Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Artur

Postby Artur » Wed Sep 27, 2006 11:12 am

ja tez popieram, pomysl jest dobry
Sasza

Postby Sasza » Wed Sep 27, 2006 12:19 pm

NIE
Mam satysfakcje, jeżeli się pomęcze, a w ogóle też emocje do tego dochodzą itd. NIEPOPIERAM
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Sep 27, 2006 12:37 pm

Jestem za a nawet przeciw, bez przesady ile razy dziennie rozdajesz to jedzenie, dziesiec osob to nie jest tak duzo. Poza tym jak dajesz kazdemu to jest to bardziej realne nie automatyzujmy takich rzeczy, ja juz bym wolal zeby moja postac mogla ocemic ile druga postac dzwiga w plecaku, nie musi to byc dokladnie tylko w przyblizeniu, jezeli chce dac komus 5 kilo czegos zebym widzial ze mu sie nie zmiesci ale tak na oko to okolo kilograma jeszcze powinien miec miejsca w plecaku.
Gulczak

Postby Gulczak » Wed Sep 27, 2006 12:57 pm

A ja jestem za :P Dodałbym jeszcze możliwość dania różnych surowców jednej osobie. Jak miałem oddać kilka kilo drewna, kamenia, wapnia, niklu, ścięgien, mięsa, to myślałem że oszaleje... 6 razy wpisywałem to samo i komu mam dać.... Czyli byłaby ikonka "operacja na wielu surowcach" A potem pokazany by był cały inwentarz, obok każdego surowca byłaby nowa linijka na wpisanie liczby ile chcemy dać. potem klikało by się w ok i wybierało osobe.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Artur

Postby Artur » Wed Sep 27, 2006 1:05 pm

tak tez moglo by byc, a jak masz np. odropbine zwierzat malych, polujesz, gotujesz mieso i podajesz kazdemu zeby tylko nie zdechl? sa takie sytuacje, rzadko, ale jak sie komus przytrafi to zrozumie jak podawanie kilku osobom naraz moze ulatwic zycie
marol

Postby marol » Wed Sep 27, 2006 1:06 pm

Gulczak wrote:Czyli byłaby ikonka "operacja na wielu surowcach" (...)
Trwają prace nad tym zagadnieniem.
AUTO

Postby AUTO » Wed Sep 27, 2006 3:07 pm

Ja jestem jeszcze za tym aby jak chcemy coś komuś podać lub wziąć z ziemi (mówię o surowcach) to żeby było tak samo jak przy upuszczaniu surowców a więc aby od razu wyświetlała się maksymalna wartość jaką możemy podnieść lub komuś podać (często tak właśnie chcemy zrobić, a jeśli chcemy inaczej to i tak musimy wpisać wartość ręcznie).
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Sep 27, 2006 4:47 pm

AUTO wrote:Ja jestem jeszcze za tym aby jak chcemy coś komuś podać lub wziąć z ziemi (mówię o surowcach) to żeby było tak samo jak przy upuszczaniu surowców a więc aby od razu wyświetlała się maksymalna wartość jaką możemy podnieść lub komuś podać

Nie zgodzę się z tym, żeby wyświetlał się max jaki można komuś podać - to byłaby doskonała metoda na ocenianie ile kto ma przy sobie surowców (w koncu zawsze moznaby wciskac 'wstecz' a co wiemy to nasze.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
AUTO

Postby AUTO » Wed Sep 27, 2006 5:02 pm

Rusalka wrote:Nie zgodzę się z tym, żeby wyświetlał się max jaki można komuś podać - to byłaby doskonała metoda na ocenianie ile kto ma przy sobie surowców (w koncu zawsze moznaby wciskac 'wstecz' a co wiemy to nasze.

To jedna z propozycji, druga jest taka aby wyświetlało się ile twoja postać może maksymalnie podać (jak masz 132g łajna, a osoba do której chcesz je podać ma tylko 13g wolnego miejsca w plecaku to wyświetla się 132g a nie 13g).
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Sep 27, 2006 5:14 pm

Mam propozycje co do dwoch pojazdow:

- atol (lub jakos inaczej nazwany),statek podezniejszy od galeonu (wiecej cantryjczyko i surowcow sie zmiesci) do ktorego moglyby dokowac statki ale nie na zewnatrz tylko wewnatrz,taki wewnetrzny dok moglby byc zamykany,sluzylby jako taki specyficzy port,wlasciwie bylby czyms w rodzaju plywajacej platformy niz statku

- latarniowiec czyli statek dosyc wolny ale spelniajacy funkcje latarni(widoczny z bardzo daleka),potrzebne bylyby do niego specyficzne surowce tak jak do zwylej latarni
AUTO

Postby AUTO » Wed Sep 27, 2006 5:46 pm

Całkiem ciekawe pomysły :)
Terlas

Postby Terlas » Thu Sep 28, 2006 7:52 am

Nie wiem czy było jezeli tak to przepraszam

Dodał bym mozliwosc przechodzenie z jednej przybudówki bez potrzeby sie cofania, w zamysleniu przybudówka sluzy jako pokoj, a z pokoju do pokoju powino modz cie przejsc nie potrzeba sie cofac. Wienc wprowadzic cos w rodzaju dzwi a bardziej moze futryny czy cos takiego.

Drugi pomysł to by 2 razy na dzien wyswietlala sie automatyczna wiadomosc:

Widzisz jak słońce wstaje
Widzisz jak słońce zachodzi

Oczywiscie na zewnatrz. Nie wiem jak wy ale moje postacie czasem sie myla i mowia ze cos zrobia wieczorem czy z rana poprostu tak mi wychodzi a pozniej mysle ze tak naprawde nie wiem kiedy jest noc a kiedy dzien i wszyscy traktoja to tak jak jest na dworze wienc wypadało by to jakos unormowac.
A ja zawsze sie zastanawiam czy jak moja postac sie starzeje, to ja powinienem płakac, czy cieszyc sie ze przezyła tyle
Quijo

Postby Quijo » Thu Sep 28, 2006 8:19 am

No to z tymi wschodami slonca by bylo ciekawe, tez bym byl za wprowadzeniem tego.
http://www.gks-murcki.com
tehanu

Postby tehanu » Thu Sep 28, 2006 9:02 am

Co do wprowadzenia komunikatów typu: widzisz jak słońce wschodzi, widzisz jak słońce zachodzi - nie wiem czy ma to jakiś wiekszy sens.. Co prawda też się zastanawiałam widząc, jak postacie wieczorem życzą sobie dobrej nocy - bo czy wtedy w cantr rzeczywiście jest noc.. :wink:

Jednak skoro jeden dzień w Cantr jest równoważny jednemu prawdziwemu dniu to możemy chyba przyjąc, że kiedy u nas w Polsce świta to w strefie Polskiej Cantra też świta... tak samo z zachodami..

Wprowadzenie komunikatu o wschodzie i zachodzie słońca dało by nam jedynie jednolitość (równe długości dni przez cały rok :!: ) , a jak wiadomo jednolitość jest ble.. :wink:

dlatego jestem przeciw :)
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Sep 28, 2006 9:36 am

Mi to sie juz pojecia czasowe myla, jedni mowia ze jeden dzien OOC jest rownoznaczny z dniem w cantr, inni natomiast ze 1 dzien OOC = 3 dniom w grze tak jak zegar w grze pokazuje :?

Return to “Sugestie”