Porozumiewanie sie na morzu...

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Artur

Postby Artur » Tue Aug 08, 2006 10:39 am

no wlasnie, tak powinno byc...
PiotrekM

Postby PiotrekM » Tue Aug 08, 2006 1:38 pm

Myślę że radio to praktyczniejsze rozwiązanie. I można by się porozumiewać z osadami w głębi lądu(oczywiście jeśli jest taka w zasięgu w zasięgu). Jednak gdyby kogoś nie byłoby stać na radio mógłby zainwestować w tani uproszczony komplet flag. Uproszczony czyli zawierający tylko podstawowe flagi z sygnałami: "SOS","utknąłem"," Czy mogę dokować?","tak", "nie" itp. Dobrym pomysłem byłyby też race sygnałowe, które byłyby widoczne z większej odległości niż flagi. Możnaby w celu ich wykonania wprowadzić do Cantra proch. :idea:
belin

Postby belin » Tue Aug 08, 2006 9:12 pm

Elm0 wrote:Niech ludzie na morzu słyszą się w odległości dwóch pikseli (czyli załogi dwóch statków oddalonych o 2 piksele słyszą rozmowy prowadzone głośno, ale nie widza poza tym żadnych logów z sąsiedniej jednostki)

Dokladnie tak powinno byc. To by otworzylo wiele mozliwosci i stworzylo normalne warunki do wymiany informacji na morzu - co akurat bardzo by bylo przydatne (moje postacie juz iles razy mialy takie sytuacje, ze sam prawie pogryzlem biurko - a jest dosyc... masywne ;-) - po prostu latwa komunikacja miedzy dwoma lodziami, ktore nie moga do siebie zadokowac powinna istniec... ale to jest po prostu kolejna bzdura logiki Cantr).
Elm0

Postby Elm0 » Wed Aug 09, 2006 9:25 am

W takim razie nalezy wysłać sugestię anglosasom (jeśli jeszcze taka u nich nie padła...) Ja się nie podejmuję - mój angielski wystarcza tylko do rozumienia wypowiedzi :P
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Loc

Postby Loc » Wed Aug 09, 2006 9:39 am

Moj nawet do rozumienia sie nie nadaje :twisted:
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 09, 2006 2:47 pm

Dlatego tak wlasnie lubie polskie forum - my tu mozemy sobie sugerowac to i tamto a i tak nikt... no prawie nikt z tych u wladzy tego nie slucha. :D

Pomysl komunikacji werbalnej oczywiscie jest w samej swej istocie bardzo dobry, ale przypuszczam, ze wprowadzilby wiele komplikacji przy implementowaniu czegos takiego. Mysle ze monaby to rozwiazac tak, ze bylby oddzielny przycisk obok dokowania - zblizanie sie na odlegosc kontakowa (nie wiem jak to w tej chwili nazwac). Byloby to z punktu widzenia programu to samo co dokowanie, ale nie moznaby przechodzic z okretu na okret, no i oczywiscie kazda jednostka moglaby sie w ten sposob zblizyc do kazdej. Mogloby to dzialac rowniez w lokacjach do ktorych dany statek nie moze zadokowac - latwo wyobrazic sobie okret zakotwiczony na redzie.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Aug 09, 2006 3:19 pm

Bardzo dobry pomysl... tylko czy to jest mozliwe do wprowadzenia?
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 09, 2006 3:25 pm

mozliwe w jezyku naszego forum oznacza czy komus z programistow bedzie sie chcialo to zrobic to raz, a dwa czy naszym wsapnialym szefom departamentow przypadnie to do gustu :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elm0

Postby Elm0 » Wed Aug 09, 2006 3:54 pm

Dobra, jeśli po drodze słyszy się podróżujących w pewnej odległości to na morzu już tego się nie da wprowadzic? Chyba mam zbyt płaski umysł żeby pojąć taki tok rozumowania :shock:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Return to “Sugestie”