Szklarnia

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co sadzisz o zaimplementowaniu szklarni (patrz nizej)?

Jestem za
19
51%
Jestem przeciw
5
14%
Jestem za, ale pomysl wymaga pewnych modyfikacji
13
35%

Total votes: 37
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Mar 28, 2006 11:16 pm

Trzeba by stworzyć oddzielne obiekty dla każdej rośliny - grządka bazylii, grządka herbaty itd. Ilość łajna powinna być wprost proporcjonalna do ilości jaką chcemy uprawić - projekt analogiczny do wytopu czy wędzenia. Z wprowadzeniem "może się nie udać" to już zabawa dla programistów i nie wiem czy jest sens coś takiego wprowadzać. Nie wiem na co w szklarni tyle żelaza??? Raczej dorzuciłbym 3kg drewna i zmniejszył to żelazo. Wydłużyłbym sianie i dał raczej mało nasion - bardziej to logiczne. Nie potrzeba kontenera pszenicy aby zasiać pole!! Wystarczy parę worków. A co dopiero grządka w szklarni. Może wreszcie kupa stanie się wartościowym surowcem :) Łajno powinno być też w projekcie samej grządki.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Gnom

Postby Gnom » Tue Mar 28, 2006 11:18 pm

Ech, nie mam sily juz tego pomyslu forsowac. Choc wydaje mi sie sensowny... Jak ktos zna angielski i w dodatku popiera ten pomysl, to niech w wersji dla siebie odpowiedniej go wrzuci. Ja pasuje...
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Mar 28, 2006 11:22 pm

Przetłumaczyć... Cholera i znów padnie na mnie :) i potem musze na wszystko jeszcze odpowiadać tak jak autorzy pomysłow na polskich forach :) Przetłumacze to ale nie dzisiaj już, ide spać.
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*głowa opada mu na klawiaturę, nos opiera się dokładnie na przycisku z literą "k", zaczyna chrapać* :twisted:
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Scorup

Postby Scorup » Tue Mar 28, 2006 11:36 pm

No dobra, mi już przypadł ten zaszczyt.
Kto umie cokolwiek po angielskiemu - wojuje od tego posta.

Pozdrawiam
Image
Gnom

Postby Gnom » Tue Mar 28, 2006 11:43 pm

Dzienx. Bede wojowal, "coskolwiek" umiem. :D Ciekawi mnie czy to przejdzie. :)
KilDar

Postby KilDar » Wed Mar 29, 2006 6:03 am

Raist wrote:Bzdury opowiadasz.

kwestia podejścia, nie?
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 29, 2006 10:29 am

It has been discussed in department. There are some technical difficulties hopefully being worked out, but I would really like to get this in.

In short, it is not possible to simply construct a greenhouse that you can grow all local plants in. It is possible to construct fields that would allow planting projects, but it owuld need to be planned very carefully to avoid disrupting resource balance too badly. It is quite a touchy issue, but we have been discussing for a while, I promise. :)

Tak sie wypowiedzial czlonek RD w tym wartku na angielskim forum. Czyli i dobrze, i zle...
Scorup

Postby Scorup » Wed Mar 29, 2006 10:36 am

Czułem, że tak będzie. Pól raczej nie wprowadzą, bo o faktycznie bardzo zdebalansowałoby gospodarkę żywnościową. A o szklarni nie ma co marzyć.
Pomysł raczej spali na panewce, ale kto wie... ;)

Image

Return to “Sugestie”