Rozne sadzonki
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Elkarish
Rozne sadzonki
Otóż.. jak narazie można a raczej "można" jedynie uprawiać zioła w ogródku... ale powinna być też możliwość uprawy marchewek, kartofli, ryżu, etc. tyle że w mniejszych ilościach niż normalnie np używamy 50g marchewki i otrzymujemy 600g marchewki.. projekt trwa 1 dzień.. niby nic takiego super.. ale bardzo przyda się w lokacjach gdzie jest tylko drewno albo kamień... albo inne lokacje bez jedzenia a zwierzęta hm.. zostały zjedzone..
Sadzonki drzew.. można by równierz było robić sadzonki drzew... są w Cantr okolice gdzie po drewno trzeba iść na piechotę więcej niż 1 rok..po zwykłe drewno. Więc takie coś bardzo by się przydało... np wkładamy 50g drewna (jako nasion - szyszek hehehe) i wyjmujemy po ROKU(drzewa to nie warzywa muszą dłużej rosnąć) np 1kg drewna... - mało ale zawsze coś np można dzięki temu wykonać zwykły kamienny młotek który może być bardzo potrzebny
Uważam, że dzięki tym pomysłom osady stały by się bardziej wydajne, ale tylko we własnym zakresie.... co o nich sądzicie?
Sadzonki drzew.. można by równierz było robić sadzonki drzew... są w Cantr okolice gdzie po drewno trzeba iść na piechotę więcej niż 1 rok..po zwykłe drewno. Więc takie coś bardzo by się przydało... np wkładamy 50g drewna (jako nasion - szyszek hehehe) i wyjmujemy po ROKU(drzewa to nie warzywa muszą dłużej rosnąć) np 1kg drewna... - mało ale zawsze coś np można dzięki temu wykonać zwykły kamienny młotek który może być bardzo potrzebny
Uważam, że dzięki tym pomysłom osady stały by się bardziej wydajne, ale tylko we własnym zakresie.... co o nich sądzicie?
- Rusalka
- Elkarish
- Agent 0007
- ActionMutante
- Rusalka
Elkarish wrote:nie o ile można by było mieć tylko 1 ogródek danego typu na osadę:)
Dalej uważam, żeby cały świat sszlag trafił. Na dzień dzisiejszy ludzie mało handlują a to by ten brak interakcji jeszcze pogłębiło.
NIE!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Elkarish
A JA MOWIE TAK TAK TAK (3xTAK) to nie zaburzy gospodarki.. bo co może dać 600g marchewki na 10 osobową osadę... nic.. po dłuższym czasie nawet nie będzie się kożystać z ogródka... co do budowy różnych rzeczy.. też lepiej pojechać niż zrobić sadzonke z drzewami.. bo po co ktoś będzie sadził drzewo by uzyskać 1kg drewna na rok.. jeżeli może sobie pójść wziąć siekiere i narąbać 12kg?? są to nieporównywalne wielkości.. więc nie ma się czego obawiać... zresztą kto będzie chciał się babrać w ogródkach?? tylko jacyś napaleńcy reszta będzie chciała ruszyć w świat.. to też trzeba wziąć pod uwagę.. a sama koncepcja poprostu niesie ze sobą nowe możliwości... i tyle... np w miejscach gdzie jest jedzenia będzie się uprawiało bardziej wydajne a potem jeszcze przetważało by było wydajnijsze.... można znaleźć wiele zastosować ale przeważnie dla 1-2 osób a nie całej osady.. WPŁYW NA GOSPODARKE POMYSŁU = 0.1% i tyle..
- OktawiaN :)
- w.w.g.d.w
Albo doniczka
Problem tylko w tym czy roslinki w Cantrze potrzebuja swiatla bo w normalnym budynku swiatla nijak nie ma(klania sie pomysl z oknami lub budynkami otwartymi itp.).
Bziur to nie jest zly pomysl tylko ja bym ograniczyl sie tylko do ziol i ewentualnie leczniczych roslinek(konopie
),co do zwyklego jedzenia to na pewno jest tyle roznych mozliwosci ze ludki wytrzymaja bez tego a ziola sa bardzo trudno dostepne(zreszta jeszcze nie rozgryzlem tych ogrodkow co juz sa,nie mialem okazjii).

Problem tylko w tym czy roslinki w Cantrze potrzebuja swiatla bo w normalnym budynku swiatla nijak nie ma(klania sie pomysl z oknami lub budynkami otwartymi itp.).
Bziur to nie jest zly pomysl tylko ja bym ograniczyl sie tylko do ziol i ewentualnie leczniczych roslinek(konopie

Last edited by w.w.g.d.w on Mon Aug 14, 2006 2:36 pm, edited 2 times in total.
- Bziur
Pomysł ogródka tak ogólnie był już poruszany. W zasadzie kilka razy w różnych postaciach.
Jestem przeciw i tak w każdej lokacji - szczególnie przy tych nowych wyspach - jest moim zdaniem za dużo surowców. Wkurza mnie na przykład kiedy w jednej lokacji jest szpinak, ziemniaki, marchew i ryż. Ponadto nie ma sensu ratować tych lokacji. w momencie gdy niema jedzenia, najlepiej poczekać na przyrost liczby zwierząt i odrzywiać się wędzonym mięsem. A jeszcze lepszym pomysłem jest przyczynić się do rozwoju handlu w cantr. (Ogródki ziołowe to też zły pomysł)
Jestem przeciw i tak w każdej lokacji - szczególnie przy tych nowych wyspach - jest moim zdaniem za dużo surowców. Wkurza mnie na przykład kiedy w jednej lokacji jest szpinak, ziemniaki, marchew i ryż. Ponadto nie ma sensu ratować tych lokacji. w momencie gdy niema jedzenia, najlepiej poczekać na przyrost liczby zwierząt i odrzywiać się wędzonym mięsem. A jeszcze lepszym pomysłem jest przyczynić się do rozwoju handlu w cantr. (Ogródki ziołowe to też zły pomysł)

- Artur
-
- Susel
- Agent 0007
ZADAM UWOLNIENIA LATARNI SPOD WLADZY TYRANOW!!!!!!! WOLNOSC DLA LATARNI MORSKICH!!! WOLNOSC DLA PRZEWODNIKOW ZAGUBIONYCH!!! i innych podobnych ciekawych nazw...
nIECH ZYJE WOLNOSC... WOLNOSC I SWOBODA...NIECH ZYJE ZABAWA... I DZIEWCZYNA MLODA...
NANANA NA NA NA NANA NANANA NA NA NANA... *nuci sobie*
nIECH ZYJE WOLNOSC... WOLNOSC I SWOBODA...NIECH ZYJE ZABAWA... I DZIEWCZYNA MLODA...
NANANA NA NA NA NANA NANANA NA NA NANA... *nuci sobie*