okno strajks bak!

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy jestes za wprowadzeniem okien?

tak
56
93%
nie
4
7%

Total votes: 60
in vitro...

okno strajks bak!

Postby in vitro... » Sat Aug 12, 2006 10:52 pm

budynki dzielą społeczność na tych w środku i tych na zewnątrz. myślałem o wstawieniu okna do budynku. działałby on tak jak pojazd (nie licząc poruszania się xD ), czyli słychać ze środka ludzi za zewnątrz, ale nie widać co robią. okna powinno być można zamykać. myślałem też o wchodzeniu przez okno, ale to za bardzo zmieniłoby grę (masowe ucieczki z więzień, hehe)
Last edited by in vitro... on Wed Aug 30, 2006 9:59 pm, edited 3 times in total.
cantr się posypał
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 12, 2006 11:02 pm

Jestem gorącym zwolennikiem wprowadzenia okien, w budynkach jest często strasznie nudno.
Maxthon

Postby Maxthon » Sat Aug 12, 2006 11:40 pm

Też jestem ZA. Powinna być możliwość zamontowania w budynku otwieranego okna, przez które nie da się przejść, ale słychać co dzieje sie na zewnątrz.
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 11:51 pm

Elegancko jeżeli będzie można je zamykać
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Elkarish

Postby Elkarish » Sun Aug 13, 2006 7:30 am

hmmm genialny pomysł ale ja bym raczej proponował coś w stylu kiosku mamy okienko ktoś przy nim staje i np sprzedaje jakieś produkty.. fajnie by było bo niemożna by było go zaatakować i w końcu sprzedawca nie obawiał by się frustracji klienta zbyt wysoką ceną... ale okna jako okna wymienione wyżej też by się przydały... moim zdaniem powinno być widać co jest za nimi jak się do nich podejdzie.. by nie było widać trzeba zamontować żaluzje albo firanki.. hmm a tak można by było zobaczyć jakie produkty są w danym sklepie :D i w końcu sprzedawcy nie chodzili by po osadach tylko siedzieli w miejscu
kemesO

Postby kemesO » Sun Aug 13, 2006 7:33 am

jak się uprzesz, to dowolny pojazd stojący w osadzie może pełnić rolę takiego "kiosku" z tą różnicą, że ofertę może Ci podać w notatce właściciel lub, jeśli będzie miły, wpuści Cię do środka

poza tym widać, że jeszcze mało znasz świat Cantr, bo istnieją sklepy, ba, nawet całe bazary :D
Elkarish

Postby Elkarish » Sun Aug 13, 2006 7:36 am

ciekawe .. ja się nie spotkałem to ile tych bazarów? 2 czy 3? na osobne sklepy to czasem trafiałem .. ale przeważnie nikogo nie było.. czyżby ktoś wziął sprzęt siłą??:D
Pozatym okna by wszystko usprawniły
kemesO

Postby kemesO » Sun Aug 13, 2006 7:55 am

powiem tylko jedno słowo kluczowe:rynek :D jest nawet szkic, całkiem ładny zresztą :wink:
Artur

Postby Artur » Sun Aug 13, 2006 8:59 am

jestem za oknami, ale lepiej zeby nie dalo sie przez nie wychodzic...
kemesO

Postby kemesO » Sun Aug 13, 2006 9:24 am

w sumie, to okna mogłyby mieć funkcję "zobacz", która umożliwiałaby podejrzenie czegoś, co jest w środku (działałoby to tak, jakbyśmy byli w środku z tym, że nie moglibyśmy niczego podnieść i użyć, a tylko rozmawiać z kimś w środku i upuścić albo podawać coś komuś do środka)

człowiek w środku również miałby funkcję "zobacz" przy oknie i mógłby robić to samo, co w/w przykładzie

możnaby podawać notatki, rzeczy i surowce przez okno w dwie strony

nie możnaby przechodzić przez to okno, ani go zamykać w żaden sposób (bo i po co)

jeśli pomieszczenie ma okno, wtedy słyszymy rozmowy na zewnątrz (analogicznie ludzie na zewnątrz słyszą rozmowy w środku), ale tylko prowadzone na głos--->nie widzimy, że ktoś do kogoś szepcze, nie widzimy, że wykonuje projekty, używa surowce na projekty, podnosi coś lub upuszcza...nie jestem pewien jak by to mogło być z atakowaniem

jeśli chcemy wszystko widzieć i słyszeć - używamy funkcji "zobacz"
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sun Aug 13, 2006 9:31 am

O i po wersji kemesO moge powiedziec, ze w calosci popieram pomysl...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
AUTO

Postby AUTO » Sun Aug 13, 2006 9:34 am

Okno powinno być jak najmniej skomplikowane. Jak jest otwarte to jest tak jak ze statkami, a jak zamknięte to tak jak w budynkach bez okna. Nawet przez otwarte okno nie można wyjść ani atakować (załóżmy, że okna w Cantr będą niewielkie).
Sasza

Postby Sasza » Sun Aug 13, 2006 9:36 am

kemesO-A więc niewszędzie okna by montowali...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
kemesO

Postby kemesO » Sun Aug 13, 2006 9:43 am

dlaczego nie wszędzie? a poza tym, przecież jeśli nie chcesz, to nie musisz budować okna - proste :D

skrobnąłem już do Angoli ---> http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 584#197584

heh, było :wink:
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Aug 13, 2006 11:47 am

Ja bym byl raczej za wprowadzeniem budynkow, ktore w samej swojej naturze bylyby 'otwarte'

1. Wiata - kazdy wie co to wiata - przykrycie, chroniace w pewnym stopniu od czynnikow atmosferycznych, moim zdaniem wystarczajaca bylaby na kuznie (nie moznaby montowac zamka, reszta jak na okretach)

2. Palisada - ogrodzony kawalek terenu, zamkniety na zyczenie, slychac to co na zewnatrz ale nie pelni funkcji budynku (w zasadzie tylko funkcja ochronna)

3. Atrium - pomieszczenie niezadaszone - moze stac swobodnie, lub byc dobudowka do jakiegos budynku (wybieg w wiezieniu?:) )

A tak poza tym to uwazam, ze najprostszym rozwiazaniem, nie wymagajacym zadnych okien, bylaby mozliwosc otwarcia lub zamkniecia drzwi do budynku, i nie mam na mysli zamka oczywiscie. Drzwi otwarte - slychac - zamkniete - nie slychac. Proste
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”