Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Artur

Postby Artur » Mon Nov 27, 2006 12:10 pm

ushol wrote:od jakiegoś czasu inwentarz jest podzielony na notatki, narzedzi i srurowce w tym takze polprodukty, klucze, monety i wszystko... nie ułatwia ci to sprawy?

niby ulatwia ale trzeba klikac we wszystkie przyciski zeby sprawdzic stan posiadania... a jak mam ustawione na pokaz wszystko to wyswietla mi noz i srobokret ponad kluczami... wkurza mnie to strasznie...
Rydygier

Postby Rydygier » Wed Nov 29, 2006 9:38 am

A gdyby tak dodać możliwość kopiowania kopert wraz z całą zawartością? W pewnych sytuacjach byłoby to przydatne...
Hal

Postby Hal » Wed Nov 29, 2006 2:06 pm

Rydygier wrote:A gdyby tak dodać możliwość kopiowania kopert wraz z całą zawartością? W pewnych sytuacjach byłoby to przydatne...

Tez o tym myslalem, oprocz tego mozliwosc kopiowania wybranych notatek bez wyciagania ich z koperty. Dobrze by tez bylo gdyby mozna bylo kopiowac koperty z ich zawartoscia wprost z ziemi tak jak obecnie mozna kopiowac notatki.

Przydaloby sie to szczegolnie w duzych miastach gdzie czesto pmozna znalezc koperte z mapami. Aby skopiowac te mapy trzeba podniesc koperte wyciagnac notatki, kazda oddzielnie skopiowac a potem oryginaly znowu scjowac do koperty i odlozyc je na ziemie. Problem w tym, ze oryginaly mieszaja sie z kopia i powstaje balagan.
Dlatego czesciej mlody gracz po prostu wezmie sobie cala koperte bo mu sie nie bedzie chcialo lub nie bedzie chcialo tego wszystkiego robic.

Ja gram od dawna i tez mie sie nie chce bo za duzo z tym roboty.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
AUTO

Postby AUTO » Wed Nov 29, 2006 5:31 pm

A co powiecie na dodanie ikonki "wyjście na plac"?
Jej naciśnięcie powodowałoby, że możnaby wyjść od razu na plac z każdego pomieszczenia np:

1111:11 Opuszczasz "Port" wchodząc do "Vlotryan"

1111:11 Opuszczasz "Galeon" wchodząc do "Port"

1111:11 Opuszczasz "Slup" wchodząc do "Galeon"

1111:11 Opuszczasz "Łódka" wchodząc do "Slup"

I to wszystko za jednym naciśnięciem guzika :D
Spora oszczędność czasu (nie tylko minutek)
Artur

Postby Artur » Wed Nov 29, 2006 5:49 pm

AUTO wrote:A co powiecie na dodanie ikonki "wyjście na plac"?
Jej naciśnięcie powodowałoby, że możnaby wyjść od razu na plac z każdego pomieszczenia np:

1111:11 Opuszczasz "Port" wchodząc do "Vlotryan"

1111:11 Opuszczasz "Galeon" wchodząc do "Port"

1111:11 Opuszczasz "Slup" wchodząc do "Galeon"

1111:11 Opuszczasz "Łódka" wchodząc do "Slup"

I to wszystko za jednym naciśnięciem guzika :D
Spora oszczędność czasu (nie tylko minutek)

hmmmm, mieszane uczucia... ale jestem nawet za odrobine... ale trzeba by sie zastanowic jakto by bylo z zamknietymi drwiami... bo jakby wyskakiwal komunikat ze jest zamek gdzies, to mozna by sie tego dowiadywac bez wchodzenia do kolejnych pomieszczen... i np. wiedzielibysmy ze port jest zamkniety bez wychodzenia ze statku, a to juz moze miec jakis wplyw na gre...
Skuttter

Postby Skuttter » Wed Nov 29, 2006 5:52 pm

To niech postać zatrzymuje się w zamkniętym pomieszczeniu i tyle.
Hal

Postby Hal » Wed Nov 29, 2006 9:34 pm

Skuttter wrote:To niech postać zatrzymuje się w zamkniętym pomieszczeniu i tyle.

Dobry pomysl, jestem za upraszczaniem wirtualnego zycia, teraz chodzenie po budynkach z wieloma pomieszczeniami to czasem prawdziwe wyzwanie.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Susel

Postby Susel » Wed Nov 29, 2006 9:43 pm

Ja jestem przeciwny takiemu rozwiazaniu, poniewaz po pierwsze nie da sie uchwycic takiej postaci ktora przechodzi. Po drugie jesli zrobisz budynek wlasnie z takim zamiarem, zeby mozna bylo sie w nim zgubic (Duza ilosc pomieszczen, nazwane podobnie itd.), taki labirynt, to ta opcja rozwala caly system... :P No dobra to drugie nie bylo do konca powazne ale bylo. :wink:
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Nov 29, 2006 11:15 pm

Nie da się niestety w Cantr zbudowac labiryntu, ponieważ budynki są ustawione hierarchiczne - jak wchodzisz "głębiej" to wchodzisz przez zakładkę 'budynki i pojazdy' a jak wychodzisz to przez 'miejsce'. Także zawsze można bezbłednie wyjść z budynku. Nie ukrywam, że mnie to boli, bo jest to po prostu głupie.
Last edited by Rusalka on Thu Nov 30, 2006 12:37 am, edited 1 time in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Szopen

Postby Szopen » Wed Nov 29, 2006 11:24 pm

Pisze sie hierarchiczne.

Sorry, musialem ;)
AUTO

Postby AUTO » Thu Nov 30, 2006 8:10 am

Skuttter wrote:To niech postać zatrzymuje się w zamkniętym pomieszczeniu i tyle.

Własnie tak chciałem rozwiązać ten problem
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Nov 30, 2006 2:57 pm

Bardzo bym chcial by gdy cantryjczyk zginie wszystko co przy sobie ma mial nadal przy sobie tak jak teraz ubrania.
Inni mogliby wybrac co potrzebuja a reszte zostawic i w ten sposob znikaly by nieprzydatne klucze,notatki i inne.

W dalszej przyszlosci byloby milo gdyby to samo bylo ze zwierzetami.
Elm0

Postby Elm0 » Thu Nov 30, 2006 6:13 pm

To zły pomysł... najprostszy przykład: przywódca leśnej osady, jako jedyny mający klucze do magazynu umiera. W magazynie są jedyne zapasy żywności. I teraz jakiś newspawn przypadkowo kliknie na ikonie pochówku (załóżmy że z braku doświadczenia).... a to tylko jeden przykład...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Nov 30, 2006 6:58 pm

Jak gram w Cantr, jeszcze mi przywódca osady co miał wszystkie klucze, a w magazynie były ostatnie zapasy żywności nie wyzionął ducha, a do tego jeszcze pojawia się newspawn i rozpoczyna pochówek? Wybacz, ale jak dla mnie, to jest to wielce nieprawdopodobne. :P
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elm0

Postby Elm0 » Thu Nov 30, 2006 7:24 pm

Oj cicho. :P Chciałem nadać tej scenie więcej dramatyzmu. :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Sugestie”