie podporzadkowuje to RD czy tam ProgD podaje nam namiary na dewianta i my go wieszamy.
:)
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Mon Sep 18, 2006 10:07 pm

ciezkie notatki? jestem na nie, to zupelnie niepotrzebne i sprawi wiecej problemow nie rozwiazujac zadnego istniejacego, da jeszcze wiecej okazji do naduzyc (masa bioraca sie znikad, zapychanie kieszeni itp)
niszczenie notatek? niemozliwe, ich niezniszczalnosc jest faktem i to nie ma szans sie zmienic od zawsze, nie ze wzgledow technicznych ale z zalozenia tworcow

Mi by do szczescia wystarczyla opcja "usun wielokrotne notki", ktora by potrafila automatycznie sprawdzic czy w ekwipunku sa powtarzajace sie notatki i ktora z dowolnej liczby takich samych notatek zostawialaby tylko jedna z nich. To by latwo rozwiazalo sprawe nadmiaru ogolnie dostepnych notek, map itp. Oraz notebomb, czyli gdy ktos narobi dziesiatki kopii. Dodatkowo, bylby to sposob na "usuwanie" notatek z gry, ale zadne informacje by nie znikaly. Acha, dodam ze w tym pomysle daloby sie usuwac edytowalne notki, wystarczyloby je wyczyscic i ta opcja moglaby calkiem puste notki kasowac. Sam nie wiem czy to dobry pomysl czy nie.

Ale te tak zwane "niewielokrotne notki" jak dla mnie sa sensowniejsze niz "ciezkie notki" lub "latwopalne notki"
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
myszaq

Postby myszaq » Tue Sep 19, 2006 12:45 am

jestem sklonny przychylic sie do pomyslu cantryjczyka.
marol

Postby marol » Tue Sep 19, 2006 7:14 am

Powiem jedynie, że w kwestii niezniszczalności notatek następuje zwrot...
(SRVPRC)
Image
myszaq

Postby myszaq » Tue Sep 19, 2006 3:06 pm

o zgrozo, co zrobiliscie josowi? :P a jakos konkretniej, marol?
Elm0

Postby Elm0 » Tue Sep 19, 2006 3:10 pm

Baza danych przestała wyrabiać czy co? :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Sasza

Postby Sasza » Tue Sep 19, 2006 7:33 pm

No i wszelkie dowody morderstw i innych działań cantryjczyków zostaną zniszczone :?
Szkoda... :?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
AUTO

Postby AUTO » Wed Sep 20, 2006 9:31 am

Ale moim zdaniem niszczenie nieedytowalnych notatek powinno być projektem do którego potrzebna byłaby jakaś niszczarka albo przynajmniej ognisko
ushol

Postby ushol » Wed Sep 20, 2006 10:19 am

Szczerz powwiediwszy nie wiem, czy to jestt taki dbry pomysł... co prawda natłok notatek czasami trochę dnerwuje, ale niszczenie może meć duże konsekwencje 9nie jestem w stanie powiedieć czy pozytywne czy też negaatywne)
Image
Image
Federacja RP
Artur

Postby Artur » Wed Sep 20, 2006 10:27 am

koperty w miare spelniaja swoje zadanie jako kosze na smieci, i jak tak sobie mysle ze kiedys ktos ubije moja zla postac , znajdzie dziennik pisany od poczatku mojego grania w cantr i zamiast czytac zniszczy go, to jestem na nie dla tego durnego pomyslu :)
Loc

Postby Loc » Wed Sep 20, 2006 10:29 am

Calkowicie przeciw... zostana zatracone notatki o kore kiedys sie wojny prowadzilo...
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Sasza

Postby Sasza » Wed Sep 20, 2006 10:35 am

Marol mówił, że już powstaje coś, że będziemy mogli niszczyć notki, więc niema co już się sprzeciwiać..
Ale jeżeli będzie można niszczyć notatki to mogłoby to być urządzenie, które wymagało, by wiele stali, żelaza, gumy.. I tylko duże miasta, by takie w ten sposób mieli, a one z pewnością selekcje notatek, by prowadzili..
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
ushol

Postby ushol » Wed Sep 20, 2006 10:36 am

Artur wrote:koperty w miare spelniaja swoje zadanie jako kosze na smieci, i jak tak sobie mysle ze kiedys ktos ubije moja zla postac , znajdzie dziennik pisany od poczatku mojego grania w cantr i zamiast czytac zniszczy go, to jestem na nie dla tego durnego pomyslu :)

Mam cos podobnego w swoih obawach... (właściwie coś identycznego, ale lubię być uważany za bardziej indywidyalnego i oryginlnego :D :twisted: )
Image

Image

Federacja RP

Return to “Sugestie”